måndag 19 december 2011

Tror Beatrice Ask att Säpo är en socialförvaltning?

Jag hade egentligen tänkt att ta upp en bra och saklig insändare om miljöpåverkan som idag stod i Metro, insändarens rubrik är "I jul kan vi alla bli globala miljöhjältar" men funderade samtidigt på att ta upp Justitieminister Beatrice Ask senaste klavertramp när det gäller att gå för långt om FRA-lagen.
Det blev alltså "Ole dole doff" idag med resultatet att valet föll på det här med FRA-lagen.

Den 12:e december i förra veckan så stod det klart att Beatrice Ask har bestämt sig för att köra samma "race" som diktaturer som t ex Burma, Iran och Syrien gör emot sina medborgare. Vi sällar oss även på denna punkt till klara och tydliga diktaturfasoner i Sverige.
Men detta sker också med en väldigt stor skillnad, nämligen följande: Säpo och Rikskriminalen kommer enligt Beatrice Asks riktlinjer att genom signalspaning kunna övervaka enbart svenskar, detta enligt en artikel på http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/justitieministern-oppnar-for-total-overvakning_6703869.svd .

Alltså struntar Beatrice Ask fullständigt i de många saker och ting som utifrån och in i landet i normala och vanliga människors ögon hotar de grundläggande värden som Sveriges regim och andra politiskt korrekta makthavare har som mål att förinta.
För om så inte är fallet, varför ska signalspaning inriktas enbart på svenskar?
Varför struntar man i utlänningar och invandrare utlänningar som begår eller tänker begå brott i Sverige?
Däremot vore det naturligtvis en helt annan sak om man skulle övervaka människor, både svenskar och invandrare, som visar tydliga tecken på att begå brott.
Men samtidigt är varken Säpo eller Rikskriminalen några socialförvaltningar, de verkar ha lite svårt att kunna skilja på det och vad de själva är tillsatta att göra.

Och vad är förresten tydliga tecken på att begå brott? Vem eller vilka bestämmer vad som är tydligt och vad som inte är tydligt när det gäller sådant?
Tydliga tecken är nämligen inte alltid tydliga tecken, beroende på vem man frågar och vem som svarar.
För det är En sak om människor som finns i den s k "riskzonen" övervakas.
Men då ska det också verkligen vara frågan om människor som finns i denna zon, och inte människor som inte gör det.
Dessutom är det intressant att Beatrice Ask inte tycker att grov brottslighet som t ex förberedelse till terrordåd och grovt våld är någonting att bry sig om, inte långt efter nyår i år gjorde hon ju i en riksdagsdebatt om bl a muslimsk extremism klart att extremism inte är någonting att bry sig om.

Att en svensk justitieminister har en sådan inställning är naturligtvis väldigt allvarligt, man kan ju tro att hon är gift med den moderate islamisten  Abdirizak Waberi.
Men att hon omöjligt kan vara det bevisas genom följande "lilla" detalj: Hon lever ju.
För med tanke på herr Waberis "trevliga" kvinnosyn som har framkommit i olika program och dokumentärer, t ex i SVT, så står det fullständigt klart vilka "kvinnovärden" som han har.

När det gäller FRA-lagen så ska Säpo & Co göra det de är tillsatta att göra, nämligen att hålla koll på rikets säkerhet.
Man ska alltså inte övervaka folk som inte på något sätt hotar Sverige.
Men å andra sidan, hur ska Säpo & Co kunna veta detta? De är ju bara människor.
Dessutom letar de på fel ställen, istället borde de kartlägga människor som Verkligen utgör hot emot Sverige och som propagerar för total diktatur samt förföljelse emot oliktänkande.
Ett exempel på en sådan person hittar vi här: http://nyheter24.se/blogg/alex-bengtsson/ .

Så här säger förresten Jesper Bengtsson och Jonathan Lundqvist från organisationen Reportar utan gränser om Beatrice Asks öppning av FRA-lagen:
"Att medborgare har rätt att leva utan att bli avlyssnade är en grundbult i ett demokratiskt samhälle."

De säger också följande:
"FRA-lagen bör utvärderas, granskas och möjligen också rivas upp redan i sin nuvarande form. Att vidga dess mandat innebär att vi tar efter de metoder som vi arbetar för att förändra i andra länder. Säkerhet till priset av frihet. Vi kan inte vinna mot fienden genom att bli som dem.
Vietnam. Uzbekistan. Kuba. Låt oss hålla Sverige utanför vår lista över internets fiender!"

Justitieminister Beatrice Ask borde ta till sig dessa båda personers kritik, såvida hon inte vill att Sverige ska ha mindre demokrati än vad vi redan har.
Men herregud, vad är det jag säger? Beatrice Ask vill ju förinta den lilla fjuttdemokrati som finns i Sverige och som är skriven på en trasig liten pappersbit.

Så ursäkta mi-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-ig, Beatrice Ask!

8 kommentarer:

Ninja sa...

Jag har kommentarsgranskning på äldre inlägg.....mest för att jag inte ska glömma bort att se kommentarerna. Tråkigt med påhopp, men jag har inte haft det ännu.....men min blogg är väldigt neutral också och det är medvetet :)

Karpstryparn sa...

Svar till Ninja: Aaah, okej.

Smörblomma sa...

Människor som finns i riskzonen borde utan tvekan övervakas. Tänk så många tragedier man kunde undvika så.

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Ja, det kan jag hålla med om.

Anonym sa...

Att Beatrice Ask öht får vara kvar som minister är ett mysterium. När jag ser henne på dumburken tänker jag: Hur korkad får man bli?

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Själv tänker jag följande när jag ser henne på tv, eller läser om någonting som hon har sagt eller gjort:
"-Här har vi en utav Sveriges mest inkompetenta och verklighetsfrånvända politiker."

Fenixmonas sa...

Det tycks krylla av inkompetenta politiker...fast kanske är det just det som gör dem till politiker...Kramiz!

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Ja, de flesta riksdagspolitiker t ex är tydligen inkompetenta.
Men det finns kompetenta politiker också, t ex Jimmie Åkesson.
Kramiz