fredag 30 december 2011

Om Sverigedemokraterna och Gott Nytt År

Idag skulle den sista delen i serien Argument (alltså den delen om Sverigedemokraterna) ha publicerats, men istället så skippar jag den delen.
Anledningen till det är enkel: Det är dagen innan Nyårsafton, dock kommer det en del info om SD längre ner i detta inlägg.
Istället tar jag upp det här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4880970 .
Vad tycker ni om detta?
Själv tycker jag så här: Det här är minst sagt både patetiskt och propaganda så det skriker om det. Skänk istället denna över en halv miljon kronor till människor som har det svårt i Sverige, t ex pensionärer och uteliggare, istället för på ett projekt som går ut på att bl a smutskasta demokratin.

Det är också fullkomligt uppenbart att "projektet" går ut på att smutskasta SD, inget annat riksdagsparti har det gjorts någon pjäs om på detta sätt.
Däremot har det gjorts pjäser om olika politiker, t ex på den tiden då Hagge Geigert ledde Hagges revy: http://sv.wikipedia.org/wiki/Hagges_revy .
Själv har jag ingenting emot kultur, såvida det inte är frågan om t ex mångkulturextremism. Men tydligen så är projektet om SD även, liksom många andra projekt, ett sätt att försöka hjärntvätta människor till att tycka att mångkultur- och invandringsextremism bara är bra och att inga nackdelar och problem finns.
Och angående Stjärnskogs påstående "ger någonting tillbaka": Eeeh, okej, så då menar hon alltså att Jimmie Åkesson får en rejäl summa pengar för att det görs en pjäs om honom då?

Angående Sverigedemokraterna så är det ju så här att partiet varken är högerextremt eller något av allt annat som de av antidemokratiska "batiktomtar" anklagas för att vara.
Däremot är SD ett nationalistiskt parti, men står för en annan nationalism än vad t ex Nationaldemokraterna och Svenskarnas parti står för.
Dessutom är SD avskydda i både högerextrema och nazistiska kretsar. Den sortens personer avskyr SD:are, de anser att SD förråder Sverige och svenskarna. Den eller de som tror någonting annat kan ju kolla upp det.

Angående Nationaldemokraterna så står de inte heller för samma nationalism som SvP, alltså Svenskarnas parti, gör.
Det är ungefär som kommunism. Det finns ju olika sorters kommunism, t ex stalinism och maoism.

Inte heller är SD antisemitiskt, däremot ett judevänligt parti. De står även på HBT-människornas sida.
Ett exempel på det: http://bengtheld.blogspot.com/2011/04/jimmie-akesson-sd-liberal-som-alskar.html .
I artikeln som finns på länken står bl a följande:

"Det är ingen hemlighet att en del HBT-människor och invandrare sympatiserar med Sverigedemokraterna. HBT-siten QX gjorde senast 27 mars en webenkät där frågan var "vilket parti skulle du rösta på om det vore riksdagsval idag". Resultatet blev följande. (Siffrorna i parantes är förändringen jämfört med motsvarande enkät 12 september 2010)

Moderaterna 29 % (oförändrat)
Socialdemokraterna 22 % (+2)
Miljöpartiet 12 % (-3 )
Sverigedemokraterna 10 (+3 )
Folkpartiet 8 % (-2 )
Vänsterpartiet 8 % (-1)
Centerpartiet 4 (-2)"
Feministiskt initiativ 2 % (-1)
Kristdemokraterna 1 % (oförändrat)
Piratpartiet 1 % (-1)"

När det gäller muslimer och islam så är det främst islam som SD är emot, men också antidemokratiska muslimer.
SD drar dock inte varenda muslim över en och samma kam.
Vill ni veta vart SD står i olika frågor? Läs då deras partiprogram på http://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/ .
Om t ex deras invandringspolitik står bl a följande:

"De senaste decennierna har Sverige tagit emot allt för många människor på allt för kort tid. I många fall mångdubbelt fler än våra grannländer och invandringen till Sverige fortsätter att ligga på rekordhöga nivåer. Denna ansvarslösa politik har gjort att det ständigt skapats växande utanförskapsområden runt om i landet. Områden som när de byggdes betraktades som fina medelklasskvarter har förvandlats till segregerade områden där arbetslösheten och brottsligheten är hög.

För att komma tillrätta med detta menar vi att Sverige kraftigt måste begränsa invandringen. Nivån måste ligga på en sådan nivå att de invandrare som invandrat till Sverige ges möjlighet att anpassa sig till det svenska samhället. Genom åren har vi sett politiker från de andra partierna anslå många miljarder till olika integrationsprojekt. Ingenting har hjälpt. Det finns nämligen ingen integrationspolitik i världen som hjälper om problemen fortsätter att förvärras med fortsatt massinvandringspolitik.

Vi vänder oss emot det multikulturella samhällsbygget då det förutsätter splittring, utanförskap och även kräver att vi i Sverige ska anpassa oss till andra kulturer. Utgångspunkten måste vara att de som invandrar till Sverige ska anpassa sig till svensk kultur och svenska värderingar. Vi står upp för en öppen svenskhet där invandrare ska kunna bli en del av det svenska samhället. Vad som är viktigt för oss är att det finns en strävan hos de som kommer till Sverige att ta till sig svenska värderingar och bli en del av det svenska samhället."

Slutligen när allt detta är sagt (eller rättare sagt skrivet) önskar jag alla mina läsare ett riktigt Gott Nytt År!
Vi ses efter Nyårsafton.

Hejdå så länge och krama varandra i trafiken!

7 kommentarer:

Morgan sa...

Du skriver att du inte skulle skriva om SD men ändå handlar nästan hela inlägget om SD. Hur tänkte du?

Smörblomma sa...

Klart att den som flyttar till ett nytt land måste anpassa sig efter rådande normer där. Sådant borde vara en självklarhet, men tyvärr fungerar det inte alltid så. Därav också många problem.

Och Gott Nytt År till dig med :)

Bengt Held sa...

Hej!

Trevligt du länkar till min blogg, bra om fler får inom om den. Och du citerar rätt från min bloggpost. Men jag vill direkt här lämna fortsättningen av innehållet där.

"Alliansen får 42 %, samma siffra som s, mp och v tillsammans. Att siffrorna är så stabila som de är tyder möjligen på att de är hyfsat tillförlitliga om hur partisympatierna är bland Qx-besökare. (Vilket inte är detsamma som HBT-personer generellt, för övrigt är en del av sitens besökare heterosexuella). Det är också möjligt för människor som inte annars besöker Qx att rösta.

Qx gjorde därför en egen enkät september 2010.

Om homo-bisexuella medlemmar på Qruiser skulle välja idag....Sverigedemokraterna tar plats med 5,3%

Qruiserundersökningen har genomförts måndag till onsdag där totalt 4250 slumpvis utvalda medlemmar på Qruiser svarat på undersökningen varav 4217 gav svar på frågan om vilket parti man tänker rösta på om det vore val idag. Könsfördelningen mellan de svarande är 36% kvinnor, 61% män och knappt 3% transpersoner. Av alla svarande definierar sig 56% som homosexuella, 20,9% som bisexuella, 7,2% som heterosexuella och 5,9% som annat/vet ej.

I riksdagsvalet några dagar senare fick sd 5,7 %. Även om en webenkät inte är tillförlitlig för HBT-gruppen generellt är det en del som tyder på att stödet för sd är ungefär detsamma bland HBT-människor som bland övriga befolkningen."

Jag tror alltså inte för en sekund att sd har betydligt större stöd bland HBT-personer än bland befolkningen. Men inte heller gillar jag när delar av den vänsterinriktade delen av HBT-rörelsen hatar sd men vill ha "dialog" med muslimska homohatande extremister. Mycket tyder på att sd har ungefär samma stöd bland HBT-personer som bland övriga befolkningen. Något högre bland bisexuella och något lägre bland homosexuella.

Bengt

Karpstryparn sa...

Svar till Morgan: Ja, det stämmer, egentligen hade jag bara tänkt att önska folk Gott Nytt År, men när jag såg det där om pjäsen så ändrade jag mig.
Och när jag väl hade börjat skriva om det så tänkte jag "Äsch va fasen, jag tar med en massa andra saker om SD också".
Därför blev det ändå lite av del 3 i serien Argument med.

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Precis.

Tack detsamma.

Karpstryparn sa...

Svar till Bengt: Varsegod. Jag tycker att ditt inlägg var intressant, därför länkade jag till det.

Angående resten av din kommentar: Bra att du tog upp det också, jag kunde inte ta med allting eftersom jag skrev om annat som har med SD att göra också.

Gott Nytt År på dig förresten!

Fenixmonas sa...

Mycket om SD och bra skrivet som vanligt! Hoppas få läsa mycket av dig detta nya år...önskar dig nu ett gott slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Kramiz