tisdag 4 augusti 2009

Mordet som tystades ner i media - historien om Thomas Michelsen i Bjuv

Det här är berättelsen om två bröder som skapade ett starkt band mellan sig under uppväxten och hur de gått från att vara mobbade ynglingar till ondskefulla tonårsmördare och till att leva ute i samhället igen.

Söndagen den 20 november 1994 mördades 15-årige Thomas Michelsen på Varagårdsskolans skolgård i Bjuv. Han hade gått ditt i sällskap med ett par av sina bästa vänner, bröderna György och Álmos Mészáros, 16 och 17 år. De sa till honom att de hade en överraskning och bad honom blunda. Därefter slog de ihjäl honom med hjälp av en planka och en tio kilo tung sten.

Den 21 november 1994 hittades han brutalt ihjälslagen. När det visade sig vara två invandrare som utfört mordet tystnade media. Vem minns Thomas idag?

336192_200_165Alla minns väl morden på John Hron i Kode och Gerard Gbeyo i Klippan. Och har vi för minsta stund glömt dessa händelser, påminns vi ständigt om dem i media.

Men vem kommer ihåg det mycket brutala mordet på Thomas Michelsen i Bjuv? Jag minns det i alla fall, om än vagt. Jag bestämde mig för att titta närmare på den gamla händelsen.

Vilka var det som låg bakom mordet? Varför slutade massmedia att skriva om händelsen?

Thomas var som vilken kille som helst. Hans lärare i teknik beskriver honom som en glad och utåtriktad grabb med kroppsbyggande som största intresse. Enligt kamraterna var Thomas en positiv, charmig och lite speciell kille. Hans främsta intresse var idrotten, och drömmen var att bli gymnastiklärare.

Som ung betraktades Thomas som en liten och snäll, lite rund, kille som bar glasögon. En kille som inte gjorde mycket väsen av sig. Så kom högstadiet och förändringen. När sommaren var slut hade Thomas vuxit och blivit smal. Glasögonen var numera ersatta med linser. Intresset för den egna kroppen blev centralt, och han började att träna på ett gym i Helsingborg.

När Thomas föräldrar skildes började han hänga ihop med ett zigenskt brödrapar: Andras och Gergeley Molnar. Familjen Molnar kom till Sverige 1988 från Ungern. “Han såg upp till dem, och ville likna dem”, säger en kamrat till Thomas som känt honom sedan han var liten. Thomas syntes ofta ihop med bröderna. De tränade tillsammans på gymmet. De brukade också spela rollspel och titta på video. Thomas trodde att Gergeley och Andras tyckte om honom, men istället avskydde de honom. De två bröderna, med gedigen brottslig bana, retade sig jämt och ständigt på Thomas. Han kallades “svensken” i gänget. Och i sitt erkännande 25/11 1994 skriver Gergeley:

- Thomas var en “smygrasist”. Den sortens rasister som inte erkänner öppet sina åsikter förutom i rätt sällskap. Han har kommit med sarkastiska yttranden om invandrare ofta. Han trodde att han var bäst. Han hade en stil att prata, att klä sig, att vara sådan att man hyste förakt mot honom efter ett tag.

Att Thomas skulle vara en “smygrasist” avfärdas av en gammal skolkamrat:

- Han var absolut ingen smygrasist. Varför skulle han i så fall hänga ihop med bröderna? Det är bara struntprat. Han hade säkert åsikter om invandringspolitiken, men vem har inte det? Men någon smygrasist? Aldrig i livet!

Uppgifter från flera håll gör gällande att Gergeley en månad innan mordet var på jakt efter en pistol. På frågan vad han skulle använda vapnet till svarade han: “Jag ska döda Thomas eftersom han går och snackar en massa skit.” Men ingen i Bjuv tog allvarligt på hotet. De tre kamraterna syntes ofta tillsammans. Så sent som på fredagen innan mordet besökte de gemensamt fritidsgården intill Varagårdsskolan.

Söndagskvällen den 20 november släcktes Thomas liv för gott genom ett mycket brutalt överfall. Thomas hade träffat Gergeley och Andras hemma i sin bostad. Efter att ha bestämt sig för att hyra film, gick de tre pojkarna till en videobutik i Bjuv. På väg därifrån passerade de skolgården, där de stannade till för att röka. Därefter fortsatte de till den plats där mordet skulle komma att äga rum.

Medan Andras tog tag i Thomas, och höll för ögonen på honom, hämtade Gergeley en planka med ett fastsatt vinkeljärn som slogs mot Thomas vänstra sida av huvudet. Följden blev att Thomas vacklade till. Sedan hämtade Andras en sten. Samtidigt slog Gergeley plankan mot Thomas ännu en gång, varefter han slängde plankan för att istället slå Thomas med knytnävarna. Andras kom tillbaka med stenen och slängde den i huvudet på Thomas. Åter tog Gergeley upp plankan för att slå Thomas, som nu föll ihop. Den mycket brutala misshandeln var dock inte slut här. Då Andras märkte att Thomas hjärta fortfarande slog, tog han åter upp stenen för att kasta den kraftfullt mot Thomas redan sargade huvud. En stund senare var Thomas död.

På måndagsmorgonen hittades Thomas ihjälslagen. Han var så illa tilltygad att identifieringen skulle bli svår, konstaterade länskriminalkommissarie Leif Lindgren.

Kort därefter anhölls de båda bröderna. Efter att vid de första förhören ha nekat till mordet, valde de strax efteråt att erkänna. Andras avslöjade bland annat att han försökt skaffa vapen för att döda Thomas. I förhöret 23/11 1994 framkom att mordet var planerat att ske efter att Andras fyllt 18 år, då han skulle bli svensk medborgare. Han trodde nämligen att han riskerade att bli utvisad och få avtjäna sitt straff i Ungern om han inte var svensk medborgare.

Mordet hade enligt bröderna planerats under två till tre månader, men tidigarelagts då de inte längre kunnat hålla sig. Så här säger Andras i sitt erkännande:

- Man blev lite hög av det hela. Mordet på Thomas berodde nog på detta. Jag själv blev så otroligt hög när jag släppte stenen för första gången att jag ville nästan aldrig sluta. Mordet på Thomas blev den högsta kicken jag kunde nå och den kicken kommer jag aldrig att glömma.

De båda bröderna erkände bakgrunden till mordet på liknande sätt:

-Thomas var en “smygrasist”.. “han trodde att han var bäst”.. “man hyste förakt mot honom efter ett tag”.. “gjorde oss galna av raseri.”

I en promemoria 1/12 1994 kan man läsa vad Gergeley säger till kriminalinspektör Kjell-Åke Olofsson:

- Jag hade hoppats på att järnet hade gått in i hjärnan så att jag kunde dra ut det ur kraniet men det gick aldrig igenom huvudet.

Att hat och förakt med klara rasistiska förtecken låg till grund för mordet och att det till stora delar berodde på att Thomas var “svensken” i gänget råder det ingen tvekan om. För mordet på Thomas Michelsen dömdes de två bröderna till sex års fängelse samt till att betala 300 kronor var till brottsofferfonden. Detta straff kan snarast ses som ett hån mot Thomas familj.

Kort efter att bröderna anhållits och orsakerna till mordet blivit kända, tystnade media. Att det var invandrare som mördat en svensk yppades naturligtvis inte. Att det var ett rasistiskt dåd var det ingen som ville erkänna. Istället valde media, liksom alltid annars då svenskar förnedras, tystnadens och förnekelsens väg. Låt oss därför för alltid minnas Thomas Michelsen – mördad av invandrare, förnekad av media.

Sammanställd av Björn Söder (SD), 2000-12-15

Källor: http://www.politisktinkorrekt.wordpress.com och http://www.bjornsoder.net/nyheter.php?action=fullnews&id=8

Det här inlägget skulle egentligen ha handlat bl a om Adolf Hitler och andra politiker, t ex Mona Sahlin, men eftersom jag tyckte att det var mera viktigt att ta upp detta vidriga mord så kommer ni att få läsa om bl a Adolf Hitler och Mona Sahlin i nästa inlägg istället.

Det kommer troligen i morgon.

Väl mött då.

8 kommentarer:

charlotte sa...

fy fan vad vidrigt

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Ja, att mordet var väl genomtänkt och välplanerat, och mördarna hatar svenskar står ju helt klart. Det var alltså frågan om ett hatbrott av värsta sort, men detta struntade uppenbarligen media i. Med andra ord så är det helt okej när svenskar mördas av invandrare, etablissemanget har ju den inställningen idag också.

A sa...

Vart har du fått dessa uppgifter från? I alla fall är det för jävligt att sånt här får ske!

Karpstryparn sa...

Svar till A: Om du läser inlägget en gång till, läs det noga den här gången, så kan du se att det i slutet av det står två källor på vart jag har hittat dessa uppgifter. Den sista av de båda källorna, alltså Björn Söder själv, är den bästa för det är han som har skrivit om detta svenskfientliga hatbrott.
Men det står om hatbrottet på http://www.politisktinkorrekt.wordpress.com också, inlägget där har samma rubrik som mitt inlägg har. Men leta upp det får du göra själv, om du inte nöjer dig med mitt inlägg eller det som Björn Söder har skrivit.

Angående för jävligt: Ja, absolut, men det är typiskt det politiskt korrekta etablissemanget. När en invandrare mördas i Sverige så är det hemskt, men när svenskar mördas av invandrare, ja, då är det helt okej och då tystas det ner av media och andra politiskt korrekta.
Jag hatar politisk korrekthet, bl a på grund utav att den är avskyvärd, vidrig och att den "stinker". Men mest av allt för att den värderar invandrare och typer med invandrarbakgrund högre än svenskar och andra vita.

Och så pratas det om alla människors lika värde, snacka om falskt och motsägelsefullt skitprat!

Ida sa...

haha ja det blev man verkligen. :P

nämen usch vad äckligt!! men jag som tycker så mycket om kebab.. är gott någon gång ibland.

nämen usch usch vad vidrigt!!
kram

Karpstryparn sa...

Svar till Ida: Okej, där ser man.

Ja, men tänk på detta nästa gång du äter kebab. Som sagt, man vet aldrig vad det är i sådant.

Vidrigt? Ja, det är bara förnamnet det. Men media fick uppenbarligen kalla fötter, de upptäckte att de hade fel i sin mångkulturella idioti och därför tystades mordet snabbt ner.

*Kram*

eva sa...

Helt otroligt!!!Sedan är media så RÄDDA för att skriva någe överhuvudtaget som kan missgynna invandrare för då blir det RAMASKRI om att då är dom RASISTER!!!
Den rädslan gäller även på SKOLOR ARBETSPLATSER och JUST därför har INVANDRARE skaffat sig en jävla MAKT i sverige redan från DAGIS så kan dom bete sig hur kriminellt som helst!!! och det händer ingenting för ingen vågar öppna käften för då blir dom kallade RAISTER!!!

Karpstryparn sa...

Svar till eva: Exakt, denna rädsla är mycket farlig, eftersom den gör att fientligheten och föraktet emot de politiskt korrekta med all rätt ökar. Det kommer att sluta med inbördeskrig i Sverige, på vissa håll ser man redan tecken på det.