onsdag 9 juli 2014

Åsa Romson polisanmäld för hets mot folkgrupp

Det finns ett uttryck som heter "svinhugg går igen", eller "what goes around comes around". Med det menas att man får igen vad man förtjänar.
Ett exempel på en person som i måndags fick just detta är Miljöpartiets språkrör Åsa Romson då hon blev polisanmäld för sitt hattal i Almedagen under förra veckan. Anmälan gäller hets mot folkgrupp, och gjordes av en privatperson.
Bakgrunden till anmälan är Åsa Romsons tal förra onsdagen, då hon gick till angrepp emot "vita heterosexuella medelålders män" och beskyllde dessa för att vara orsaken till diskriminering och miljöförstörelse.
Många upprördes av hatet i hennes tal och menade att det är dags för henne att ta konsekvenserna av sitt grova utspel och könsrasistiska påhopp.
Enligt åklagare Urban Schull vid Göteborgs tingsrätt kan Åsa Romson få 2-5 års fängelse för sina grova uttalanden, det fanns nämligen gott om vittnen till hennes brott.

Eeeeh, okej, visserligen är ju extremt av Miljöpartiets medlemmar vid sina sinnens fulla bruk (om ens någon alls av dem är det), men om Åsa Romsons uttalanden får man väl nog ändå säga att de står i en obs-klass för sig.
Vem minns inte t ex hennes antidemokratiska krav tidigare i år på att inga av hela världens bloggar ska få vara anonyma? Det uttalandet tog hon dock snabbt tillbaka, närmare bestämt bara några timmar efter att hon hade basunerat ut. Men effekten var redan skedd.
Och nu är det alltså dags igen.
Kära lilla Åsa Romson, är det inte dags att du skriver in dig på hispan igen? Och vem eller vilka har släppt ut dig därifrån förresten?
Och angående det här med att du har blivit anmäld för hets mot folkgrupp på grund av ditt hattal:
Ja, det var väl snopet, va? "Surt", sade räven osv.
Men som sagt: What goes around comes around.
Svinhugg går igen alltså!

https://twitter.com/Bra_Nyheter/status/486583009005826048/photo/1 ,

http://se.avoiceformen.com/allnews/asa-romson-polisanmald-for-hets-mot-folkgrupp/ .

8 kommentarer:

Anonym sa...

Antar att du vet att artikeln du läst är ifrån en sida med fake-nyheter?

Bejje sa...

Tror detta är fake. Har sett detta spridas på diverse bloggar, men ingen kan hänvisa till någon riktig nyhet om detta, endast ett twitterinlägg anges som källa. Så länge det inte finns någon nyhet från en riktig tidning om detta så är det högst troligt fake.

Anonym sa...

Källa?

Anonym sa...

För kännedom: Bra_Nyheter är ett fejkkonto, men det hoppas jag du är medveten om?

Anonym sa...

Fakenyhet.

Karpstryparn sa...

Svar till Bejje och de anonyma: Det är möjligt att själva bilden och Bra_Nyheter är fejk. Men jag har kollat upp här och var på internet om Åsa Romson har blivit polisanmäld för hets mot folkgrupp, om detta har jag hittat följande: Åsa Romson har blivit polisanmäld för det hon sade i talet, men inte bara för hets mot folkgrupp utan också även för hatbrott.
Dessa anmälningar har gjorts inte bara utav en enda person, utan av flera. Så även om Bra_Nyheters artikel är fejk så är det inte fejk att Åsa Romson har blivit polisanmäld för hets mot folkgrupp och hatbrott.
För det har hon blivit, detta enligt kommentarer i kommentarsfält på olika internetsidor som t ex Familjeliv och Fria Tider.
Dessa kommentarer har skrivits av personer som tydligen har anmält henne för dessa båda saker.
Alltså är "fejknyheten" inte fejk.

HeadWar sa...

Kommentarsfält på forum och nättidningar? Skojar du med oss, eller tror du på riktigt att det betyder att något är sant?

Karpstryparn sa...

Svar till HeadWar: Om jag säger så här då, jag tror knappast att man skriver att man har anmält någon om man inte har gjort det.
Förstår du hur jag menar nu då? Så nej, jag skojar inte med er.