måndag 25 februari 2013

Enligt svensk lag är det fängelsestraff för "papperslösa"/illegala invandrare som gäller

Under den gångna helgen har det varit en enorm hets- och hatjakt från PK-håll mot polisen, mest är det vänsterdebattörer, aktörer inom svensk PK-media, samt representanter från olika politiskt korrekta riksdagspartier (t ex Vänsterpartiet och Miljöpartiet) som har kört med dessa absurda tilltag.
Den förre ledaren för Vänsterpartiet, alltså råkommunisten Lars Ohly, har påstått att det som polisen gör är samma sak som skedde under apartheideran i Sydafrika.
Men vad är det då som alla dessa vidriga människor har reagerat så kraftigt emot? Jo, att polisen gör sitt jobb, i det här fallet då att kräva ID-handlingar av illegala invandrare.
De personer som är emot detta är inte bara vidriga, de propagerar även för lagbrott.
Och dessa påstår sig vilja ha lag och ordning i Sverige, snacka om att de säger emot sig själva minst sagt ganska rejält.
Undrar just om de har läst Svea Rikes lag, alltså den svenska lagboken, tro? Nej, uppenbarligen så har de inte gjort det.
För om man läser hur straffskalan ställer sig till "papperslösa"/illegala invandrare i Sverige så står det nämligen följande:

"Till fängelse i högst ett år eller, om brottet är ringa, till böter döms en utlänning som uppsåtligen uppehåller sig i Sverige fastän han eller hon enligt ett verkställt beslut om utvisning enligt 8 kap. 8 §eller motsvarande beslut enligt äldre lag inte har haft rätt att återvända hit."

På ett annat ställe i denna skala hittar vi även detta:

"Till böter döms en utlänning som uppsåtligen eller av oaktsamhet har anställning eller bedriver verksamhet som kräver arbetstillstånd, utan att inneha ett sådant tillstånd.
K20 Svensk lagbok: Fängelsestraff för papperslösa4 § Till böter eller fängelse i högst ett år döms en utlänning som uppsåtligen på ett otillåtet sätt passerar en yttre gräns enligt Schengenkonventionen.
K20 Svensk lagbok: Fängelsestraff för papperslösa5 § Till böter eller, när omständigheterna är försvårande, fängelse i högst ett år döms den som uppsåtligen eller av oaktsamhet har en utlänning i sin tjänst fastän utlänningen inte har föreskrivet arbetstillstånd. I fråga om påförande av särskild avgift gäller 12-14 §§.
K20 Svensk lagbok: Fängelsestraff för papperslösa6 § Till böter, eller när omständigheterna är försvårande, fängelse i högst sex månader döms
  • 1. den som uppsåtligen eller av oaktsamhet inte gör anmälan som föreskrivs i en förordning som har utfärdats med stöd av denna lag,
  • 2. den som i en anmälan eller ett ansökningsärende enligt denna lag eller enligt en förordning som har utfärdats med stöd av denna lag medvetet lämnar oriktig uppgift eller medvetet underlåter att tala om något förhållande av betydelse."
Och slutligen en rejäl känga till alla som propagerar för att man ska gömma "flyktingar":

"Till fängelse i högst två år eller, när omständigheterna är mildrande, till böter döms den som genom att dölja en utlänning eller genom någon annan sådan åtgärd uppsåtligen hjälper utlänningen att olovligen uppehålla sig i Sverige, en annan EU-stat eller Island, Norge, Schweiz eller Liechtenstein, om detta görs i vinstsyfte."

Så enkelt är det alltså med den saken!

Relaterade länkar till detta finner ni här:

http://www.exponerat.info/svensk-lagbok-fangelsestraff-for-papperslosa/ ,

http://www.expressen.se/debatt/omansklig-hetsjakt-pa-flyktingar/ ,

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/hansynslos-jakt-pa-papperslosa-i-t-banan_7936130.svd ,

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/de-som-vistas-har-illegalt-ska-avvisas_7938834.svd ,

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/avblas-jakten-pa-gomda ,

http://www.aftonbladet.se/debatt/article16285010.ab

och

http://www.friatider.se/en-pa-tio-som-kontrolleras-ar-illegala-invandrare .

8 kommentarer:

Anonym sa...

Men lol.

Att tycka att REVA-projektet och utvisning av människor är fel, är inte detsamma som att inte veta att det finns en lag om just detta. Men duvet, det har ju funnits många störda lagar genom tiderna. Det som är bra är att de förändras, i takt med att samhället förändras! Men jag kan garantera dig, att om ingen någonsin brutit mot lagen så hade vi fortfarande levt på medeltiden.

Detta är alltså ett helt ohållbart argument för REVA, att det skulle ske enligt lagen, vilket förvisso inte är helt sant om en ser till de uppenbart rasistiska metoderna som poliserna tar till.

Föresten hörru, det är inte ett lagbrott att gömma en flykting, vilket du verkar tro. Läs citatet igen. I vinstsyfte, det vill säga trafficking, så är det olagligt, detta för att skydda individerna som far illa, d.v.s. flyktingarna.

Karpstryparn sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Det enda problemet med dina påståenden är att du har fel angående precis allting som står i din kommentar, i övrigt var den saklig och korrekt.
Och kom inte dragande med t ex "rasistkortet", det är ju ett av många exempel på att du har fel.
Trevligt förresten med en kommentar som inte innehåller påhopp, det var ju inte igår jag fick en sådan precis.

Anonym sa...

Jo, alltså, jag vet ju i princip ingenting om dig och kan således inte använda mig av personangrepp, även om jag såklart inte skulle vilja då det enligt mig sänker hela diskussionen. Personangrepp och andra liknande härskartekniker är bland det värsta jag vet, så det kan vi ju gärna skippa.

Rasistkortet? Jag antar (Rätta mig om jag har fel) att du syftar på de som kallar Sverigedemokraterna rasister helt enkelt för att stoppa debatten, utan att egentligen ha tänkt igenom det? Sådana finns det ju såklart många av, personligen anser jag att Sverigedemokraterna för en främlingsfientlig politik som i sin tur leder till rasism, det betyder inte att var tionde människa i Sverige är rasist för det. Jag tror absolut att det finns såväl rasister som nazister i Sverigedemokraterna, men för mig är det inte relevant, det som är relevant är deras politik och partiprogram. Jag menar alltså inte att du i dig är rasist utan att politiken du stödjer leder till rasism, främlingsfientlighet, utanförskap och otrygghet.

Men nog om det. Det jag menade med rasistiska metoder var de metoder som polisen i tunnelbanan använder sig av - som jag flera gånger de senaste veckorna tyvärr blivit vittne till. Att de väljer folk som de tycker ser "icke-svenska" ut, anser åtminstone jag vara rasistiskt. Det är inte som att de skulle stoppa en person med blont hår och blåa ögon, eller hur? Det är minst sagt obehagligt att behöva bli stoppad av polis enbart på grund av sitt utseende och dessutom, vill vi verkligen ha ett samhälle där folk tvingas bära med sig sitt ID vart de än går? Inte jag i alla fall, då börjar det likna Sovjet eller 40-talets Tyskland.

Kan du inte förklara varför jag i min kommentar har fel istället för att bara konstatera att det är fel? Är intresserad av att veta.

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Då är vi lika på den punkten, för jag gillar inte heller personangrepp och påhopp.
Det är därför som jag har kommentarsgranskning på min blogg.

Nja, inte riktigt, jag syftar på de människor som anklagar partier som t ex Sverigedemokraterna och Svenskarnas parti för att vara rasistiska och nazistiska.
Angående rasister och nazister: Absolut, sådana finns i alla riksdagspartier, fast mest i 7-klövern (från KDS längst ut på den borgeliga kanten till Miljöpartiet längst ut i vänsterblocket).
Vad får dig förresten att tro att jag röstar på SD? Bara för att jag skriver en del om dem så innebär det inte att jag röstar på dem.

Angående polisen: Där skiljer du och jag oss åt, jag tycker inte att polisen bete'r sig rasistiskt. Däremot gör de ett bra jobb.
Visst, det finns tillfällen då jag kritiserar polisen, men detta är inte ett sådant tillfälle.
Angående 30-talets Ryssland och 30-talets Tyskland: Där håller jag med dig.

Angående vart du har fel: Jag har redan skrivit vart du har fel.

Anonym sa...

Hej igen! Fick lite lust att titta in och se vad du har svarat i brist på annat att göra.

Alltså, jag kan såklart inte veta vad du röstar på, så det var en gissning. Men då du skriver som du gör så verkar det ju som att Sverigedemokraterna är det parti som bör ligga dig närmast. Jaja, vad du röstar på har jag ingen aning om, så "Du" i mitt förra inlägg borde ha varit "En".

Jag är dock helt övertygad om att Sverigedemokraterna är det riksdagsparti med störst antal rasister i sitt led - då de trots allt från början är grundade på rasism. På samma sätt så tror jag självklart att mitt egna parti är det partiet med flest kommunister i sitt led - då det ursprungligen är ett kommunistiskt parti. Men som sagt, för mig så är det inte direkt relevant vad Sverigedemokraterna sa för tjugo år sedan, det som är relevant är vad de säger idag. Och vad polisen gör och säger idag.

Jag förstår inte hur du inte kan anse att det polisen gör är rasprofilering, när det är så tydligt att det är det. Det är så tydligt att de bara stannar människor med ett visst utseende. Människor som redan idag blir diskriminerade i vardagen, och i arbetslivet. Det är så otroligt tydligt, jag ser det varje dag på tunnelbanan.

Hehe ja, du har skrivit att jag hade fel i allt, men du har knappt förklarat varför? Jag påpekade bara felet i "kängan" du gav till de som gömmer flyktingar.

Förövrigt så kanske det inte spelar någon roll om REVA är rasistiskt eller inte, vilket det dock är. Det viktiga är att vi i nuläget utvisar människor som inte kommer att finna trygghet där de hamnar.

Karpstryparn sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Varsegod, det är bara att titta in.

Jo, det kanske är lätt att tro det.
Men ibland har man fel vettu.
Precis. Men men.

Själv är jag helt övertygad om att de riksdagspartier som har flest rasister är Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet.
När gäller Vänsterpartiet: Absolut, där håller jag med dig, det finns mest kommunistiska rasister där. Vänsterpartiet är ett kommunistiskt parti.

Jag förstår inte hur du kan anse att det som polisen gör är rasistiskt, när det är så tydligt att det inte är det.
Snart påstår du väl att det är legalt med illegal invandring också.
Som sagt, polisen gör bara sitt jobb. Vill du klaga på någon eller några så får du väl skicka en massa brev till regeringen då, det är ju de som har bestämt det här.
Jag är inte moderat eller på annat sätt borgelig, men i det här fallet har regeringen fattat rätt beslut.

Och vaddå rasprofilering? Nu tycker jag att du kör med både Tredje rikets och 30- och 20-talets svenska socialdemokraters tankegångar.
Men visst, förklara gärna hur du menar, det låter ju som om du anser att det finns människoraser.

Fel i allt? Ja, i din första kommentar hade du det. Så det räcker som svar, tycker jag. För allt i en kommentar betyder just allt.

Nej, REVA-projektet är inte rasistiskt. Jag tycker att du öser ur dig rasism utan att förklara varför, ditt resonnemang är en aning trångsynt.
Angående utvisa: Att utvisa människor som har begått brott är självklart helt rätt, detta enligt lag också.
För som du borde veta är det ju ett brott att vara illegal i ett land.
Se på USA t ex, där skjuter de ihjäl illegala invandrare vid gränsen mellan USA och Mexico.
Det låter som om du vill ha samma utveckling i Sverige också ju.