tisdag 2 november 2010

Ruttna Gyttjaland kräver Mona Sahlins avgång

Jag trodde aldrig att jag skulle hålla med en vänsterextremist om någonting, men idag har jag gjort det.

Följande artikel stod nämligen på SVT text-tv idag:

SSU kräver partistyrelsens avgång

SSU:s ledning kräver att Mona Sahlin avgår tillsammans med hela partistyrelsen.

"Partiet har agerat naivt och gått kräftgång under en längre tid och ansvaret för ledande partiuppdrag måste nu förnyas och föryngras."

Det skriver Jytte Guteland, förbundsordförande i SSU, ihop med SSU:s valanalysgrupp på SVT Debatt hemsida.

I SSU beskriver många känslan som att Socialdemokraterna har svårigheter att kommunicera vad som är partiets mål för Sverige de kommande tio åren.

Läs mer om det hela på bl a http://www.expressen.se/nyheter/1.2198545/ssu-satter-press-pa-sahlin ,

http://svtdebatt.se/2010/11/ssu-socialdemokraternas-partistyrelse-maste-avga/

och

http://www.dn.se/nyheter/politik/ssu-kraver-foryngring-i-partitoppen-1.1201430 .

Men snälla lilla Gyttja Gjutland, ge Mona Sahlin lite tid istället! Visst, jag håller med, hon har gjort bort sig tillräckligt, men du kan väl ändå visa att du är lite människovän.

Dock är ju Jytte Guteland inte det, hon är ju vänsterextremist (eller vaddå, trodde ni att enbart organisationer som t ex RKU, Revolutionära Fronten, AFA, Ung Vänster, Rättvisepartiet Socialisterna har monopol på vänsterextremister?), men ändå, hon kunde ju i alla vara så pass schysst så att hon ger Mona Sahlin en dag i taget i alla fall.

Ändå håller jag med fröken Gyttjaland i det här fallet, Mona Sahlin måste bort om det ska kunna börja gå lite bättre för partiet.
När det gäller resten av partiledningen är jag dock lite mer tveksam, de behöver inte följa det sjunkande skeppet i graven, om jag säger så.

Och angående föryngras förresten: Må hända att Ruttna Gyttjaland (förlåt mig, Gyttja Gjutland, menar jag) vill ta över partiledarposten efter Mona Sahlin direkt månntro?

I så fall tycker jag verkligen synd om de socialdemokratiska väljarna.

För att välja mellan Jytte Guteland och Mona Sahlin, ja, det är som att välja mellan pest och kolera!

OBS! Byt namn för tusan, Jytte Guteland, det är väldigt lätt att tro att du heter någonting helt annat.
Byt namn till Gyttja Gjutland istället, det passar dig bättre.

6 kommentarer:

Kim sa...

Vilket ologiskt och ogenomtänkt inlägg. Varför i hela friden skulle Jytte Guteland byta namn bara för att du tycker det? Man har det namn man fötts med så enkelt är det. Och att kalla Jytte för vänsterextremist var det löjligaste jag hört på år och dar.. Att någon sosse eller ssu:are överhuvudtaget skulle kunna klassas som vänsterextrem är ju rena skämtet. Större smygborgare får man leta efter..

charlotte sa...

men mig håller du med ibland :) kanske för att jag är partist o inte extremetist

charlotte sa...

fick du min kommentar

Karpstryparn sa...

Svar till Kim: Ja, du mår uppenbarligen bra av att störa dig, t ex har du ju missat vad större delen av inlägget handlar om.
Jag tycker att hon borde heta något som passar henne bättre, ja, t ex Gyttja Lutland, om du inte har fattat det så syftar jag på att hon är en "plumpska", så att säga, hon är bra på att förlöjliga sig själv.
Jodå, hon är vänsterextremist, hon har tydligt bevisat det många gånger, dessutom har ju som sagt inte AFA & Co monopol på vänsterextremister, sådana finns inom SSU också. Jag har pratat med flera SSU:are som alla ha sagt sig vara vänsterextremister.
Smygborgare? Jag har aldrig varit borgare, gillar inte sådana. Däremot var jag sosse fram till 1996, men lade ner det då jag upptäckte hur falsk socialdemokratin hade blivit.

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Japp, jag håller med dig ibland, eftersom du många gånger resonerar vettigt. Det tycker i alla fall jag.

charlotte sa...

många gånger?? tänk på att jag är kvinna.. jag resonerar ALLTID vettigt :)
kram