torsdag 8 december 2011

Som om Adolf Hitler skulle ha utrett sig själv

Idag står det en artikel i SvD, alltså Svenska Dagbladet, där deras s k "Faktakollen" förkastar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons påstående om att 80 % av alla arbetskraftsinvandrare är okvalificerade.
Enligt SvD:s "Faktakoll" skulle Åkessons påstående inte stämma.
Förkastningen blir dock på grund utav flera orsaker mycket märklig, en av orsakerna till det är att SvD hänvisar till sig själva.

Det här är ju som om Burmas militärjunta skulle utreda den massaker som de begick på 1000 burmesiska munkar (detta för att se om de gjorde något fel) där lite över 900 av dessa sköts ihjäl av militärjuntan på grund av att dessa 1000 munkar demonstrerade för mänskliga rättigheter och demokrati.
För svaret på det skulle ju bli ungefär så här:

-Inget fel har begåtts, vi har inte skjutit ihjäl några munkar. De som dog sköt ihjäl sig själva.

Eeeh, okeej...Jag visste inte att burmesiska munkar brukar springa omkring med k-pistar, AK4:or, kulsprutor och liknande och skjuta ihjäl burmesiska militärer och allting annat levande som över huvudtaget rör sig även om det är aldrig så lite.
Eller är det munkar som sedan 1970-talet har makten i Burma? Har alla vi andra som vet och ser någonting helt annat helt fel?

En jämförelse mellan SvD:s Faktakoll och Adolf Hitlers huvudansvar för försöken att utrota judar i Tyskland under andra världskriget är också relevant.
För SvD:s "Faktakoll" är lika trovärdig som om Hitler under sin rättegång skulle ha sagt följande:

-Hur ska jag kunna vara huvudansvarig? Jag befann mig ju inte ens i Tyskland när allt det här skedde. Han som var lik mig var bara lik mig.
Det var alltså inte jag utan en person med exakt samma utseende som mig, exakt samma personnummer som mig, som bodde i samma hus som mig, som hade samma flickvän (Eva Braun) som mig samt en massa andra saker som stämmer in på mig.
Men det var inte jag för det.

Så eftersom SvD bara går på vad SvD skriver, vad SvD säger och vad SvD på andra sätt gör så blir det lite svårt att tro på vad SvD påstår.
För SvD hänvisar ju till SvD.

Läs SvD:s artikel på http://www.svd.se/nyheter/inrikes/faktakollen-akesson-80-procent-ar-okvalificerade_6689506.svd .

En kommentar som signaturen visselpipa har skrivit i kommentarsfältet till artikeln sätter "storsläggan på tältpinnen" väldigt bra.
Så här skriver personen ifråga:

"Många tycker att vi som klagar är bidragstagande kverulanter som inte ser bjälken i vårt eget ögat. Låt mig försöka förklara min syn på saken. Jag anser att vårt politiska ledarskap borde prioritera svenskars välbefinnande i första hand. Arbetskraftsinvandring som tränger undan inhemsk arbetskraft borde inte tillåtas eftersom det inte är i vårt intresse.

Men samhället prioriterar genomgående ickesvenskar och nysvenskar på etnosvenskars bekostnad. Svagare grupper av svenskar offras av ideologiska skäl; för visioner om tillväxt, solidaritet och globalisering.

Omfördelningen av skattemedel från etnosvenskar till andra grupper är omfattande och på nästan varje samhällsområde. Problemskolor ges nästan dubbla ekonomiska medel. Pengar strösslas över vissa gruppers arbetslöshet. Samhället går i princip in som arbetsgivare och betalar lön. Barnfattigdom, fetma, kriminalitet, etc, kan återfinnas hos lågutbildade och utlandsfödda. Samhället styr resuserna dit.

"Ojämlikheten" (ojämlig skola, ojämlik vård) har inte sin grund i att grupperna det sägs vara synd om skulle sakna ekonomiska medel. Samhället gör tvärtom sitt yttersta för att styra medlen dit de behövs.

Ojämlikheten är snarare ett retoriskt grepp för att rättfärdiga att resurser tas från svenska, skötsamma medelklassmänniskor och ges till samma problemgrupper om och om igen.

Och sedan så spacklar samhället över sprickorna med ett fett lager antirasistisk propaganda. Ett beskt piller för svenskar med öppna ögon."

14 kommentarer:

Ninja sa...

På mitt jobb har jag arbetskamrater med invandrarbakgrund som är överkvalificerade, men de får å andra sidan jobb, men inte ett sådant som uttnyttjar deras kapacitet.

♥Framtiden är vår - Ann-Sofie Sojka sa...

Men tävla då! =D

diana sa...

Bra skrivet.

Karpstryparn sa...

Svar till Ninja: Sedärja. Men det är lätt att få jobb nu för tiden, spelar ingen större roll om man är bra utbildad eller inte.
Men det är fel att invandrare från vissa invandrargrupper prioriteras mer än svenskar och vita invandrare.

Karpstryparn sa...

Svar till Framtiden är vår - Ann-Sofie: Ja, jag kan ju kika på det.

Karpstryparn sa...

Svar till diana: Tackar.

SCB sa...

Karpstryparn, såg att du skrämt bort Blatten nu också, vill du bara ha "klubben för inbördes beundran" på din blogg så har du lyckats bra!!!

Karpstryparn sa...

Svar till SCB: Nix, det har jag inte gjort.
Däremot smet han "med svansen mellan benen", i hans sista kommentar (alltså den som inte publicerades) så anklagade han mig bara för inte har några svar eller argument.
Han ville inte debattera längre, och jag vet varför: Han kunde inte motbevisa någonting utav allt det som jag har skrivit, därför drog han.

Angående inbördes beundran: Jaha, så bara för att det inte är JÄTTEMÅNGA som kommenterar så tror du att det är bara några få som läser.
Men då har du fel, det här blogginlägget är nu uppe i 50 läsningsvisningar.
Och det som jag skrev om vegetarisk julskinka i förrgår är nu uppe i 433 visningar.
Så hur rimmar detta med ditt påstående? Uppenbarligen inte alls.

Och angående din kommentar: Så talar en äkta loser, i det här fallet du.

Så tji fick du!

Fenixmonas sa...

Bra skrivet! Fast idag är jag lite stressad och hjärnkontoret översvämmat...så jag lusläste...Kramiz!!

SCB sa...

Karpstryparn, lite självinsikt, självkritik och ödmjukhet skulle du ha glädje av. Du har ju själv valt att slänga ut Blatten, med tanke på att hans kommentarer skulle raderas, hur skulle han då kunna debattera med dig ????!!!!
Som Blatten nämnde så kommer du inte ihåg vad du själv skriver så den stora losern är du själv.

♥Framtiden är vår - Ann-Sofie Sojka sa...

Oj det var inte lite tatueringar!! Vad roligt! Jag älskar verkligen tatueringar! Längtar till jag själv ska men jag kollar fortfarande på vad jag ska göra. :)

Karpstryparn sa...

Svar till SCB: Lite självinsikt, ödmjukhet och självkritik skulle du må bra utav.
Japp, jag valde att avsluta diskussionen med honom, han var inte saklig för fem öre. Däremot var han bara ute efter tjafs och påhopp, detta stod klart redan i hans allra första kommentar, nämligen den till inlägget om Expo.
Och det är du också.

Nix, det är du och han som är stora losers, ni har ingenting att komma med.
För övrigt har jag fått flera nya läsare, t ex Ann-Sofie och Lennart Svensson, samt fler än så.
Min blogg finns även på Gotiska Klubbens Bloggrollslista, jag har också fått fler prenumeranter på min blogg via blogglovin.
Så nog har jag fått fler läsare alltid.

Men visst, fortsätt med dina lögner och påhopp om mig du. För jag gillar folk som får mig att skratta.

Och jodå, jag kommer mycket väl ihåg vad jag skriver, vilket jag också bevisade för honom.
Men jag har inte stoppat honom från att debattera med mig, det får han göra om han vill.
Det är bara det att hans kommentarer inte blir publicerade, eftersom han bara skriver skit och är osaklig.

Angående dig själv så borde du gå till en psykolog, lille vän. Dessutom är du totalt misslyckad.
Som jag har sagt förut så har jag slutat med personangrepp, såvida ingen kommer med det emot mig själv förstås vilket du uppenbarligen inte kan sluta med.
Jag kunde ha raderat din kommentar, men jag vill också ge mina läsare några goda skratt.
Därför publicerade jag din kommentar.

Du gör bara dig själv till åtlöje, men det är du för korkad för att fatta.
Nåja, det är ditt problem det, inte mitt.
Här med avslutar jag vår diskussion, den leder ju ingen vart. För du har ingenting att komma med, utom skitprat förstås. Diskussion och diskussion förresten, du kan varken diskutera eller argumentera.

Lär dig det först, när du har gjort det kan vi diskutera.

Sluta vara långsint också, du kan ju uppenbarligen inte glömma den diskussion som du och jag hade i ett annat kommentarsfält.

SCB sa...

Ja tack, jag vill inte heller föra en dialog mer med en så enfaldig, trångsynt och rasistisk dåre som du själv. Fattar du inte att flertalet läsare skrattar åt dig och dina sandlådesvar. Ta du med dej din plasthink och spade och sätt dig i sandlådan igen.

Ps...det där med anabola har du inte kommenterat, då var det tydligen en korrekt gissning från Blatten.

Karpstryparn sa...

Sista svaret till SCB: Så som du resonerar resonerar en person som när argumenten tryter (du har ju aldrig haft några ens() tar till personangrepp och lögner.
Angående dina absurda påståenden om mig: Du får mig bara att skratta åt dig, du spelar mig hela tiden rakt i händerna.
Men det är du för dum för att fatta.

För jag vill inte föra en dialog mer med en så enfaldig, trångsynt och rasistisk dåre som du själv. Fattar du inte att flertalet läsare skrattar åt dig och dina sandlådepåståenden? Tydligen inte. Ta du med dej din plasthink och spade och sätt dig i sandlådan igen.

Angående hans påstående om anabola så var det ytterligare ett bevis på hans sandlådenivå, som sagt så hade han inget att komma med.
Och det har ju inte du heller, du kan ju inte ens komma med mothugg.

Så hejdå. Tillbaka till sandlådan med dig!