tisdag 12 mars 2019

Angående Simon Holmqvists intervju med David Baas: Med psykopatiska "journalister" som Baas behöver den svenska journalistkåren inga fiender

Igår publicerade Nordfront och dess nystartade radiosajt Nordisk Radio en intervju i vilken Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist intervjuvade Expressens "journalist" David Baas:


Men det var en bedrövlig intervju. Holmqvists frågeställningar var det inget fel på, istället var de bra och intressanta medans Baas "svar" däremot var under all kritik. Han klarade nämligen inte av att svara på någonting alls som Holmqvist frågade, istället var han arrogant, otrevlig, robotaktig, och även tafatt. Det verkade faktiskt inte som om han hade någon åsikt alls så politisk aktör han är.
Det här rimmar ju väldigt illa med hur han är i sina artiklar på Expressen, där är han visserligen också arrogant och robotaktig men inte tafatt, och inte heller särskilt otrevlig (det sistnämnda finns det väl helt enkelt inte plats för).
Därför är det väldigt märkligt att han inte klarar av att svara på saker som till och med ett litet barn kan svara på, inte heller klarar han av att bete' sig vuxet när han blir utfrågad.
Men det är långt ifrån första gången som han agerar så här när han blir utfrågad, och det är knappast den sista heller.
Det enda som han egentligen klarade av att visa är att han inte gillar att svara på frågor eller bli kritiserad, varför han har ett jobbtelefonnummer och en mailadress som är kopplat till hans jobb varav båda går att nå honom på övergår därför mitt förstånd. Jag menar, det är ju ingen som tvingar honom att jobba som "journalist".
Jag skulle förresten inte bli ett dugg förvånad över om det är David Baas som är medskyldig till att en sverigedemokrat någon gång efter 2010 på grund av att han blev uthängd i Expressen som rasist och annat liknande (något som han alls inte var) för att han hade skrivit anonyma kommentarer om invandringspolitiken på olika internetsidor fick sitt liv totalförstört av Expressen med bl a ett kraschat företag, upplöst äktenskap m.m, och på grund av allt detta en dag sköt ihjäl sig,
Baas har ju till uppgift att skriva hatiskt och lögnaktigt om Sverigedemokraterna och Nordiska Motståndsrörelsen (den uthängningen tog förresten jag och min programledarkollega Timo upp i avsnitt 74 av Podcast Nationella som släpptes igår).

David Baas är alltså ett fall för TV3-programmet Trolljägarna, han är ju väldigt kaxig och skriver väldigt mycket skit och andra lögner i sina artiklar men när han själv blir utfrågad, ja, då klarar han inte av att stå för sådant som han har skrivit.
Låter detta bekant? Som sagt, han är helt klart ett fall för Trolljägarna så troll han är. Man behöver nämligen inte skriva anonymt för att vara troll, man kan vara det ändå. Och ändå är ju ingen anonym på internet, alla lämnar internetspår efter sig.

Men det är bra att det finns människor som på olika sätt ställer suspekta typer mot väggen som t ex "journalister", politiskt korrekta politiker, och andra politiskt korrekta makthavare som hotar det demokratiska samhället.
Sedan spelar det ingen roll om de människor som ställer dessa mot väggen tillhör Nordiska Motståndsrörelsen, delar av det numera nedlagda medborgarinitiativet Granskning Sverige (varav en del personer inom det fortsätter att vara aktiva), skriver för Samhällsnytt, Fria Tider och andra liknande mediasajter, driver politiska bloggar, politiska poddar, annan opinionsbildning, osv. Och så har vi ju gatuaktivismen också.
Det viktiga är att det finns ett medborgarengagemang mot politiskt korrekta samhällsomstörtare, vad man gör spelar mindre roll.
Det viktigaste är att man gör någonting!
Även jag är en del av detta medborgarengagemang.

Inga kommentarer: