torsdag 30 september 2010

Vart har demokratin inom arbetarrörelsen tagit vägen?

Vad har hänt med den svenska arbetarrörelsen? Vart har demokratin inom den tagit vägen någonstans? Nu för tiden är det uppenbarligen illa ställt med den, för demokratin som en gång har funnits inom den har nu totalt försvunnit.

Jag har alltid trott att arbetarrörelsen står för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde, men uppenbarligen så har jag haft fel.

I går visade det sig nämligen att de flesta av Sveriges fackbund är starkt antidemokratiska, alltså precis likadana som PK-media och alla riksdagspartier, utom SD, är.

Facket tänker nämligen utesluta sverigedemokrater, för villken gång i ordningen har jag tappat räkningen av.

Flera fackförbund, däribland Metall och Vårdförbundet, vill nämligen hålla aktiva sverigedemokrater utanför sin verksanhet.

Så här säger t ex Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund:

-Att vara sjuksköterska eller barnmorska bygger på mänskliga rättigheter och alla människors lika värde, att vara sverigedemokrat i vårt förbund är oförenligt med förbundets stadgar.

Men vänta nu ett litet tag här, Anna-Karin Eklund, hur kan du påstå att sverigedemokrater inte står för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde? Du bevisar ju genom ditt påstående att du själv inte står för dessa saker.

Snacka om att du inte vet vad du pratar, du borde rota fram dina egna "skelett ur garderoben" och slänga bort dem, innan du anklagar andra för att stå för exakt samma saker som du självv står för.

Nåja, nu är det ju inte bara Vårdförbundets ordförande som har denna antidemokratiska uppfattning, utan andra också tyvärr.

Ni som resonerar så här, hur faan tänker ni egentligen???? Är ni för demokrati? NEJ! Är ni för yttrandefrihet? NEJ! Är ni för åsiktsfrihet? NEJ!

Däremot är ni för följande tre saker:

1. Fascism.

2. Diktatur.

3. Antidemokrati.

Nåja, nu ska man ju inte "kasta skit" på dessa knäppskallar (OBS! Jag är snäll i min dom nu) allt för mycket, de är ju så bra på att göra det själva så de behöver ingen större hjälp.

Dessutom bryter man emot grundlagen om man gör så som de vill göra, detta enligt Anna Ramberg som är generalsekretare i Advokatsamfundet.

Så här säger hon om det hela:

-Vi har inte laglig rätt utesluta någon som är medlem i SD.

Läs mer om det hela på bl a http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article7871955.ab , http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1251774/Facket-kan-utesluta-sverigedemokrat.html , http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-flera-fack-smatt-korrumperade_5419089.svd och http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.457134-sd-flera-fack-smatt-korrumperade .

Jag är själv gammal arbetare, men när jag läser sådana här saker så skäms jag över att vara med i facket.

Varför då? Ja, det är väl ganska uppenbart varför för i Sverige är det tydligen nu för tiden oförenligt med demokratiska värderingar att vara medlem i facket, jag syftar nu på händelser som dessa.

De som bestämmer i 99,99 % utav fackföreningsrörelsen tycks ha missat vad ordet demokrati betyder, det är ju tamejfaan inte klokt.

Avsätt de människor på ledande poster inom fackföreingsrörelsen som tycker så här, och tillsätt människor som verkligen ÄR demokrater.

Det bli får slut på all hets emot SD nu. SD är invalt i riksdagen och ska behandlas därefter, i annat fall kan man lika gärna spränga hela riksdagshuset i luften och skjuta ihjäl de som kommer ut!

Jag säger som gruppen Köttgrottorna sjunger i låten "Dansa på deras gravar": ".....med hela riksdan i strömmen"......

Det här gäller oavsett partitillhörighet, alla har lika värde och ska behandlas lika.

Eller var det inte så, Aftonbladet & Co?

Sedan har vi det här som den socialdemokratiske riksdagsmannen Björn von Sydow sade igår också, när han fick reda på att SD skulle stödja honom i sin kandidatur till talmansposten.

Så här sade han om det:

-Jag tänker inte kandidera, ni får hitta någon annan, jag måste värna om demokratin.

Läs mer om det hela på t ex http://politisktinkorrekt.info/2010/09/29/bjorn-von-sydow-s-vill-inte-bli-talman/ .

Hmm, okeeej, demokratin gäller alltså långt ifrån alla i detta land. Men vilken överaskning, gamle Björn, du är allt en "sann" demokrat du....eller rättare sagt inte alls!

På tal om demokrati så är det förresten idag exakt en vecka sedan Izza Izza, alltså SD:s femtenamn till kommunfullmäktige i Göteborg, fick ta emot hela 18 knivhugg, bl a i huvudet och ryggen, av ett antal avskum som respekterar demokratin lika mycket som när man skrapar bort skit från sin sko.

Men var det någon PK-typ som fördömde mordförsöket? Nix pix päronpung!

Dessutom var det inte bara frågan om ett politiskt hatbrott, utan också ett rasistiskt hatbrott.

Izza Izza är nämligen invandrare, han ser ut att vara ifrån Mellanöstern.

Troligen var också gärningsmännen ifrån samma del av världen, de skrek bl a SD-horunge åt honom innan de högg honom sönder och samman.

Ja, det är så sant som det stod i en insändare idag. Den löd så här:

"Svensk demokrati är fantastisk. Alla partier mot ett. I andra länder kallas det för diktatur."

Länge leve demokratin, va? Demokrati my ass förresten, vi har ju ingen.

Nej, då har fanimej Burma mer demokrati än vad Sverige har, för i Burma gör man inte skillnad på folk och folk.

Nej, där skjuter man alla över samma kam, så att säga!

4 kommentarer:

Gammelsvensk sa...

Det är skönt att koppla av från alla lögner en stund och istället läsa din blogg som är befriande ärlig. Jag gillar människor som säger sin mening utan omskrivningar. Tyvärr är det en utdöende art verkar det.
Hoppas att paddan mår bra!
Eller är det "paddorna"?

Karpstryparn sa...

Svar till Gammelsvensk: Tackar, tycker att man ska vara ärlig. Nejdå, det är ingen utdöende art, även om det är lätt att tror det ibland.
Hehe, det är hornpaddan, ja, men har skaffat mig en korallfingergroda också. Och båda mår fint.

Smörblomma sa...

Demokratin funkar inte så väl alla gånger har man ju märkt både en och två gånger.

Jag håller också med om att din blogg är befriande ärlig :)

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Nej, det gör den inte.
Angående min blogg: Tackar, recenserade nyss en debatt mellan Jimmie Åkesson och Lars Ohly.