torsdag 14 oktober 2010

Jaha ja, nu kryper den riktiga sanningen fram

Innan valet så var det ett enormt tjat och gnat från riksdagspartierna om att de inte ska samarbeta med Sverigedemokraterna om de kommer in i riksdagen, att man ska försöka begränsa deras inflytande osv. Det lustiga var ju att t ex Socialdemokraterna hade samarbetat med SD kommunalt tidigare bl a i Trelleborg, så jag förstår inte resonnemanget riktigt.

Men sedan SD kom in i riksdagen så har hetsen från de andra riksdagspartierna tonats ner, t ex har snacket om att "inte ta i dem med tång" totalt försvunnit.

Ett annat exempel på detta var när Fredrik Reinfeldt efter valet erbjöd Socialdemokraterna att samarbeta med Moderaterna för att stoppa SD från att få platser i riksdagsutskotten.

Men Socialdemokraterna sade nej till detta, bl a på grund utav att SD ska ha samma möjligheter som de andra riksdagspartierna och att samma regler ska gälla för alla riksdagspartier.

Det verkar som om vissa av riksdagspartierna har insett att de inte kan trycka tillbaka SD, utan att det slår tillbaka mot dem själva. Jag är faktiskt förvånad över Mona Sahlins inställning i det här fallet, men där ser man, även i henne verkar det nu visa sig finnas vettigt förnuft.

Dessutom måste man ju respektera väljarna också.

Sedan är det stor skillnad på hur SD bemöts i riksdagen, och hur partiet bemöts av andra partier ute i kommunerna.

Ett bra exempel på detta stod idag på TV4:s text-tv. Så här löd artikeln:

V vill samarbeta med SD i Värnamo

V, MP och SD planerar ett valtekniskt samarbete i Värnamo kommun. Partisekreteraren Anki Ahlsten (V) upprörs över planerna och avråder bestämt från samarbete.
Enligt tidningen har partierna långt gångna diskussioner om ett samarbete för att få plats i kommunens nämnder.
-Det har inget med politiskt samarbete att göra, säger kommunfullmäktige Svante Olson (V).

Läs mer om det hela på bl a http://www.politikerbloggen.se/2010/10/14/38590/ , http://www.dn.se/nyheter/politik/v-och-mp-samarbetar-med-sd-1.1188653 , http://hd.se/inrikes/2010/10/13/v-och-mp-samarbetar-med-sd/ , http://politisktinkorrekt.info/2010/10/14/sd-i-samarbete-med-mp-och-v/ , http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1266168/V-och-MP-samarbetar-med-SD.html och http://www.svd.se/nyheter/inrikes/v-och-mp-samarbetar-med-sd_5506365.svd .

Jaha ja, där ser man, det där evinnerliga gnatet och pladdret om att inte samarbeta med SD var alltså bara riktat utåt för att inte tappa ansiktet inför sina väljare.
Men verkligheten, ja, den var och är uppenbarligen någonting helt annat den.

För det här samarbetet har ju uppenbarligen pågått rätt länge det.

Och ärligt talat, Svante Olson, om detta inte är politiskt samarbete, vad i helvete är det DÅ då?

Mycket ska man höra innan rännskitan strilar fritt!

Det är också fler och fler toppar inom bl a svenskt näringsliv som tycker att det är självklart att samarbeta med SD, läs t ex följande artikel: http://politisktinkorrekt.info/2010/10/14/tung-industriman-sjalvklart-att-forhandla-med-sd/ .

Men tyvärr så finns det personer som uppenbarligen agerar som småbarn i en sandlåda, ett av många bra bevis på detta hittar ni på http://politisktinkorrekt.info/2010/10/13/centerpartist-skakade-hand-med-akesson-riskerar-uteslutning/ .

För det som Per Ankerström påstod var fanimej bland det absolut löjligaste som jag har läst på länge!
Sedan när blev det förbjudet att skaka hand med folk, Per?
Sverige är inte ett muslimskt land......ÄN!

Här har vi ytterligare ett exempel på en person som agerar som ett småbarn i en sandlåda, nämligen socialdemokratern Patrik Hansson: http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/s-politiker-korde-sjalva-till-skolkonferens-i-stallet-for-att-aka-med-sd(2142792).gm .

Väx upp, Hansson, och sluta upp med rumpnissefasonerna, de kan du ägna dig åt i ditt hem istället.
"Maaammaaaaa, maaammaaaaaa, Ola är mognare än jag, buhuuuuuuu-u-u-u-u-u-u-u-u!!".

"Vaffö gör han på dette vise???"

Ja, varför bete'r du dig som en inpiskad och patetisk barnrumpa, Patrik Hansson?
Stackars de som har röstat fram dig, vilken mega-nit de gick på!

5 kommentarer:

charlotte sa...

du ser t om V :)

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Ja, det är lite konstigt det här, med tanke på vad som hela tiden har sagts. Men men, bra att de ute i kommunerna har fattat någonting i alla fall. Haha, Lars Ohly lär knappast uppskatta detta dock, men hans humör har han väl fått en hjärtattack!

Ellis sa...

Tack för besöket, alltid kul med lite annorlunda utmaningar, gillar halloween! =)
Ha en fin fredag!

charlotte sa...

jag vet inte om man kan säga att han är representativ för V direkt när han agerar känslomässigt. i sakfrå¨gorna är han det dock

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Precis, en politiker ska agera sakligt, inte känslomässigt. Men eftersom Ohly ofta låter känslorna ta överhanden så är han inte lämplig som politiker, ärligt talat så hade det nog varit bättre för Vänsterpartiet om Gudrun Schyman hade blivit kvar som partiledare. Men det klart, det där med alkoholismen låg ju henne i fatet. Nej, den bästa partiledare som Vänsterpartiet har haft var faktiskt Lars Werner, under hans tid som ledare var faktiskt partiet ironiskt nog mer demokratiskt än vad det är idag.
Och det säger jag som är antikommunist, hehe! Jag menade nu inte att jag inte är demokrat, bäst att förtydliga det. Men det finns saker som inte är bra med demokrati också, liksom det finns dåliga saker med diktatur.