fredag 1 februari 2013

Absurda Svea Rikes lag

Om ni undrar varför det hitills inte har blivit något blogginlägg den här veckan så beror det på att det mesta av min lediga tid går till saker och ting som har med mitt hem att göra, jag har helt enkelt för mycket att göra där just nu.
Men ni ska inte bli lottlösa för det, ånej.
Idag på Newsmill står det en mycket bra och saklig artikel skriven av Avpixlats krönikör Mats Dagerlind, där han ger sin syn på det självklara i att bl a ha rätt att försvara sig själv, sina nära och kära och sin egendom.
För som ni vet så får man inte göra det i Sverige, om man råkar ut för t ex ett inbrott så har gärningsmannen mer rättigheter än en själv har.
Ett exempel på det: Vid ett tillfälle polisanmälde en inbrottstjuv en bilägare för att ha misshandlat honom på grund av att ägaren hade tagit honom på bar gärning vid pågående inbrott i bilen. Bilägaren dömdes för misshandel, och inbrottstjuven fick skadestånd. Detta skedde för övrigt i Grums.
Ett annat exempel: En inbrottstjuv som var på väg ut från ett hus efter ett inbrott halkade på husets garageinfart och slog sig, detta på grund av att infarten inte var sandad. Detta skedde under vintern, och inbrottstjuven polisanmälde då husägaren för kroppskada (minns inte den exakta brottsrubriceringen i det fallet).
Att husets ägare polisanmälde inbrottet spelade ingen roll, tjuven fick ett saftigt skadestånd och ägaren dömdes för vårdslöshet eller något liknande.

När det gäller Mats Dagerlinds artikel så saxar jag följande tre stycken ur den:

"Där vi tidigare bara behövde bekymra oss om våra egna brottslingar måste vi idag handskas med utländska ligor som gör momentana brottsräder i vårt land för att sedan försvinna och en internationell organiserad brottslighet med målsättning att etablera sig permanent i Sverige. Inflödet av olagliga vapen har också ökat dramatiskt och idag går var varannan småkriminell i Sveriges utanförskapsområden med en pistol i byxlinningen och det förlöper knappast en vecka utan rapporter i media om att dessa vapen också använts mot människor."

"Hos flertalet svenska riksdagspartier finns heller ingen vilja att ändra den politiska kursriktning som är huvudorsaken till denna ökande otrygghet och rättslöshet. Tvärtom innehåller de partipolitiska avsiktsförklaringarna formuleringar om att Sverige bör öppnas än mer mot omvärlden. Detta samtidigt som antalet utanförskapsområden av det slag där kriminalitetens universitet och arbetsmarknad etablerar sig ökar exponentiellt - från en handfull för ett par decennier sedan till ett par hundra idag - och en majoritet av dem som avtjänar straff för grova brott i svenska fängleser är utlänningar, utlandsfödda eller har utländsk bakgrund.

När statens våldsmonopol inte förmår hålla det kriminella våldet på avstånd från den laglydige medborgaren måste denne ges motsvarande större befogenheter och resurser att skydda sitt liv, lem, nära, kära och egendom. Den rätten blir i ett samhälle där staten abdikerat från sitt ansvar "self-evident". Detta är i grunden inte heller mer främmande för svensk rättstradition än för amerikansk. Strängt taget är det bara en förstärkning och uppdatering av nödvärnsrätten så att den svarar upp emot den allvarligare hotbild vi lever med idag. För att åtminstone återställa jämvikten behöver den laglydige medborgaren nu ges samma befogenhet att försvara sig med skjutvapen som den kriminelle egenmäktigt tar sig."

Läs hela artikeln på http://www.newsmill.se/artikel/2013/02/01/dags-g-r-ett-second-amendment-i-svensk-grundlag .

2 kommentarer:

Gunnar Andersson sa...

Vansinnigt helt galet i vårt land.

http://webradion.tk

Nationella radio program och musik 24/7 SPRID ADRESSEN!

Karpstryparn sa...

Svar till Gunnar Andersson: Tackar för tipset.