måndag 5 december 2011

Enligt poliseleven Donna Eljammal kan Hagamannen bli polis

Denna vecka börjar med en av många skandaler i Sverige, nämligen det faktum att en poliselev tillåts bära slöja under utbildningstiden. Troligen får hon efter avslutad utbildning (om hon ens kommer så långt) ha slöjan på sig i jobbet som polis.
Frågan är bara vilken polischef som vill anställa en före detta poliselev som har slöja på sig och som vägrar ta av sig den.

Läs mer om det hela på bl a

http://www.nationell.nu/2011/12/02/sverige-far-muslimsk-polis-i-sloja-%E2%80%9Ddonna-fran-ronna%E2%80%9D/ ,

http://polistidningen.se/2011/11/donna-fran-ronnaar-forsta-poliseleven-i-sloja/ ,

http://www.pitea-tidningen.se/pitea/artikel.aspx?ArticleId=6566136 ,

http://www.realisten.se/2011/12/02/forsta-polisen-med-sloja/ ,

http://sverigeidag.wordpress.com/2011/12/01/den-svenska-polisens-beslojade-framtid/ 

http://kentekeroth.se/2011/12/04/mer-vald-diskriminering-av-svenskar-och-anpassning-av-samhallet/ 

och

http://www.metro.se/nyheter/donna-blir-forsta-polisen-med-sloja/EVHkle!IiHF8LEcr7CCc/ .

Donna Eljammal (som hon heter) kunde ju lika gärna gå omkring i gasmask, eller gå klädd i ett täcke med hål för ögonen.....vilket det sistnämnda en slöja i många fall är.
Men då är det frågan om niqab eller burka.

På frågan om hon skulle kunna ta av sig slöjan för yrkets skull svarar hon följande:
– Nej, faktiskt inte, jag ser slöjan som en del av mig själv. Jag kan göra allt med slöja så jag ser ingen mening med att ta av mig den.

Okej, Donna, då tar du inte av dig slöjan om du är under vattnet när du badar heller då, och inte när du låter den torka heller.
Med andra ord så lär vintern inte vara världens bästa årstid för dig. Men det tror väl fasen det eftersom du i så fall ständigt är sjuk i hosta, förkylning, feber och annat trevligt. Se upp så du inte får lunginflammation, säger jag bara.
Enligt vissa resultat inom sjukdomsforskning och vad som kan ske om man inte sköter sin hälsa så borde du vara död för länge sedan.
För enligt vad du har sagt så badar du ju aldrig.
Du kanske aldrig tvättar dig heller?

Visst, att de flesta muslimer "lever kvar på stenåldern" både i sitt tankesätt och sitt sätt att leva är ju knappast någon nyhet, men när det gäller denna "donna" så är hon nog en av dem som står i en klass för sig.
Och nu syftar jag inte bara på hennes prat om att hon aldrig tar av sig slöjan.

Förresten vore det intressant att se henne arbeta som svarvare, hennes arbetstid inom det yrket skulle nämligen liksom hennes levnad ta slut väldigt snabbt.
Varför det då? Jo, hennes slöja skulle fastna i svarven. Och vad som händer då är inte svårt att räkna ut, slöjor är ju tydligen väldigt slitstarka.
Risken för att hennes huvud går åt helvete innan slöjan gör det är alltså kraftigt överhängande.

En annan intressant sak som hon säger är detta: -Det är viktigt att, inom varje yrke, ha folk med olika bakgrunder eftersom det ökar kunskapen och förståelsen.
Hmmmmm.....Har hon verkligen tänkt på hon verkligen säger här? Hon säger ju att "det är viktigt att, inom varje yrke, ha folk med olika bakgrunder eftersom det ökar kunskapen och förståelsen".

Enligt henne så ska poliskåren alltså innehålla människor med t ex så svåra handikapp att de varken kan prata, höra eller se, utan kan röra enbart ögonen.
Exempel på en annan "bra" egenskap om man ska bli polis i Sverige är då att ha suttit i fängelse för grov våldtäkt, grov misshandel och mordförsök. Alltså kan Hagamannen (en av Sveriges mest kända våldtäktsmän och kvinnomissshandlare), ni vet han som fick 14 års fängelse för dessa tre brott, bli polis.
Läs om Hagamannen på t ex http://sv.wikipedia.org/wiki/Hagamannen .

För Donna Eljammal nämnde ju ingenting om vilka bakgrunder hon syftade på. Sådana som hon borde tänka lite grann (inte så lite heller) innan de öppnar käften i intervjuer, om de gjorde det skulle de inte göra bort sig så totalt fullständigt.

Men å andra sidan, gjorde de inte det så skulle många av oss inte få oss så många goda skratt.

Och slutligen en absurd lögnartikel om invandringens "fördelar", t ex det om att vi sägs behöva mängder med fel sorters invandrare inom många branscher: http://www.dn.se/nyheter/sverige/utan-invandrare-stannar-sverige .

Så kör hårt, Donna Eljammal, och andra liknande pappskallar! Bjud oss gärna på fler goda skratt.

26 kommentarer:

Carina Sjölund sa...

Ungdomarna får bära sådan utstyrsen på skolan, men ungdomarna som har keps får minsann plocka av sig dom på lektionerna!!!!
Jag tycker dom får ta seden dit dom kommer.
Annars kan dom stanna hemma
Kramen♥

Karpstryparn sa...

Svar till carinsjolund: Jag håller med.
*Kram*

Ninja sa...

Man har rätt att bära slöja så länge den inte utgör en fara för bäraren eller någon annan.
Arbetar man som svarvare eller vid någon annan maskin som slöjan kan fastna i så är det nog tveksamt....då får man nog välja ett annat yrke.

Karpstryparn sa...

Svar till Ninja: Man har rätt att bära slöja i sitt hem, men man ska inte få bära slöja på andra ställen som t ex i sitt arbete.
Vill muslimska kvinnor i Sverige bära slöja så får de flytta till muslimska länder.

Fenixmonas sa...

Jag tycker nog som Carina så jag instämmer i hennes kommentar. kramiz

Livsnjuterska sa...

Att bära slöja i hemmet är helt ok, men inte på allmänna platser- När jag hör ordet slöja tänker jag på niqab och burka. Men en schalett på huvudet det är väl inga problem.
Men att polisuniformen ska ändras pga av olika religioner, är helt fel. Polisuniformen är neutral och ska så förbli.
Ibland går det helt och hållet alldeles förlångt. Varför tar inte Sverige efter de andraeuropeiska länderna där burka/niqab och moskeer har förbjudits??

Johanna sa...

Jag har inget emot slöja, men i en del yrken som polis tycker jag inte att det passar, och det tycker jag borde respekteras, det skall ge ett respektingivande intryck...

Karpstryparn sa...

Svar till Livsnjuterska: Kan bara säga att jag håller med i nästan alltihop som du skrev.

Karpstryparn sa...

Svar till Johanna: Själv tycker jag att man inte ska få bära slöja (oavsett vilken sort det är) på offentliga platser och på jobbet, oavsett vilka platser det är eller vilket jobb man har.
I sitt hem däremot ska man naturligtvis få ha på sig vad man vill.

Ninja sa...

Ha, ha jag citerar bara arbetsrätten, vi hade ett sådant exempel när jag läste arbetsrätt :)
tveksamt att muslimska män accepterar att deras kvinnor bär slöja i hemmet....är inte vitsen med att bära slöja att man inte ska visa sig för andra män????

Anonym sa...

Måtte denna spökplump bli kuggad.

Karpstryparn sa...

Svar till Ninja: I sitt hem får man göra vad man vill, på offentliga platser får man det inte.

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Japp. Sånt folk ska vi inte ha i Sverige.

Sara sa...

Herregud vilka okunniga fördomar, så okunniga att man tappar lusten att överhuvudtaget försöka föra en intellektuell konversation. Jag som svensk skäms över sådana som ER i vårt samhälle som är så hatiska, fördomsfulla och okunniga. Usch! Blir mörkrädd.

Charlie sa...

Rikspolisstyrelsens författningssamling, FAP 178-1, reglerar polisens uniformering. Så här står det om religiös huvudbonad:
12 § Religiös huvudbonad i form av huvudduk, kippa eller turban får bäras till uniform. Huvudbonaden ska vara blå eller svart.

Detta har varit tillåtet i typ.. 5 år? Varför har folk börjat klaga idag? Du kan dessutom otroligt lite om islam med tanke på dina antagande. Du har rätt i att ogilla islam, men då kan du väl ha vett nog att lära dig om religionen och inte gissa dig till saker som är helt inkorrekta?

Och anklaga mig inte för att vara kommunist, invandrare eller muslim eller nått annat. Jag är bara en person som gillar att "rätt ska vara rätt". Du vet. Korrekt fakta och sånt. Hoppas du inte tar illa upp.

Sigrid Drakhjärta sa...

Jag blir nästan lite illa till mods över ditt elaka blogginlägg (och flera av kommentarerna).
Först och främst, NEJ det är inte samma sak som att ha en gasmask på sig, hon bär en duk som täcker håret, hela hennes ansikte är synligt, och denna slöjja kommer på inget sätt förhindra varken kommunikation eller rörlighet.
Extremt omoget och främlingsfientligt att döma en hel religion som "stenåldersmänniskor" för att de har andra ideal än dig själv. Ska du dessutom citera kvinnan i frågan så kan det ju vara vettigt att du gör det i sitt sanna kontext. Hon snackar om att inte vara hindrad i arbetslivet, inte om sina privata hygien i hemmet.
Att hon inte skulle passa som svarvare är ungefär lika moget inlägg som att jag skulle påpeka att "den där rullstolsbundna mannen skulle aldrig kunna jobba som brandman så därför kan han inte heller jobba på kontor". Hur har hennes inkompetens som svarvare någonting att göra med hennes kompetens som polis?
Sedan måste du inte förlöjliga allting alla säger. Jag är övertygad om att du förstod precis vad Donna menade när hon säger att arbetsplatser kräver människor med olika bakgrund, du väljer att istället överdriva och förlöjliga henne.
Klart som fan att vi behöver personer med olika kulturella bakgrunder inom polisyrket, vi är trots allt ett land där ~10 miljoner människor med skiljda kulturella bakgrunder lever.

Karpstryparn sa...

Svar till Sara: Det är snarare DU som är fördomsfull och ynklig. Det är DU som är okunnig. Jag som svensk skäms över att det finns inskränkta typer som du i Sverige, ta och väx upp istället.
Sluta att se med "brunögat", var inte så himla trångsynt och hatisk.
För då ska du se att du mår mycket bättre.

Karpstryparn sa...

Svar till Charlie: Nej, jag tar inte illa upp över att ha rätt.
Om du nu ska komma med kritik så kan du väl åtminstone komma med saklighet.
För jag har lite svårt för "muslimkramare" som inte kommer med korrekta fakta, t ex sådana som dig.
Hade du erkänt att du är okunnig så hade jag köpt din okunniga kommentar.

För du vet väldigt lite om islam med tanke på ditt ställningstagande. Varför är du inte korrekt? Varför kommer du med gissningar?

Gilla islam hur mycket du vill men kom med fakta, du vet korrekta sådana och sånt. Hoppas du inte tar illa upp.

Karpstryparn sa...

Svar till Sigrid Drakhjärta: Du har ett stort problem, du kan inte acceptera att alla människor inte tycker exakt likadant som du i alla frågor.
Har du problem med att jag och andra skriver och säger vad vi tycker om saker och ting så är det ditt problem, inte mitt eller andras.

Angående ditt påstående om att jag inte har citerat kvinnan: Har du varit inne på länkarna och kollat? Uppenbarligen inte, för om du hade gjort det så hade du sett att jag har citerat henne.
Eller har du läsproblem?

Du är främlingsfientlig emot människor som inte tycker som du i allting som över huvudtaget existerar.

Så tyvärr, du har fel.
Vad tråkigt, va?
Lär dig läsa istället, var inte analfabet.

Sigrid Drakhjärta sa...

Jag är rädd att jag inte kan relatera till ditt svar överhuvudtaget. Jag är mycket läskunning och inte det minsta främlingsfientlig. Det skulle aldrig falla mig in att vilja "tysta ner någon" som inte har samma åsikter som mig. Däremot verkar du ha problem att tänka dig in i andra människors känslor och livssituationer. Jag kan acceptera att andra tycker annorlunda, men jag kan inte acceptera när folk måste överdriva och bli elaka. Du vill säkert bli bemött med respekt och då borde du även bemöta andra på samma vis.
Jag påstod aldrig att det inte var Donna du citerade, det jag skrev var: "Ska du dessutom citera kvinnan i frågan så kan det ju vara vettigt att du gör det i sitt sanna kontext."

Vad är det för mening att driva en blogg som manar till diskussioner om du själv inte kan bemöta kritik? Du försvarar t.ex. inte din text gentemot min kritik, istället går du till personangrepp mot mig och kallar mig analfabet.

Karpstryparn sa...

Svar till Sigrid Drakhjärta: Jag har inte kommit med några personangrepp, istället har jag tagit dig på orden. Du visar ju genom din kommentar att du är det som jag påstår att du är, du visar också att du har problem.
Som sagt, jag går bara på det som du har skrivit.

Sigrid Drakhjärta sa...

Vet du överhuvudtaget vad analfabet betyder? Om inte ska jag göra det lätt för dig.

Analfabet:
person som saknar förmågan att läsa eller skriva

Jag har uppenbarligen inget problem med att skriva eller att läsa eftersom jag läst och kritiserat varenda punkt i ditt inlägg.

Du däremot gör fortfarande inte en ansats att bemöta min kritik i första kommentaren. Om du tycker att jag har fel i mina uttalanden får du absolut tycka det, men då ser jag gärna att du förklarar varför och vad det är som är fel. Det förlorar sitt syfte att ha en diskussion om ditt enda argument är "Du har fel". Vart har jag fel. Berätta, förklara.

Jag är faktiskt en människa som är öppen för andra människors synpunkter. Jag är intresserad av att höra andras åsikter, men om du ska avfärda all kritik med att påstå att jag är analfabet, då har jag verkligen missuppfattat ditt syfte bakom den här bloggen.

Karpstryparn sa...

Sista svaret till Sigrid Drakhjärta: Min blogg är inget forum, utan just en blogg.
Jag bloggar och svarar på kommentarer, men detta betyder inte att min blogg är ett diskussionforum. Kolla upp vad ordet blogg" betyder, du som tror dig veta så himla mycket.

Mitt svar på vilka saker du har fel i är att du har fel på varenda punkt. Att t ex skriva vad man tycker är inte att förlöjliga, om det är det så förlöjligar du ju själv.

Men som sagt, min blogg och andras bloggar är inte diskussionsforum, bloggar är inte forum.
Som sagt, ta reda på saker innan du uttalar dig.

Sigrid Drakhjärta sa...

Många bloggar är diskussionsforum och med tanke på din tydliga politiska inriktning antog jag att du var en av dem.

Om så inte är fallet ber jag om ursäkt (inte för mina åsikter men för mina förutfattade meningar om din blogg) och ska absolut lämna dig ifred. Oftast brukar man trots allt vilja skapa en diskussion med politiska inlägg.

De som kommenterar är ju ändå en del av bloggfenomenet de med.

Karpstryparn sa...

Ett svar till till Sigrid Drakhjärta: Folk får väl diskutera, det är inte det som det är frågan om.
Men jag kan inte enbart svara på kommentarer, huvudsyftet med en blogg är ju att blogga. Får jag för många kommentarer hinner jag inte svara på alla.

Angående förutfattade meningar: Ja, du hade fel där också. Men du får gärna kommentera, ville jag inte folk skulle kommentera skulle ju kommentarsfunktionen varas stängd.

Angående bloggfenomenet: Absolut. Tycker förresten det var konstigt att du kommenterade just det här inlägget, jag skriver ju om annat också.

Karpstryparn sa...

Svar till Charlie angående hans raderade kommentar: Ledsen Charlie, men personangrepp och lögner om mig accepteras inte, skippa sånt och din kommentar publiceras.
Eller också skriver du sånt och får ingen kommentar publicerad.

Hade du skippat sånt skitprat och försökt vara saklig hade din kommentar blivit publicerad.
Men nu blev den inte det, och jag har förklarat varför.
Du fick din chans men sumpade den. Och jag ger folk bara EN chans, beroende på hur grova lögnerna och personangrepp är förstås.

Så nu vet du det.