tisdag 5 februari 2013

Är det bögarnas fel, Runar Patriksson?

Även om jag oftast letar upp olika nyheter själv trots att jag inte är ute på internet dygnen runt så får jag då och då även tips om intressanta nyheter, för all del, alla är det givetvis inte men ändå.
Ibland snubblar man då över ganska roliga saker, t ex sådana där PK-politiker (alltså politiskt korrekta och verklighetsfrånvända idioter) klart och tydligt bevisar att de inte förstår sarkasm och att de inte har någon humor.
En sådan nyhet kom till min kännedom idag, närmare bestämt då i den värmlandbaserade tidningen Nya Wermlandstidningen (NWT).
I den stod det idag en artikel som heter "Kommentarer på nätet polisanmäls". Visst, jag kan förstå att det finns personer i offentlighetens ljus som inte kan acceptera kritik, men då ska de ju inte vara offentliga. Istället ska de kanske skickas till "arbetsläger" i det kallaste av Sibirien, där slipper de kritik.
En sådan person är den före detta kommunpolitikern och riksdagsmannen Runar Patriksson, han kunde uppenbarligen inte tåla att det på Facebook skrevs följande om honom:

"Det e sannerligen dags nu att förlänga vargjakten in i kommunhuset där dårgänget som ylar galet i nattmössorna håller hus!"

Nu undrar jag bara hur mycket R. Patriksson brister i läsförståelse, kanske är det lika mycket som han går upp i rök i linningen. För det var ju inte just han som var utpekad.
Själv satt jag bara och skrattade åt kommentaren, tycker den var väldigt rolig och att det formligen dröp sarkasm om den.
Som sagt, är man en offentlig person så får man tåla lite grann.
Men vem vet? Patriksson kanske tror att det är bögarnas fel (ni minns väl låten, va?) att den kommentaren skrevs, i annat fall skulle väl knappast Årjängs kommunchef Ingmar Rose'n polisanmäla kommentaren ifråga.
Vad Runar Patriksson själv svarade på kommentaren framkommer inte, men kanske har både han och Rose'n lyssnat några gånger för mycket på den sketch där komikern Henrik Dorsin (känd från bl a tv-serien "Solsidan") sjunger låten "Det är bögarnas fel" och i den sketchen driver med olika sorters religioner, främst då kristendomen.
För någon måste man ju ha att skylla på, i alla fall när man slösar med dyrbar tid för polisen. Istället för ett brott måste de i och med detta alltså utreda humor och sarkasm.
Visst, det är ibland svårt att skilja på humor och allvar, men i det här fallet är det ju alldeles uppenbart vad som är vad samt vad som inte är det förstås.

På tal om sketchen med Henrik Dorsin så blev den förresten anmäld för hets mot folkgrupp, men friades av Justitiekanslern (JK).
Men varför blev den friad då? Tja, till att börja med var det ju inte hets mot folkgrupp, särskilt inte om man ser till sammanhanget vilket JK tydligen gjorde.
Angående Henrik Dorsin så tyckte han att anmälan var fullständigt absurd, vilket jag håller med om.
För även om jag tycker att han är urusel som komiker (det är han och Soran Ismail) så kan man ju lugnt säga att den person som anmälde sketchen inte har halkat ur barnvagnen än.

Läs mer om det här med den "hemska" Facebook-kommentaren på http://www.nwt.se/arjang/article1244940.ece?service=refresh .

Och här har ni sketchen med Henrik Dorsin (usch och fy så hemsk den är, va?): http://www.youtube.com/watch?v=T1lvMJ-l0_A .

På tal om homosexuella förresten så var det ju Gaygala (Böggala heter det ju egentligen, i alla fall enligt dem själva) igår. En av "huvudrollsinnehavarna" innehades av rikspuckomongot och "ärkestjärtgossen" Jonas Gardell.
Själv förstår jag inte vad det är för vits med att en sådan gala finns, det enda som den åstadkommer är ju att den får motsatt effekt. En bra exempel på det är den årliga pridefestivalen i Stockholm.
Och vad kronprinsessan Viktoria hade där att göra skulle man ju gärna vilja ha reda på.
Eller har inte kungafamiljen skämt ut sig tillräckligt?
Läs mer om "galan" på t ex följande:

http://www.svd.se/kultur/gardells-segertag-satter-aids-i-fokus_7887936.svd ,

http://www.dn.se/kultur-noje/kronprinsessan-hyllas-efter-gaygalan ,

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/underhallning/article16182722.ab

och

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/underhallning/article16182724.ab .

4 kommentarer:

Johanna sa...

Ser att du börjar få färre och färre kommentarer på din blogg, och besöksräknaren är bortplockad. Ingen orkar käbbla med dig längre och antagligen är dina fans ett gäng sexistiska analfabeter som inte har en aning om hur man hanterar ett tangentbord.

Karpstryparn sa...

Svar till Johanna: Vad trevligt att du håller koll på min blogg.
Men tyvärr har du fel angående kommentarerna, jag får även många kommentarer som innehåller personangrepp. Sådana kommentarer raderas.

Angående besöksräknaren: Nix, den finns längre ner på bloggen, har även en besöksräknare på bloggportalen.se.

Angående orkar käbbla, mina fans osv: Att kalla folk för sexistiska analfabeter är en typiskt kommentar av en idiot till feminist som inte har något att komma med, typiskt sådana som dig.

Men tyvärr för dig, så har du fel på varenda punkt.

Och angående käbbla: Tja, DU orkar ju. Bara för att jag inte har så många kommentarer längre innebär det inte att besökarna har minskat, besöksstatistiken ligger kvar på ungefär samma nivå.

Jonte sa...

Hahahaha alltså Karpis... Lägg ner.

Karpstryparn sa...

Svar till Jonte: Varför det?