måndag 5 mars 2012

Varför "fly" om man har det så himla bra?

Idag står det en artikel på http://nyheter.se.msn.com som löd följande:
"Asylsökande klagade på mögel - SD: "Flyktingar är kravmaskiner"".
Enligt artikeln ska de "flyktingar" som det gäller ha klagat på mögel, fuktskador, barackduschar m.m.
Visst, att mögel inte är så trevligt håller man ju med om, men när det gäller de andra sakerna: Om nu dessa "flyktingar" hade det så himla bra i sina hemländer, varför åkte de då därifrån?
Men det är väl precis som vanligt, inte heller denna gång är det några riktiga flyktingar som det är frågan om.
För de som verkligen är flyktingar, ja, de tar sig ju aldrig hit.

När det gäller den politiker i Sverigedemokraterna som påstås ha sagt det här om flyktingar (varför pekar man ut hela SD, när det är frågan om en enda person? Det gör man ju aldrig när det är frågan om något politiskt korrekt flams- och "stenhög"parti som t ex Moderaterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet eller Centerpartiet), närmare bestämt Annika Rydh, så står hon enligt Nyheter24 fast vid att asylsökande inte ska få klaga.

"– Flyktingar är kravmaskiner. De ställer orimliga krav på anläggningarna och ska ha förmåner som strider mot all sans och förnuft, säger Annika Rydh, kommunpolitiker till Nyheter24 och fortsätter:
– Människor som flyr från något de tycker är dåligt och sedan klagar och tycker de att det är sämre här, då tycker jag att det är bättre att de åker hem."

Nu undrar jag dock om inte Nyheter24 på något mycket märkligt sätt grovt har missuppfattat hennes inställning, allt tyder ju på det.
För det som hon menar är ju inte att "flyktingar" inte ska få ha synpunkter, utan att de inte ska få kräva precis vad som helst.
För det säger ju sig självt att man, när man kommer till ett annat land, inte får precis varenda liten sak i det rödaste rappet.
Jag menar, när inte ens de människor som har rättmätig rätt att bo här får allting, varför ska då "flyktingar" och andra som inte har här att göra få allting? För som sagt, det är skillnad på "flyktingar" och på människor som verkligen är flyktingar.
För övrigt finns det ingen människa någonstans på hela denna jord som hinner få eller på annat sätt skaffa sig allting under sin livstid.
Se bara på uteliggarna t ex, de skulle nog vara glada över att få bo i lägenheter med fuktskador. För då hade de ju någonstans att bo.
Och sedan det här löjliga tjafset om barackduschar då. Det framkommer ju inte varför dessa används, det kanske beror på att det renoveras eller byggs om.

Så jag kan lugnt säga att jag håller med Annika Rydh, även om kravmaskiner kanske är lite fel uttryckt. Dock vet vi ju inte om hon har sagt just detta, förmodligen är det ett försök av Nyheter24 att få fler tittare.
Jag kan därför inte låta bli att tänka på om Nyheter24 gör vissa antydningar att närma sig Aftonbladet när det gäller lögner och påhitt.
För jag anser faktiskt att Nyheter24 är lite mer seriösa än så.

Läs mer om det här med "flyktingarna" på bl a

http://nyheter.se.msn.com/gallery.aspx?cp-documentid=160706619 ,

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/664014-sd-politiker-flyktingar-ar-kravmaskiner

och

https://almhult.sverigedemokraterna.se/2012/01/11/ak-hem-om-det-inte-passar/ 

Inga kommentarer: