torsdag 7 oktober 2010

Jag recenserar Studio Ett-debatten mellan Jimmie Åkesson och Lars Ohly

Tidigare idag så sändes det i P1, närmare bestämt i Studio Ett kl. 17.00, alla tiders politiska debatt, nämligen den första mellan SD:s partiledare Jimmie Åkesson och Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly.

Jag hörde hela debatten, och kan lugnt säga att Lars Ohly för en gångs skull i världshistorien inte spårade ur. Däremot visade han precis som vanligt enorm brist på kunskap och sunt förnuft, okunskapen och det osunda förnuftet fanns dock där precis som vanligt.

Jimmie Åkesson visade dock återigen att han är Sveriges bästa, vassaste och mest slipade politiker som vårt land någonsin har skådat, han är också (till skillnad ifrån Lars Ohly) oerhört saklig.

Debatten handlade inte bara om invandrings- och flyktingpolitik, utan också om vart SD och Vänsterpartiet står när det gäller att de svenska trupperna ska dras tillbaka ifrån Agfhanistan.

Ja, denna debatt är historisk i svensk politik, Lars Ohly anklagade även den här gången SD för att bedriva rasistisk politik, han sade t ex att SD:s reklamfilm (den som stoppades av TV4, men som sedan släpptes här och var på mängder med internetsidor, t ex på Youtube) var det mest rasistiska han någonsin har sett.

Jadu, Ohly, då har du inte sett mycket, den saken är fullständigt klar.

Jimmie Åkesson började förresten debatten med att anklaga Lars Ohly och Vänsterpartiet för att piska upp hetsstämningen emot SD, bl a under valnatten, vilket ju stämmer.

Men Ohly gjorde det också under det nu så "omtalade" mötet på Sergels torg i tisdags, där han sade följande:

-Alla ska finnas i Sverige, men inte Sverigedemokraterna, nej, de ska ut ur Sverige!

Jaha du, Ohly, och du påstår dig stå för alla människors lika värde och mänskliga rättigheter. Så hur går ditt uttalande ihop med detta?

Svaret är naturligtvis inte alls, snacka om att vara megabra på att säga emot sig själv. Nåja, det är ju alltid något, eller hur, Lars Ohly?

Och "demonstranterna" då, som höll upp plakat där det bl a stod "Mörda Jimmie Åkessons mamma". Väldigt demokratiskt, va?

Och biskop Eva Brunne då, som var med på mötet och sedan i sin predikan i Storkyrkan hyllade våldet emot SD.

Jojo, hon var inte så dålig på att säga emot sig själv hon heller i snacket om alla människors lika värde.

Är hon Lars Ohlys fru i hemlighet (snacka om månggifte i så fall), eller vad är det frågan om?

Men men, åter till den här debatten nu.

Ja, Jimmie Åkesson utklassade Lars Ohly i princip hela tiden, även om han kunde ha tillintetgjort sin motståndare ännu mer.

Jag tänker t ex på när han sade att det inte finns något träd som man kan plocka pengar ur oupphörligt, och där de aldrig tar slut. För så småningom tar de ju slut.

Och vad gör man då, Lars Ohly? Eller tror du på Jultomten? I så fall, ta och ring honom redan nu och be honom (alltså önska dig) att du och dina kompisar i vänsterblocket får MÄNGDER med OFANTLIGA SUMMOR PENGAR att plocka ur.

Men om så skulle ske, ja, då stoppar ni garanterat pengarna i egen ficka!

För det är ju som Åkesson sade, nämligen att man hjälper flyktingar bäst i deras egna länder, eller i de närliggande.

Eller hade Lars Ohly X i geografi när han gick i skolan? Han verkar ju inte vara särskilt geografisk idag heller.

Det där med att hjälpa flyktingar i deras hemländer sade förresten Ian Wachtmeister också redan när han styrde Ny Demokrati.

En annan sak som Jimmie Åkesson också sade var ju att Lars Ohly resonerar på ett märkligt sätt, nämligen det att han säger sig vilja hjälpa folk i nöd men bara vill ta in några tusen stycken och att dessa inte ens är riktiga flyktingar.

Och ärligt talat, Ohly, om du nu värnar så himla mycket om människor i nöd, varför skickar du inte hela din lön ner till både Gaza och Afrika då? För det kan du ju faktiskt göra, om du verkligen vill.

Men nähääää-ä-ä-ä-ä då! Att hjälpa folk i nöd, ja, det är farligt det.

En utav de mest intressanta sakerna i debatten kom dock i slutet utav den, när Jimmie Åkesson fick frågan om han kunde tänka sig att rösta med Vänsterpartiet för att de svenska trupperna skulle dras tillbaka från Afghanistan tidigare än vad regeringen vill, och därmed fälla regeringen.

På den frågan sade han följande: -Det är för tidigt att säga, oppositionen har inte lagt fram någonting än, Men omöjligt är det inte.

Lars Ohly fick då frågan om hur det skulle kännas att få stöd av SD, han sade då så här: -Vi tänker inte stödja oss på Sverigedemokraterna, vi lägger fram egna förslag och de partier som vill rösta på dem gör då det.

Men Ohly, det här var ju bara ett annat sätt att säga att du inte har någonting emot att SD stödjer er.
Jadu, du är "klurig" du.

Avslutningsvis frågade programledaren om de båda partiledarna kunde skaka hand med varandra i riksdagshuset, på den frågan svarade båda ett tydligt ja.

Ja, det har var bara några av de saker i debatten som jag tog upp och som jag hade synpunkter på.

Så nu är det eran tur, debatten är c:a 20 minuter lång.

Hör den på http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4078606 .

Läs även om den på bl a http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.463923-hetsig-debatt-mellan-v-och-sd , http://www.svd.se/nyheter/inrikes/het-debatt-mellan-ohly-och-akesson_5470631.svd , http://www.expressen.se/nyheter/1.2165209/jimmie-akesson-och-lars-ohly-i-debatt-i-p1 , http://www.expressen.se/nyheter/1.2165233/ohly-och-akessons-heta-mote-i-radio , http://www.unt.se/sverige/het-debatt-mellan-ohly-och-akesson-1068412.aspx och http://politisktinkorrekt.info/2010/10/07/jimme-akesson-sd-debatterar-mot-lars-ohly-v/ .

Kommentera gärna vad ni tyckte om debatten.

30 kommentarer:

diana sa...

Intressant recention. Vissa delar håller jag med om. Detta med att hjälpa folk på plats i sina hemländer, eller i närliggande länder, vore bättre för då kan fler få hjälp. Mer humant också.

arktis sa...

Bra genomgång!

Intressant var Åkessons trevare till alliansen om att man nog kan göra upp om Afghanistan. Ger alliansen ifrån sig nån liten godbit till SD så blir det nog inga protester från SD med att få i väg några extra helikoptrar.

SD blir rumsrena i överraskande rask takt.

Anonym sa...

Inte för att jag håller med SD och Åkesson i sak (även om de har rätt rörande en del), men i denna debatten utklassade han Ohly totalt. Ohly debatterade ju inte ens utan var högst osaklig och raljerande rakt igenom.

Måste hålla med om att SD blir rumsrena snabbare än vad någon kunnat tro...
...tillåts de delta i sådana här debatter så blir deras valsiffror nästa gång dubblade ännu en gång...

Anonym sa...

Det är inga tvivel om att Jimmie Åkesson är en enormt påläst och verbal politiker och han utklassad Ohly totalt. Karpstryparn II gjorde en mycket god recension av debatten.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Karpstryparn sa...

Svar till den Anonym som kallade mig för outbildad bonnläpp: Personangrepp accepteras inte, därför togs din kommentar bort. Vakna upp själv!

Svar till den Anonym som tyckte att Ohly var högst osaklig och raljerande rakt igenom: Du har helt rätt.

Svar till den Anonym som tyckte att jag gjorde en mycket god recension av debatten: Tackar.

Karpstryparn sa...

Svar till arktis: Tackar!

Precis.

Japp, uppenbarligen.

Karpstryparn sa...

Svar till diana: Tackar.
Oki doki. Angående länderna: Exakt!

Anonym sa...

Ingen idé att recensera med så subjektiv synvinkel. Löjligt! Ohly fick ut sina budskap och lockade säkerligen till sig en hel del väljare. Han sänkte dessutom förtroende för Åkesson och visade smygrasismen som Åkesson med parti står för. Åkesson fick även ut sitt, men inte alls lika övertygande som Ohly. Summa summarum, vinst Ohly.

För övrigt ingen idé att hålla ett kommentarsfält öppet när du censurerar. Jobba på!

Anonym sa...

Snacka om subjektivt tyckande! Det är inte svårt att förstå att Karpstryparen röstade på SD. Som tur är så lyssnade jag också på debatten och kan därför bilda mig en egen uppfattning!

Anonym sa...

V och övriga riksdagspartier visar gång på gång att de inte klarar av att föra en saklig debatt. Istället försöker man fokusera på fördomen om att SD är ett rasistiskt/nazistiskt parti.

Hur skulle det istället vara om övriga partier ville berätta vad de tänker göra åt problemen med massinvandringen? Jag kan inte påminna mig om att jag någonsin hört övriga partier förklara hur man skall göra för att få ordning och reda i förorten, minska omkostnaderna och integrera folk från andra kulturer.

Att kasta glåpord mot meningsmotståndare istället för att argumentera är att göra det lite VÄL lätt för sig.

Johan sa...

Meningen med en sådan här debatt var ju inte att Åkesson eller Ohly skulle övertyga varandras anhängare.

Ohly gjorde nog bra ifrån sig, och representerade sina anhängare så att de blev nöjda.

Sak samma med Åkesson.

Men det intressanta, ...det verkligt intressanta med debatten var ju att den förra riksdagens partiledare nu backar från sina tidigare avståndstaganden. ("...inte ta i dem med tång.")

- Och Ohly var först ute!

Intressant!

Karpstryparn sa...

Svar till den Anonym som tycker att jag inte ska hålla kommentarsfältet öppet: Du, kommentarer som innehåller personangrepp, påhopp osv tas bort, för sådant accepteras inte, inte i mina bloggar i alla fall. Så enkelt är det!
Angående löjligt: Inte alls, Åkesson vann debatten solklart. Har du ens hört debatten? Ta och gör det först.


Svar till den Anonym som påstår att jag är subjektiv: Ja, du får tycka vad du vill, det skiter jag i. Enligt mig vann Åkesson debatten solklart, för precis ssom du lyssnade jag på debatten och kan därför bilda mig en egen uppfattning.

Karpstryparn sa...

Svar till citydweller: Absolut, det är mycket intressant, särskilt eftersom Ohly har vägrat ta debatten med SD fram tills igår.

Karpstryparn sa...

Svar till den Anonym som i sin kommentar nämnde bl a det där om att kasta glåpord på meningsmotståndare: Jag håller med dig om allt som står i din kommentar.

Smörblomma sa...

Strålande! Du kan verkligen recensera du!

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Tackar.

Kulturmarxisten sa...

Att hylla Åkesson såhär... vissa människor har uppenbarligen inte lärt sig någonting överhuvudtaget. Åkesson & hans parti är ett gäng nationalistiska svin som tror man får frid i ett land genom att strunta i att lära sig om andras kulturer. Det funkar inte så. All nationalism har genom tiderna lett till krig. Ni är på helt fel spår om ni tror att SD kan uträtta något gott i Riksdagen. Inse, Sverige! Vakna upp för fan!!

Karpstryparn sa...

Svar till Emil: Tja, du har din åsikt och jag har min. Inse Sverige och vakna upp själv!

charlotte sa...

jag såg ju inte debatten tyvärr men jag är böjd att hålla med emil här men invandrare i stort behöver inte nödvänigtvis vara i sverige för att vi ska lära oss om andra kulturer..
o till er som läser min kommentar: jag är inte sd-anhängare bara svensk...

Kulturmarxisten sa...

Charlotte: jag menade inte heller att invandrare behöver vara i sverige för att vi ska lära oss om deras kultur (även om jag inte har något emot att de är här) men vad SD vill är uppenbarligen att avskärma oss från andra kulturer - exempelvis genom att ta bort kulturbidraget till all kulturell och estetisk aktivitet som inte är "folkligt förankrad". Vem vill egentligen att folkdräkter ska vara det enda som sponsras på scener? Och vem vill gå miste om rock, jazz, blues, pop, funk med mera som helt och hållet är sprungen ur svart kultur? Den är trots inte folkligt förankrad.

Karpstryparn sa...

Svar till Charlotte: Det är inte frågan om att vi inte ska ha invandrare i Sverige, däremot ska vi ha rätt sorts invandrare. För de senaste 25 årens invandring har bara varit av ondo för Sverige, den har med extremt få undantag inte tillförs Sverige någonting. Jag syftar nu mest på invandringen från muslimsla länder, men även ifrån andra. Invandringen måste begränsas till 90 %, tills vi har fått ordning på Sverige.

charlotte sa...

javisst är det tragisk det som hänt. o att folk beteer sig som de gör

Kulturmarxisten sa...

Att begränsa invandringen till 90% skulle innebära att vi nästintill inte fick några invandrare alls. Den största grupp som fick uppehållstillstånd i Sverige 2009 var 18 517 svenska medborgare som bott i ett annat land mer än fyra år sökte och blev beviljade uppehållstillstånd här igen, vilket är dubbelt så många som den näst största gruppen invandrare från Irak.
Dessutom var det endast 27% av alla invandrare som fick uppehållstillsånd i Sverige 2009. Det är faktiskt en lägre andel än alla våra nordiska grannländer: Danmark: 58 %, Finland: 39 % och Norge: 34 %.

SD är helt fel ute, det är bara att inse.

Karpstryparn sa...

Svar till Emil: Tyvärr, Emil, ditt resonnemang håller inte, du är för inskränkt. Så sådana som dig är helt fel ute, det är bara att inse.

Svar till charlotte: Japp.

Kulturmarxisten sa...

haha det var det sjukaste jag hört! På vilket sätt är empiriska fakta och statistik inskränkt?

Wow, en del skrämmer mig faktiskt ibland.

Karpstryparn sa...

Svar till Emil: Då har du inte hört mycket, men det klart, du ser ju ut att vara i 16-årsåldern.

På vilket sätt? Tja, t ex så sade Erik Ullenhag, alltså Sveriges nya integrationsminister, i Aktuellt igår kväll att Sverige har den högsta invandringen utav Danmark, Norge och Finland.
Påstår du att han ljuger?
Angående dina "fakta": För att jag ska tro på dem så måste de vara sanna, och det är de inte.
Så sluta köra med lögner, i alla fall om du vill vara trovärdig. Men du kanske inte vill det?

Skrämmer? Ja, haha, som sagt, du vet inte mycket du. Och du påstår dig vara kunnig. Visst, jag kanske inte hade så mycket i skallen när jag var i din ålder, men jag har aldrig varit vänsterextremist som du är.
Däremot har jag varit sosse, men det var många år sedan det.
Nu blev du paff, va?

Kulturmarxisten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kulturmarxisten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Karpstryparn sa...

Svar till Emil: Personangrepp, påhopp, smutskastning, hån osv accepteras inte, därför togs din kommentar bort. Men det är typiskt personer som inte har någonting att komma med, nåja, du blir väl äldre någon gång du också, och förhoppningsvis då kanske en aning mognare.
Och vaddå 40 år yngre än mig? Om du hade haft rätt så hade du varit 2 år, för jag är nämligen 42 bast. Och vad jag vet så kan inte 2-åringar blogga. Eller?