torsdag 8 mars 2012

Svenskarnas parti går framåt i Sverige

Idag fick jag ett tips om ett intressant klipp på Youtube, nämligen ett som handlar om Svenskarnas parti (SvP) och deras framgångar.
Efter att ha lyssnat på klippet står det klart att både Expos representant, programledaren och representanten för Karlstads universitet gör det alldeles för enkelt för sig när de anklagar SvP för att vara ett högerextremt, rasistiskt och nazistiskt parti. De är helt enkelt okunniga.
Särskilt Karlstads universitets representant har tydligen väldigt svårt med verkligheten rent allmänt när det gäller de saker som han pratar om (normalt sett är det ju alltid Expos representanter som är "number one" när det gäller sådant, men deras representant David Lagerlöf är inte så dålig på den punkten han heller).
Vad beträffande programledaren så kan man dock inte begära så värst mycket utav henne (OBS! Och nu är jag ändå ganska snäll).

Personen som har lagt upp klippet har också en slagkraftig poäng angående detta, nämligen följande:
"Undrar om "idéhistorikern" har något emot afro"svenskarnas" riksförbund. Det är ju en grupp som kämpar för afrikaner.
Är inte detta ovanligt "rasistiskt" av dem? Vi ska ju inte göra skillnad på "folk och folk"."
Klockrent sagt. Eller hur?
Lyssna på klippet på http://www.youtube.com/watch?v=AT-9wOB80YY&list=UUV1A4ptKwAhuF_E6ufnMEiw&index=2&feature=plcp .

Och här har ni några relaterade artiklar till det hela:

http://swedenconfidential.wordpress.com/2012/03/06/rasisterna-syns-ute-tydligt-med-flygblad/ ,

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=4998351 .

Artikeln på Sweden Confidential är dock den som är intressantast. För den gör nämligen klart vilka det är som verkligen är de riktiga rasisterna, och dessutom våldsförespråkande sådana.
Men vilka är det då? Jo, Expo, AFA och alla andra vänsterextrema grupperingar/organisationer i Sverige.
Ett av många bra exempel i den enorma raden av mängder på att de förespråkar våld, t ex mord på politiska meningsmotståndare, hittar vi här: http://blogghelvetet.be/expo-uppmanar-till-mord-pa-sdare-i-sanningens-namn/ .

Och som om det inte var nog med detta så har vi det här också: http://blogghelvetet.be/ett-piller-sa-blir-du-anti-rasist/ .
Enligt bloggaren kommer det inte att behövas några antirasistiska organisationer/grupperingar i framtiden. Läs artikeln och förstå varför.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Svenskarnas Parti hette förut Nationalsocialistisk Front. Med andra ord ett renodlat nazistparti. Samma personer som nu sitter i ledningen för SvP var verksamma inom NSF. Det var inte många år sedan dom firade Adolf Hitlers födelsedag med hakkors på tårtan. Vidare saluför partiet nazistisk litteratur.

Ninja sa...

I slutändan är vi människor allihop och om insidan inte vore lika hade det varit vanskligt att vara kirurg...

Karpstryparn sa...

Svar till Ninja: Absolut, det har du rätt i.

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Men nu råkar det vara så att jag känner personer som är med i SvP, inga av de som jag känner är nazister. En del av dem har jag känt i över 10 år. En av dem är den som lade upp den video som jag har länkat till, han gick med i partiet i höstas och han är inte nazist. Däremot är han väldigt påläst och är emot både nazism, kommunism och islamism.
Vad sade du NU då?

Angående NSF så vet du inte att när SvP bildades gjordes det utrensningar i partiet, detta är en av de saker som jag vet.
Innan SvP fanns hette de Folkfronten, alltså stämmer inte ditt prat om NSF.
SvP är inget nazistparti över huvudtaget, är man openminded så förstår man det.
Är du openminded? Kan du någonting om SvP? Nej, det verkar inte som om du kan det.

Angående Adolf Hitlers födelsedag: Ge mig då exempel på personer som firade den och som är med i SvP.
Ge mig också något exempel på nazistisk litteratur, för övrigt finns det olika sorters litteratur som partiet saluför.

Anonym sa...

Nationalsocialistisk Front är det ursprungliga namnet på partiet SvP. Helt riktigt döpte dom om sig till Folkfronten. Men det visade sig att andra personer hade registrerat det namnet så därav bildades SvP. Men samma personer som satt i ledningen för NSF sitter nu i ledningen för SvP. Även en tidigare medlem i SMR har nu tagit plats som vice ordförande i SvP. Samma politik råder även om man av taktiska skäl har gjort vissa förändringar.

När det gäller det här tårtkalaset med hakkors på tårtan så publicerades den bilden i en av deras egna utgivna tidningar för några år sedan. Det här gänget har gett ut åtskilliga publikationer under årens lopp så det är omöjligt att komma ihåg var någonstans jag såg bilden.

För några år sedan bevittnade jag Folkets marsch här i Stockholm. Det var samling i Långholmsparken och där salufördes afficer av Adolf Hitler som nazistisk litteratur på deras bokbord. En av huvudtalarna var förövrigt den personen som är redaktör för bloggen Realisten som är husorgan för SvP. Jag skriver inte ut namnet men du vet säkert vem jag menar.

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Jag vet precis vem du menar, Realisten är dock ingen blogg. Däremot är Realisten en internetbaserad tidning. Realisten har en ansvarig utgivare, därför är det en tidning (dock en internetbaserad sådan).
Men du har inte besvarat mina påståenden, vilket jag tycker är intressant.
Kan det bero på att du inte har några svar på dem? Det verkar nämligen så.

Hur förklarar du att de personer som jag känner i SvP inte är nazister?
Hur förklarar du att han som lade upp videon inte är nazist och med i SvP?

Hur förklarar du att du inte kan ge några exempel på SvP:are som firade Adolf Hitlers födelsedag?

Hur förklarar du att du inte kan ge något exempel på nazistisk litteratur?
Vad är förresten nazistisk litteratur enligt dig? Och kom nu inte dragande med något som fanns på Hitlers tid.
Och angående "Det var samling i Långholmsparken och där salufördes afficer av Adolf Hitler som nazistisk litteratur på deras bokbord.":
Det där var nog bland det dummaste som jag har hört på en vecka, det är en jävla skillnad på affischer och litteratur.
Vet du ens vad böcker är för någonting? Det verkar nämligen inte så.
En affisch är ett papper som man kan sätta upp på en vägg eller dyligt, en bok är omgiven av ett omslag som innehåller mängder med pappersidor som är fastsatta i bokryggen (på insidan naturligtvis) och böcker finns oftast i bokhyllor. Men affischer hittar man aldrig i bokhyllor.
Förstår du skillnaden?
För övrigt spikar man inte upp en bok på en vägg eller dyligt.

Ett annat bevis för att SvP inte är ett nazistiskt parti är att NNS (Nordiska Nationalsocialister) bildades, de i NNS anser nämligen att SvP inte är ett nazistparti. Många av dem som var med i NSF och Folkfronten är med i NNS, många från SvP har hoppat av och gått med i NNS. Varför? Jo, för att SvP inte är ett nazistparti.

Sedan finns det också olika sorters nationalism, SvP står för en av dessa sorter.
Flera inflytelserika politiker, t ex Nils-Erik Hennix som en sväng var en av topparna i ND och som sedan blev fristående politiker, gick för någon månad sedan med i SvP.
Tror du att han skulle ha gått med i SvP om han ansåg att de är nazister?
Han är inte nazist och ND är inget nazistparti. Däremot är han etnopluralist, han står för etnisk nationalism.
Men han ansåg att ND inte var att räkna med längre, Marc Abrahamsson styrde partiet med järnhand.
Det var, vad jag vet, en av orsakerna till att Hennix blev fristående opinionsbildare, förmodligen gick han med i SvP för att han tycker att de står för den nationalism som ND en gång i tiden har stått för.

När SvP höll på att samla in namnunderskrifter för att få partiet registrerat (för att ett parti ska kunna bli det behövs det minst 1500 namnunderskrifter) så fick jag ett papper från dem i brevlådan. På det papperet stod bl a deras politiska ståndpunkter, t ex deras sakfrågor.
Inga av deras politiska ståndpunkter och deras sakfrågor var nazistiska, rasistiska eller högerextrema. Och det är de inte nu heller.
SvP:s ledare Daniel Höglund sade i en intervju i SVT förra året eller året innan dess att om SvP kommer in i riksdagen så kommer han att rätta sig efter de demokratiska spelreglerna. Vid ett tillfälle gick han till och med en kurs i demokrati och om demokrati.

Hur förklarar du allt detta, med tanke på att du hävdar att SvP och samtliga av deras medlemmar är nazister?

Angående "Även en tidigare medlem i SMR": Syftar du på Magnus Söderman? I så fall har du fel, han är inte med i SvP. Däremot kommer han att då och då skriva i en tidning som heter Framå, men det är inte detsamma som att han är med i SvP.
Lär dig skillnaden på att vara fristående och på att inte vara det.

Angående "Det här gänget har gett ut åtskilliga publikationer under årens lopp så det är omöjligt att komma ihåg var någonstans jag såg bilden.": Det där håller inte, med tanke på att du försöker göra klart att du har så himla mycket koll på SvP så borde du komma ihåg även detta.
Som sagt, dina påståenden om SvP håller inte.

Karpstryparn sa...

Tillägg till Anonym: Tidningen heter Framåt, fick inte med t:t.

Anonym sa...

Om nu Realisten är en blogg eller internet tidning skiter jag i. Kan för lite om vad som är vad. Helt ointressant för övrigt när det är innehållet som räknas.

Om det är så att du känner personer inom SvP som inte bekänner sig till den rasbiologiska teorin så är det bara att gratulera. Förövrigt tog den sista befälhavare för "Liebstandarte Adolf Hitler" ett elitförand inom SS, Otto Kumm avstånd från Hitlers rasteorier.

Det där med tårtkalaset och hakkorset har jag problem med att verifiera. Det erkänner jag gärna. Men var så säker på att den bilden finns utlagt någonstans på internet och när SvP i värsta fall blir ett större parti kommer den bilden med stor sannolikhet att dyka upp.

Nils-Erik Hennix hade som krav att inkomstskatten skulle sänkas till 15% för att ansluta sitt enmansparti "Framstegspartiet" till ND. Så blev han ordförande och resultatet blev som det blev. Nu har han anslutit sig till SvP, vars internationella boss enligt Flashback tar avstånd från den typen av skattesänkningar. I sinom tid får vi väl se hur dessa virrhjärnor av vitt skilda uppfattningar kommer att kunna ena sig under en fana.

SvP har ett bokförlag som heter Arminus, tror jag att det kallas för. Ta och kolla in deras historik och vad dom tidigare sysslat med för försäljning. Säkert finns samma produkter att så att säga handla under disk.

Slutligen har jag ett mycket bra minne av vad som utspelades sig i Långholmsparken under Folkets marsch. Jag var som sagt själv närvarande och hörde och såg allt vad som skedde.

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym:

Angående "Om nu Realisten är en blogg eller internet tidning skiter jag i. Kan för lite om vad som är vad. Helt ointressant för övrigt när det är innehållet som räknas.": Jag tycker att du kan för lite om vad som är vad rent allmänt när det gäller saker som har med SvP att göra, du visar det i alla fall tydligt.

Angående "Om det är så att du känner personer inom SvP som inte bekänner sig till den rasbiologiska teorin så är det bara att gratulera.": Japp, det gör jag. Å andra sidan behöver man inte vara nazist eller rasist för att anse att det finns raser, det har historien lärt oss och det gör den fortfarande.

Angående "Det där med tårtkalaset och hakkorset har jag problem med att verifiera. Det erkänner jag gärna. Men var så säker på att den bilden finns utlagt någonstans på internet och när SvP i värsta fall blir ett större parti kommer den bilden med stor sannolikhet att dyka upp.": Det lustiga är jag flera gånger vid olika tillfällen har sökt efter en sådan bild, dock utan resultat.
Angående SvP så kommer de nog att bli större, hur stora är dock en annan femma.

Angående "I sinom tid får vi väl se hur dessa virrhjärnor av vitt skilda uppfattningar kommer att kunna ena sig under en fana.": Löjligt påstående från dig om virrhjärnor, var seriös istället.
Med ditt resonnemang kan man ju påstå att alla socialdemokrater som någonsin har existerat är virrhjärnor, hade du däremot sagt Moderaterna under Fredrik Reinfeldts ledarskap så hade jag hållit med dig.

Angående "SvP har ett bokförlag som heter Arminus, tror jag att det kallas för. Ta och kolla in deras historik och vad dom tidigare sysslat med för försäljning. Säkert finns samma produkter att så att säga handla under disk.": Lustigt att du nämnde Armenius, jag känner väl till sidan, är inne där och kikar ibland men har ännu inte hittat något nazistiskt där.

Angående "Slutligen har jag ett mycket bra minne av vad som utspelades sig i Långholmsparken under Folkets marsch. Jag var som sagt själv närvarande och hörde och såg allt vad som skedde.": Om det är som du påstår, varför kan du inte skilja på affischer och litteratur då?
Ditt påstående om att du har varit närvarande håller inte, eller också är du inte allmänbildad.
Så vilket av det är det?
Märkligt förresten att du påstår att du har ett mycket bra minne, men att du högre upp i din kommentar säger att du inte har det.
Hur ska du ha det egentligen?

Anonym sa...

Vissa minnesbilder kan vara starkare än andra. Synd att jag inte tog en skärmdump av tårtkalaset. Men när den bilden väl dyker upp, för det kommer den att att göra i sinom tid Då blir det besvärande för SvP som gör allt för att två sina smutsiga händer. På youtube fanns det tidigare en bild på Realistens redaktör iförd näst intill SA uniform hålla ett brandtal till nationen, den filmklippet är nu borttagen, men säker finns den sparad någonstans. Vid lämplig tillfälle så kommer den upp.

Visst var jag närvarande i Långholmsparken. Finns ingen anledning för mig om att ljuga om den saken, eftersom jag varken har ekonomiska eller politiska vinster att hämta hem. Om det nu fanns afficher på Adolf och Mein Kampf som låg sida vid sida är egalt. Är ej medlem i något parti eller organisation. Bäst att hålla sig borta från skiten då det som oftast lämnar en bitter eftersmak efter sig.

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym:

Angående "Vissa minnesbilder kan vara starkare än andra. Synd att jag inte tog en skärmdump av tårtkalaset. Men när den bilden väl dyker upp, för det kommer den att att göra i sinom tid Då blir det besvärande för SvP som gör allt för att två sina smutsiga händer.":
Ja, dina minnesbilder är tydligen si och så med, det är därför jag är skeptisk.
Med tanke på ditt dåliga minne så skulle det ju lika gärna kunna vara Socialdemokraterna som du pratar om.
Synd att du inte tog en skärmdump, hade varit kul att se den.

Angående "På youtube fanns det tidigare en bild på Realistens redaktör iförd näst intill SA uniform hålla ett brandtal till nationen, den filmklippet är nu borttagen, men säker finns den sparad någonstans. Vid lämplig tillfälle så kommer den upp.": Rätta mig om jag har fel, men har jag missuppfattat hela vår diskussion när jag säger att fokuset har legat på SvP?
SvP är ett parti, Realisten är en tidning.
Men visst tusan ja, du vet ju inte vad som är vad.
Och du försöker övetyga mig om att du vet vad du pratar om? Det rimmar lite dåligt med verkligheten det.

"Visst var jag närvarande i Långholmsparken. Finns ingen anledning för mig om att ljuga om den saken, eftersom jag varken har ekonomiska eller politiska vinster att hämta hem. Om det nu fanns afficher på Adolf och Mein Kampf som låg sida vid sida är egalt": Ledsen, min vän, men jag tror inte på att du var där. Som du själv säger så har du ju svårt att veta vad som är vad.
Angående ekonomiska eller politiska vinster så fattar jag inte varför du tar upp någonting sådant, det är ju ovidkommande.
Och angående affischer och Mein Kampf så är det som sagt skillnad på affischer och böcker, men detta trodde jag att du visste.
Vet du förresten vilken bok som är bästsäljare i muslimska länder? Jo, Mein Kampf. Däremot vet jag inte hur många muslimska länder det gäller, men den säljer bäst i de arabiska länderna.

Angående "Är ej medlem i något parti eller organisation. Bäst att hålla sig borta från skiten då det som oftast lämnar en bitter eftersmak efter sig.": Själv är jag inte heller med i något av dessa båda saker, att vara med i någonting och att ha kontakter är inte samma sak.
Men det klart att man sympatiserar med olika organisationer och partier, jag är med och stödjer en del på olika sätt.