torsdag 28 oktober 2010

Nobelstiftelsens vd vanärar och svärtar ner Alfred Nobels minne

Jaha, mobbningen och utfrysningen av Sverigedemokraterna och dess företrädare fortsätter. Den senaste att göra detta är Nobelstiftelsens vd Michael Sohlman, detta genom att porta SD:s partiledare Jimmie Åkesson från Nobelfesten.

Men Michael Sohlman gör inte bara det, nej, han och de andra i Nobelstiftelsens styrelse vanärar också och svärtar ner Alfred Nobels minne i och med sitt tilltag.

En artikel om denna nedsvärtning stod igår på bl a SVT:s text-tv, så här löd den:

Åkesson portas från Nobelfesten

Sju partiledare, men inte Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, är bjudna till årets Nobelfest. Nobelstiftelsens vd Michael Sohlman hänvisar till Alfred Nobels testamente.

-Där framgår mycket tydligt att ingen hänsyn får tas till nationell tillhörighet. SD:s värderingar står direkt i strid med detta, säger han till Aftonbladet.

Beslutet togs av enig styrelse.

-Vi är en privat stiftelse och bestämmer själva vilka vi vill ska få komma på festen.

Läs mer om det hela på bl a http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.477849-akesson-portas-fran-nobelfesten ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8027659.ab ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ingen-nobelfest-for-akesson_5578027.svd ,

http://www.expressen.se/nyheter/1.2190652/akesson-portas-fran-nobelfesten

och

http://politisktinkorrekt.info/2010/10/27/mobbningen-fortsatter-ingen-nobelfest-for-sd/ .

Hur SD står i strid med det som står i Alfred Nobels testamente nämner Michael Sohlman dock inte.

För vad exakt är det som gör att SD:s skulle strida emot ordalysen i testamentet? Ja, säg det den som kan.

För det stycke som Michael Sohlman syftar på lyder nämligen så här (citerat direkt från Alfred Nobels testamente):

"Det är min uttryckliga vilja att vid prisutdelningen intet afseende fästes vid någon slags nationalitetstilllhörighet sålunda att den värdigaste erhåller priset, antingen han är Skandinav eller ej."

Ja, dessa ord är alltså Alfred Nobels egna.

Så, Michael Sohlman, exakt var någonstans bryter SD emot dessa ord?
Eller är det möjligtvis så att det är din egen politiska trångsynthet, inskränkhet, fördomsfullhet och djupa okunnighet som spökar här?

Är det inte bättre att vara ärlig istället och säga att du avskyr Sverigedemokraterna, och att du därför inte vill ha Jimmie Åkesson på Nobelfesten?

För uppenbarligen är det ju så.

Och inte bara det förresten.

För i och med detta beslut så har du och de andra styrelsemedlemmarna både vanärat och svärtat ner Alfred Nobels minne.
För han respekterade människor och accepterade sina medmänniskor, vilket du och dina gelikar i styrelsen inte gör.

Så ni är verkligen inte rätt personer att leda denna stiftelse, nej, ni borde avsättas hela bunten!

Däremot så har ni självklart rätt att bestämma själva vilka ni vill ha på denna fest, men kom då för tusan med riktiga grunder för ert beslut och inte något jäkla "Neeeej, Neeeej, SD är rasister och, Buh-u-u-u-u-u, de ska inte få vara med, nej, vi ska mobba ut dem"-tjat och gnat som är mer patetiskt och småbarnsaktigt än vad eran egen patetism är.

Och DET säger inte LITE det!

Försöker ni göra en Lars Ohly-are, eller vad är det frågan om?

Lars Ohly ja, om det är någon partiledare som ska stängas ute från Nobelfesten så är det just han, med tanke på att hans parti fortfarande inte tar avstånd från kommunismen och all skit som den har ställt till med (och fortfarande gör).

Tidigare exempel på "fina" representanter för denna lilla "mysideologi" är bl a Josef Stalin, Mao Zedong och Pol Pot.

Nutida exempel är länderna Kina, Kuba och sist men inte minst det lilla "trevliga" Nordkorea, det sistnämnda är världens värsta diktatur och den är kommunistisk.

"Lyckat" beslut ni har gjort, ni i Nobelstiftelsens styrelse.

Men visst, om det ska vara på det viset så ska inga riksdagspartiledare bjudas in till Nobelfesten alls! För alla partier har "skelett i garderoben", ta bara t ex Socialdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna.

I Socialdemokraternas regi t ex fanns Rasbiologiska Institutet i Sverige från början av 1920-talet fram till någon gång på 1960-talet.

Och när slutade man med tvångssterilisering i Sverige? Jo, först 1979.

Men men, att ha partiföreträdare på Nobelfesten där samtliga partier har haft, och fortfarande har, nazistiska och rasistiska kopplingar, ja, det är bara bra det för så ska det vara.

Om Original Gangsters, alltså den tungt kriminella organisation i Sverige som mest består av invandrare ifrån t ex de muslimska delarna av världen, någon gång skulle sadla om och ge sig in i politiken och så småningom komma in i riksdagen (Gud förbjude DEN dagen, säger jag bara), skulle ni i Nobelstiftelsens styrelse då bjuda in dem också?

Om H.A, alltså Hells Angels, skulle bilda en politisk gren som så småningom kom in i riksdagen, skulle ni bjuda in dem också?

Eller om Folkfronten eller SMR (Svenska Motståndsrörelsen) kommer in i riksdagen, bjuder ni dem till Nobelfesten också?

Ja, allt är bättre än Sverigedemokraterna, va?

Det enda ni i Nobelstiftelsens styrelse har lyckats med är att se till så SD får fler röster av landets väljare, lyckat "grabbar", ni har just fört SD närmare en ny riksdagsplats i riksdagen om fyra år.

För sånt här får bara motsatt effekt, ni biter er själva rakt upp i cenit, så att säga.

För övrigt så är de personer som sitter i Nobelstiftelsens styrelse rasister hela bunten.

Vaddå, tror ni mig inte?

Läs då följande artikel: http://politisktinkorrekt.info/2010/10/27/nobelstiftelsen-valkomnar-endast-svenskar-och-norrman/ .

Läs också följande blogginlägg om Michael Sohlman, ett mycket intressant sådant: http://parnassen.wordpress.com/2010/10/27/vem-fan-ar-sohlman-att-mobba-akesson-skammes-tamejfan/ .

Och sedan har vi det här med SD:s skuggbudget också, som den store bluffministern tillika finansministern Anders Borg har dömt ut.

Så här säger han om SD:s målsättning om bl a att minska asyl- och anhörighetsinvandringen med 90 %:

-SD:s politik är orealistisk och ogenomförbar.

Men hallå där, Borg, vad är det du påstår egentligen? Hör du inte själv hur stolligt det låter?

Du dömer ju för fasen ut ett partis HELA politik på alla punkter som de över huvudtaget har, oavsett vad saken än gäller.

Det finns inget parti vars HELA politik är käpprätt åt helvete, inte ens ditt eget.

Vakna upp ur din gamla "kista", Anders Borg, väck ditt "dököttsgäddhäng" och börja se med politiska "ögon".

Eller är du för insnöad i de förvridna PK-tankegångarna för att göra det?

Nåja, någon gång vaknar väl även du upp ur din genomsletna törnrosasömn, tråkigt bara om det skulle ske på dödsbädden.

För ni minns väl John Cleese välkända fras från komediserien Faulty Towers?

Om inte så löd den så här (översatt):

"-Ooopps, det var ditt liv, grabben. Får jag ett till? Tyvärr, grabben, det var allt du fick."

Så tänk på det, Anders Borg!

10 kommentarer:

Leffe sa...

jag förstår dig, det är inte trevligt att mobba eller frysa ut någon, men det handlar nog inte om mobbning eller utfrysning från Nobelstiftelsens sida, man vill helt enkelt bara slippa skämma ut sverige inför resten av världen. Den tråkiga uppträdande som SD visade när de lämnade gudstjänsten i Storkyrkan inför riksmötets öppnande är argument nog för fler uteblivna inbjudningar än bara den till Nobelfesten.

Biggs sa...

Well, who is surprised after Obama got the Peace price after a few short weeks in office. Afte he had done one little thing one way or the other...lol...
Who are these people?

Are they purely political or not?

So.

Feel bad for Alfred who is surely twisting and turning in his grave.

Anonym sa...

På den tiden när Sverige begärde att Tyskland stämplade in ett J i alla judars pass - var det någon styrande svensk politiker som då förvägrades att delta på Nobelfesten?

Skulle inte tro det och det säger ju allt om det patetiska etablissemang som nu omtolkar en död mans ord för att passa sina egna syften.

Karpstryparn sa...

Svar till Leffe: Exakt, man ska inte mobba eller frysa ut folk, alltså gör Nobelstiftelsen helt felt.
Vaddå skämma ut Sverige? Du resonerar ju helt åt helvete, klart att Jimmie Åkesson ska bli inbjuden till Nobelfesten, antingen ska alla riksdagspartiledarna bli inbjudna eller också ingen alls, rätt ska vara rätt.
När det gäller SD:s uttåg ur Storkyrkan så gjorde de helt rätt, man ska inte acceptera att en biskop försvarar politiskt våld!
Angående uteblivna inbjudningar: Du är inte för alla människors lika värde, den saken är klar. Däremot är du antidemokrat. Och antidemolkrater som anser sig vara "demokrater" gillar jag inte, alltså gillar jag inte typer som dig.

Karpstryparn sa...

Svar till Åke Malmros: Precis, du har helt rätt. Alfred Nobel roterar säkert upprepade gånger i sin grav, om han visste hur hans stiftelse missbrukas idag.

Karpstryparn sa...

Answer to Biggs: Yes, youre words are so right. I agree totaly with you.

Anna sa...

Bra skrivet! Underbart med någon som ser med sunda ögon på vad som pågår!

Anonym sa...

Enligt Nobelstiftelsens stadgar får bara svenska och norska medborgare ingå i styrelsen!!

"The Foundation is represented by a Board, which has its seat in Stockholm and consists of seven members and two deputies, Swedish or Norwegian citizens, who are elected by the Trustees of the prize-awarding bodies."

Karpstryparn sa...

Svar till Anna: Tackar. Ja, jag är inte känd för att hålla käften precis eller att inte se vad som pågår, däremot är jag känd för mina slagkraftiga inlägg t ex. Har två bloggar till också.

Karpstryparn sa...

Svar till Åke Malmros: Precis, det är det jag syftar på när jag säger att personerna i Nobelrörelsens stiftelse är rasister. De och många andra PK-fascister är ju alltid snabba med att tjata om rasism så fort någonting inte faller dem i smaken, och ändå är de rasister själva.