fredag 22 februari 2013

Hur ska muslimer kunna veta hur profeten Muhammed ser ut?

Till sommaren, närmare bestämt då i juli, så kommer den populäre konstnären Lars Vilks att ställa ut rondellhundar och andra avbilder på muslimernas profet Muhammed på ett galleri i Malmö.
Men även andra av hans verk kommer att ingå, all heder åt galleristen Henrik Ronnqvist alltså som genom att låta Lars Vilks göra detta värnar om yttrandefriheten.
Däremot kan man inte säga detsamma om Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (ni vet han som anser att muslimer som förföljer judar inte är något problem), en viss samordnare till yttrandefrihetsfientlig antidemokrat vid namn Björn Lagerbäck (som anser att man ska polisanmäla utställningen för "jag-vet-inte-vad"), muslimer som t ex Islamic centers ledare Bejzat Becirov, samt en massa andra personer som vill att Sverige ska bli totalislamiserat för att bl a då byta namn till Lilla Saudiarabien.

Vad beträffande Ilmar Reepalu så har han om utställningen sagt bl a följande:

"-Självklart har han rätt att ställa ut det han kallar konst var han vill. Men jag har förstått att det är ganska bedrövlig konst och jag uppfattar det mer som att man vill använda galleriet för en politisk manifestation. Vilks förknippas mer och mer med xenofoba (främlingsfientliga) grupper längst ut på högerkanten. Jag hoppas att inte en enda människa besöker galleriet."

Visst, självklart har han rätt att inte gilla konst, däremot har han naturligtvis ingen som helst rätt att förtala Lars Vilks eller någon annan. Men det klart, som den PK-typ han är så vet ju inte Ilmar Reepalu vad han pratar om den här gången heller.
Däremot har han glömt bort en nog så mycket viktig sak, jag återkommer till det senare i detta inlägg.

Sedan har vi Björn Lagerbäck också, han har bl a sagt följande om utställningen:

"- Jag kommer att mana alla till att inte gå till våldshandlingar i sin upprördhet, för då förlorar man själv på det. Men precis som vi har yttrandefrihet så kan man också känna sig kränkt, och om man gör det så ska man göra en polisanmälan."

Men det han säger är ju egentligen följande:

"Blir Lars Vilks mördad så får han skylla sig själv, Sverige mår bättre utan honom. Och om han skulle bli det så ska polisutredningen läggas ner!"

Jadu, Lagerbäck, du är verkligen ett "föredöme" för människor du. Vad mig anbelangar så borde du bosätta dig i Saudiarabien istället, försök samma sak där och du lär bli avrättad.
Men även du har liksom Ilmar Reepalu glömt bort en nog så mycket viktig sak, jag återkommer till det senare i detta inlägg.

Sist men inte minst har vi ledaren för Islamic Center i Malmö, nämligen Bejzat Becirow. Han säger nämligen så här:

"-Varför ska man vara upprörd? Det finns alltid den typen av hitlerister, men jag tror att den svenska allmänheten är klokare än så. Han är ingen konstnär, bara en småpojke som leker med pinnar."

Precis, Becirow, det finns ju ingenting att bli upprörd över. Så varför blir du och andra muslimer det då? Istället borde ni vara tacksamma gentemot Lars Vilks.
Och angående hitlerister: Och det ska sådana som du påstå, med tanke på vilken inställning en övervägande majoritet av er har gentemot judar.
Angående småpojke: Men gå inte dit då, din ynkliga "sladdertaco", ingen tvingar dig till det.
Samtidigt har även du, precis som Ilmar Reepalu och Björn Lagerbäck, glömt bort bort en nog så mycket viktig sak, jag återkommer till det om någon mening ungefär.

Men vad är det då som dessa tre personer har glömt bort? Jo, följande:
Eftersom ingen får avbilda muslimernas profet Muhammed, oavsett om man är muslim eller inte, så finns det ju ingen som vet hur han ser ut. Allra minst muslimerna själva.
För hur ska man kunna polisanmäla någonting, när man inte vet hur det ser ut?
Stackars den polis som får ta sig an den anmälan, man kan ju tänka sig hur den konversationen skulle låta. Kanske skulle det bli någonting i stil med följande:

Polisen: -Vad är det som du tycker är fel med avbilden/avbilderna?
Anmälaren: -Ja ike vetta, inte vetta hu den se ut.
Polisen: -Vilken då?
Anmälaren: -Ja ike vetta.
Polisen: -Ursäkta, vad sade du nu?
Anmälaren: -Ja ike vetta.
Polisen: -Ursäkta mig, men vet du inte vad du säger?
Anmälaren: -JA IKE VETTA, JA SA!!! DU HÖ DÅLIT???!!!!! VAVAVAVAVAVAVAVA!!!!!
Polisen: -Du, vättar existerar inte, de är sagofigurer. Angående IKE så har jag för mig att det är ett sportmärke. Hö? Visst, det finns säkert en och annan ladugård utanför Malmö, det är bara att du åker ut på landet. Men vad har detta med din anmälan att göra? Gällde det inte din profet?
Anmälaren: -JÄVLA IDIOTT!!!
Polisen: -Jaha, vad trevlig du är, svenska kan du också...eller rättare sagt nästan. Och nu har du en polisanmälan på dig också för förolämpning. Bra, va?

Ja, så där kunde det kanske låta.
I vilket fall som helst går det ju knappast att bli polisanmäld för att ha ritat eller på annat sätt avbildat någonting som egentligen ingen vet hur det ser ut, ännu mindre bli dömd för.
Eller?
Det är ju som om en kristen person skulle anmäla någon annan person för att ha avbildat Gud. För med tanke på att man måste dö för att få träffa Gud så........
Att dö är ju det enda sättet av få reda på hur han, hon eller det (om ens Gud finns ens) finns och i så fall därmed ser ut.
Men Lars Vilks då? Jo, hans rondellhundar kan ju vara hans egen tolkning på hur profeten Muhammed ser ut, som sagt, ingen vet ju hur denne profet ser ut.
Det verkar i alla fall inte så.

Läs mer om Lars Vilks kommande utställning i Malmö på bl a följande:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reepalu-sagar-vilks-utstallning_7929804.svd ,

https://www.realisten.se/2013/02/20/lars-vilks-staller-ut-rondellhundar-i-malmo/ ,

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/vilks-staller-ut-i-malmo-i-sommar ,

http://www.expressen.se/kvp/krismote-om-vilks-nya-utstallning-i-sommar/ ,

http://www.dn.se/nyheter/varlden/vilks-staller-ut-muhammed-bilder ,

http://www.friatider.se/vilks-staller-ut-muhammed-bilder-i-malmo ,

http://avpixlat.info/2013/02/20/reepalu-hoppas-att-inte-en-enda-manniska-besoker-vilks-utstallning-i-malmo/ ,

http://avpixlat.info/2013/02/21/sd-staller-reepalu-mot-vaggen/

och

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16273149.ab .

Inga kommentarer: