lördag 19 juli 2014

Kvällens livesändning av Gjallarhornet avbruten på grund av åska

Lite tråkigt det här, ikväll hördes ingenting på varseig Gjallarhornets eller Sverigekanalens hemsida. Tydligen blev sändningen bruten, den varade bara i c:a 37 minuter och därefter hördes ingenting alls. Jag kunde inte kontakta programledaren via Skype heller, det stod bara att internetuppkopplingen misslyckades (försökte tre gånger) och sedan var han inte online.
Enligt honom var det åska i luften, kan vara därför som sändningen avbröts. 4 minuter är ju inte mycket att komma med.
Jag skulle annars ha tagit upp följande ämnen ikväll: Svenskarnas partis satsning inför årets val, varför Vänsterpartiet saknar demokratisk trovärdighet, samt "stormen" kring att Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven fick en massa "judehatskommentarer" på sin Facebooksida på grund av hans försvarande av den israeliska statens senaste terrorhandlingar i veckan.
Men men, sånt här kan ju hända, får hoppas att Gjallarhornet blir av nästa lördag istället.
Saxat ifrån en ledarartikel i Nya Wermlandstidningen ( NWT ) angående varför Vänsterpartiet saknar demokratisk trovärdighet:

"Frågan om regeringsduglighet och hur Stefan Löfven och Socialdemokraterna egentligen avser att bilda regering om de rödgröna partierna blir större än alliansen talas det förvånansvärt lite om. I en enkät från i vintras (Aftonbladet 20/1) säger 40 procent av de socialdemokratiska ledarna ute i landet att de gärna ser Vänsterpartiet i regeringen. Endast 12 procent säger i samma enkät att de tycker att Löfven borde söka stöd från vad som uppfattas som ”de borgerliga mittenpartierna” (Folkpartiet och Centern). Stefan Löfven själv säger att det enda han utesluter är att ta stöd eller samarbeta med Sverigedemokraterna. I övrigt får valet avgöra hur det blir.
Det är inte ett tillfredsställande svar. Frågan om Vänsterpartiets eventuella roll vid ett maktskifte behöver, om Socialdemokraterna vill behålla sin demokratiska anständighet, klargöras innan valdagen. Vänsterpartiet är nämligen inget vanligt parti. Det är ett parti som saknar demokratisk trovärdighet. Detta är tydligt ur minst tre bärande aspekter.

1) Arvet. Vänsterpartiet har under stora delar av sin historia fraterniserat med diktaturer och mördare. Fortfarande idag har de riksdagsledamöter som öppet försvarar regimen i Havanna. Och fortfarande idag sitter partiet på ekonomiska tillgångar som de fått genom blodspengar ifrån Sovjet. Exempelvis genom ägandet av Kungsgatan 84 i centrala Stockholm där de har sitt partikansli. Fastigheten köptes en gång i tiden av pengar från Stalin. Är detta tillfredsställande för Stefan Löfven?

2) Medlemmarna. Vänsterpartiet har under det gångna året tvingats utesluta en lång rad medlemmar som öppet uttalat sitt stöd för den utomparlamentariska gatstensvänstern. Man förstår också varför dessa personer valt att engagera sig i partiet. Vänstern har inte direkt varit ivriga kritiker av våldsvänsterns urspårade aktioner. Frågan är hur många personer med dylika sympatier som finns kvar i partiet? Gatstensvänstern anses av Säkerhetspolisen som det största hotet mot vår demokrati. Är det sympatisörer till detta hot som kommer bli tjänstemän i regeringskansliet om alliansen förlorar valet? Är detta tillfredsställande för Stefan Löfven?

3) Politisk inriktning i samtiden. Även Vänsterpartiets nuvarande politiska inriktning lämnar en del frågor om hur de egentligen ser på den ”borgerliga” demokratin, som de ofta kallar den. Erkänner Vänsterpartiet äganderätten som en bärande del i demokratin? Vad menar partiet med att de vill ersätta vårt nuvarande ekonomiska system med en ekonomi byggd på ”demokratiskt framarbetade riktlinjer”, som det heter i partiprogrammet. Partiets ungdomsförbund slår i sitt principprogram från 2013 fast att de på revolutionär grund verkar för det kommunistiska samhället. Uppenbarligen inte något som moderpartiet funnit anledning att ha synpunkter på. Är detta tillfredsställande för Stefan Löfven?

Tidigare socialdemokratiska ledare har givit de besked som Löfven nu underlåter. Persson, Carlsson, Palme och Erlander var alla tydliga med att det inte var aktuellt att släppa in Vänstern i regeringen. Sahlin blev mot sin vilja tvingad till samarbete med Vänstern, men då var det i vart fall öppna kort. Väljarna visste 2010 att man fick Vänsterpartiet på köpet och väljarna tackade nej. 2014 är väljarna ovetande."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19215496.ab  ,

http://avpixlat.info/2014/07/13/stefan-lofven-i-vansterstorm-efter-israel-uttalande/ ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19220986.ab ,

http://nyheter24.se/debatt/772704-nej-israel-har-inte-ratt-att-forsvara-sig ,

http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=9991187 ,

http://nwt.se/asikter/ledare/article1601634.ece  .

2 kommentarer:

Olof sa...

Hej

Du borde starta en egen podcast istället.

Jag tycker programledaren slarvar så mycket med programmet Gjallarhornet. Ofta avbryter han dig när du har något viktigt att säga.
Det blir sällan du får avsluta ett ämne du tar upp. Och ljudkvaliteten verkar han aldrig lyckas få någon ordning på. När du och de övriga snackar låter det bra men när han kommer in brusar det nå fruktansvärt och hans mikrofon verkar vara uppskruvad på max hela tiden.

mvh
/ Olof

Karpstryparn sa...

Svar till Olof: Jo, det skulle jag ju kunna göra. Det är bara det att jag inte vet hur man gör när man ska starta en podcast.

Ja, jag tycker att han avbryter lite för mycket. Jag skrev förresten till honom för någon vecka sedan att det vore bra om ämnena vore mer samlade, som det var vid ett annat tillfälle så var de alltför splittrade.
Det blir rörigt för lyssnarna när det blir så.

Angående ljudkvalite'n så absolut, han borde kunna göra den bättre. Ett tag var det väldigt illa, men några gånger har ljudet varit rätt okej.

De på Radio Länsman vill förresten ha med mig i något avsnitt efter semestern också, som det ser ut nu så kommer jag att vara det.
Jag är uppsatt på deras gästlista så vem vet, blir de nöjda med mig så kanske de vill ha med mig fler gånger.
Man kan ju alltid hoppas.

Mvh
//Karpstryparn