fredag 10 september 2010

Metro:s Johan Norborg, en fantasihistoriker eller en historieförfalskare?

Det är inte ofta jag läser "toalettpapperstidningen" Metro, även om det händer någon gång ibland. Om inte annat som för att se om jag kan bli förvånad återigen över hur mycket "half ass-journalister" som jobbar på tidningen.

Jag menar, vad ska man säga om en tidnings vars arbetare i princip aldrig skriver några egna artiklar, utan bara kopierar dem ifrån andra tidningar? Ja, det enda är väl att de "journalister" som jobbar på Metro är en samling brottslingar, det är ju enligt svensk lag förbjudet att kopiera tidningsartiklar ifrån andra tidningar och lägga in dem i sin tidning.

Det är också olagligt att utan tillstånd kopiera en tidningsartikel och lägga in den i sin blogg, vilket innebär att jag själv skulle kunna åka dit på det. Jag har dock gjort detta i en annan blogg några gånger, var dock länge sedan jag slutade med det.

Men åter till Metro.

Även om jag inte läser Metro så ofta så brukar jag när jag gör det läsa en viss persons kolumn, nämligen ide'historikern och författaren Johan Norborg.
Jag har hela tyckt att han har "kött på benen", men nu har detta ändrats rejält och efter hans senaste kolumn, alltså den från igår, så är han nu i mina och många andras ögon en fantasihistoriker och historiförfalskare.

Den handlade nämligen om Sverigedemokraterna, och så PK-it/fascist som han är så var den naturligtvis full utav sakfel, speciellt ett. Detta sakfel gjorde nämligen att hela hans kolumn föll sönder och samman snabbare än en muslimsk självmordsbombare spränger sig själv i luften.

Visst, vill man läsa lögnkolumner av sällan skådat slag så ska man läsa Sverigehaterskan Alexandra "Plaskalidou" Pascalidous eller Nabila "Käpphäst" Abdul Fattahs kolumner i Metro.

Ofattbart förresten att man låter terrorismförespråkare som dessa två (ja, de stödjer ju vålds- och terroristorganisationer som t ex AFA och al-Qaida, båda två har sagt att de stödjer den första och Nabila har sagt att hon stödjer båda två) skriva artiklar och kolumner i en tidning, istället borde de spärras in eftersom de är ett stort hot emot demokratin.

I dagens Metrokolumn skriver Plaskalidou att den person som gjorde Sverigedemokraternas valfilm hatar Sverige.

Men DU då, Alexandra, som tillsammans med Mona Sahlin är en utav de absolut värsta, avskyvärda och vidriga svenskfientliga avskum som någonsin har funnits i Sverige? Vad faan är sådana som DU då? Jämfört med er så var ju Stalin och Hitler rena helgonen, de brydde sig ju om sitt folk.

Men det gör inte NI, eller rättare sagt, det gör ni ju. Ni värnar ju om alla utom svenska folket.

Nåja, nu till Johan Norbergs lögnkolumn om SD, den heter för övrigt i tidningsupplagan av Metro "Det mest osvenska partiet" och finns på http://www.metro.se/2010/09/08/44576/lattare-fa-valjare-med-slips-an-med-a/ .

Men inte helt oväntat så är det mängder med folk, både anhängare och motståndare till Sverigedemokraterna, som anser att hela kolumnen är rent bullshit och rent allmänt historieförfalskande.

Ett av många exempel på detta finns på http://politisktinkorrekt.info/2010/09/09/tokliberal-framfor-grova-logner-i-metroartikel/comment-page-1/ .

Även om de flesta av bluffhistorikern Johan Norberg avslöjas i denna artikel på Politiskt Inkorrekt så väljer jag ändå att ta upp några fler lögner som står i Norbergs lögnkolumn.

T ex så påstår han att Sverigedemokraterna är ett populistiskt parti, vilket naturligtvis inte är sant.

Däremot kan man säga att Norberg & Co är populister, de tar ju upp saker som är "populära", så att säga, i alla fall om man är en politiskt korrekt fascist som bara ser det som man vill se, och bara hör det som man vill se.
Men verkligheten då? Ja, den "sopar" maan "under mattan".

Johan Norberg kunde lika gärna skriva en kolumn som handlar om att smeta in en höna med raktvål, raka hönan med rakkniv, proppa hönan full med hasselnötter efter att ha tagit ur innanmätet, rulla in hönan i isoleringsband för att "få smak på köttet" och sedan slänga in hela "härligheten" i ugnen och därefter vrida upp ungstemperaturen i bott.

Visst, i och med kolumnen om Sverigedemokraterna så är han ju idiotförklarad ändå, men "det kommer mera", som det heter. Ja, snart jämför han väl SD med någon halvgalen seriemördare i Colombia också.

Som "bevis" för sina lögner hänvisar han till den döde våldsförhärligande vänsterextreme Expo"journalisten" Stieg Larsson och Expobögen Mikael Ekman:s bok (Mikael Ekman är för övrigt ökänd för sina kopplingar till våldsextremisterna i AFA) "Sverigedemokraterna: Den nationella rörelsen".

Johan Norborg kunde lika gärna ha skrivit en kolumn om Adolf Hitler och som bevis för sina "fakta" om Hitler hänvisat till judeutrotningen i Gaza.

För som alla vet så pågår det ingen judeutrotningen i Gazaremsan i Mellanöstern, däremot bedriver Israel systematiskt utrotningen av Mellanösterns palestiner.

Missförstå mig rätt nu, jag gillar varken Mellanösterns muslimer (gillar inte muslimer rent allmänt heller) eller Israels judar (gillar inte judar rent allmänt heller), men rätt ska ju vara rätt.

En utav Norbergs absolut största lögner i hans kolumn, nämligen den lögn som får hela kolumnen att totalrasa, är den om att SD uppstod ur BSS, alltså organisation Bevara Sverige Svenskt.

För som de flesta vet, ja, utom Norberg & Co då, så bildades inte SD förrän 1988, BSS upphörde för övrigt inte så långt efter att organisationen startade 1979.

Detta betyder alltså att det fram till 1988 fanns ett enda stort tomrum.

Men vad fanns i detta tomrum då? Ja, inte Sverigedemokraterna i alla fall, däremot ett parti som hette Sverigepartiet.

Kan inte Norberg historia? Nej, uppenbarligen inte, istället försöker han förfalska den, så historieförnekare han är.

Och OM han ska skriva om ett parti som alltid har haft, och fortfarande har, nazistiska kopplingar, varför då inte skriva om något utav riksdagspartierna då? T ex Socialdemokraterna har haft kopplingar till nazismen sedan 30-talet, och de är långt ifrån ensamma om detta inom riksdagen.

Vi har alltså sju stycken nazistpartier i riksdagen, på fler sätt än ett.

Men detta talas det tyst om. Nej, istället smutskastar man och sprider lögner om SD.

Men varför inte ta upp de problem som SD tar upp, och ta upp varför partiet kommer in i riksdagen den 19:e september i år?

Nej, det gör man aldrig, istället fortsätter man i samma spår.

Men folk i Sverige är trötta på sånt, det ser vi tydligt nu och har så gjort under hela 2000-talet.

Och till sist, i den sista meningen i sin kolumn så skriver Johan Norberg följande om SD: "Något mer osvenskt är det svårt att hitta."

Jaha du, Johan, då undrar jag vart du har letat någonstans. För inte fasen är det hos SD inte.

Om du hade syftat på att det är många invandrare som håller på SD, en del är ju med i partiet också, så hade jag förstått vad du syftade på.

Men det är ju knappast det som du syftar på. Eller hur?

Så vad syftar Johan Norberg på då? Ja, det får vi aldrig veta.

Inga kommentarer: