onsdag 13 februari 2013

Insändarnas konung Bo Wallerstig har gått ur tiden

Idag fick jag reda på att Sveriges flitigaste insändarskribent genom tiderna, nämligen Bo Wallerstig från Västerås, avled härom dagen. Detta i en ålder av 63 år.
Jag är inte förvånad över bl a Expressens och Nya Wermlandstidningens benämning på denne man angående detta, eftersom han verkligen låg i när det gällde sitt insändarskrivande.
Men han var aktiv i andra tidningars insändarspalter också, i t ex Metro publicerades många av hans insändare.
Ja, Bo Wallerstig hade synpunkter på det mesta, många gånger väldigt slagkraftiga sådana. Men likväl var han ofta saklig, visst, han hade väl inte maximal jättekoll på precis varenda liten sak som han skrev om, men det var ändå en fröjd att läsa hans insändare.
Däremot har jag svårt att förstå varför en del personer som läste dem oberopade censur, man kan ju tro att de var emot åsiktsfrihet och yttrandefrihet.
Men det var de förmodligen också, i vilket fall som helst kunde de i alla fall inte ta vissa saker.

När jag läste om att han hade dött och en del om hans insändarskribentbakgrund så kom jag att tänka på när jag själv var aktiv som insändarskribent mellan 1996 till 2001 i olika dagstidningar, bl a i NWT.
Mina insändare gällde lite olika saker, t ex kommunism och att värna om Sverige. Bl a minns jag en person vid namn Magnus Tingsjö som jag under några veckor hade en lång insändardebatt om invandringsextremism med, det stod rätt snabbt klart att han var svenskfientlig trots att han flera  gånger påstod att han älskade Sverige.
Men om han nu älskade Sverige, varför var han för förintelse av landet då? Nåja, oförskämdheter och motsägelsefullheter var han däremot bra på, debatten slutade nämligen med personangrepp. Men mitt sista insändarsvar till honom blev aldrig publicerat....vilket i och för sig inte var så konstigt faktiskt, jag bredde nämligen på ännu värre än honom i den.
Fast vi tappade ju humöret båda två på slutet, så kan det tyvärr bli ibland när det hettar till.
Dock är "pajkastning" aldrig bra i en debatt, oavsett håll.
Särskilt vänsterdebattörer/"antirasister" är bra på sådant, det bevisar de ständigt. Därför går det i princip aldrig att hålla en saklig debatt med sådana personer, och sällan med liberaler heller för den delen.

Angående Bo Wallerstig så var han förresten även före detta ombudsman i dåvarande VPK och historielärare. Han kom upp i över 1 000 insändare i Expressen.
Läs mer om honom på t ex följande:

http://www.nwt.se/asikter/insandare/article1249835.ece ,

http://www.expressen.se/nyheter/expressen-grep-in---raddade-morris/ .

2 kommentarer:

Majken sa...

Tack för din kommentar inne hos mig :-)

Ha en fin kväll!
Kram

Karpstryparn sa...

Svar till Mickis: Varsegod.

Ha en fin kväll du också.

*Kram*