tisdag 6 mars 2012

Expo uppmärksammar mitt blogginlägg "Varför "fly" om man har det så himla bra"

Efter att mitt senaste inlägg från igår, alltså inlägget "Varför "fly" om man har det så himla bra?", skrevs så har den vänsterextrema och rasistiska tidningen Expo uppmärksammat mitt inlägg i en artikel som handlar om sverigedemokraten Annika Rydh.
Men precis som vanligt så kan Expo inte heller denna gång hålla sig till sanningen.
Så här står det bl a i deras så kallade "artikel":

"Efter artikeln på Nyheter 24 har Annika Rydh tagit bort det uppmärksammade inlägget om flyktingarnas boende. Däremot har hon publicerat en artikel från den främlingsfientliga sajten Avpixlat med rubriken "Anstorming av 'ensamkommande' väntas". Hon har även publicerat blogginlägget "Varför ´Fly´om man har det så himla bra" på Sverigedemokraterna i Älmhults hemsida. I det blogginlägget argumenterar författaren att det inte finns några "riktiga" flyktingar eftersom flyktingar inte kan fly."

Hur har Expo läst mitt blogginlägg? De plockar ju ut enbart en enda sak ur det, lösrycker den ur sitt totala sammanhang och får det till någonting som jag inte ens har påstått.
I mitt blogginlägg står det nämligen bl a följande: " För de som verkligen är flyktingar, ja, de tar sig ju aldrig hit."
Att skriva en sådan sak är inte detsamma som att säga att det inte finns några riktiga flyktingar, det som jag menar är däremot att de människor som verkligen ÄR riktiga flyktingar inte tar sig till Sverige på grund utav olika orsaker.
Enligt organisationen UNHCR så är mindre än 4 % av alla "flyktingar" som kommer till Sverige riktiga flyktingar, resten som kommer hit och påstås ha flyktingstatus är det alltså inte alls. Det här med att UNHCR har sagt detta stod för övrigt i, hör och häpna, självaste Expo någon gång i slutet av 90-talet.
Men eftersom det här var för c:a 15 år sedan och flyktingströmmarna har blivit ännu större till Sverige efter det så är det sedan dess med all säkerhet frågan om BRA mycket mindre än 4 %.
Är ni på Expo körda i både läsförståelse och logiskt tänkande på en och samma gång? För det verkar nämligen inte bättre (eller om man så vill värre) än så.
Det är också minst sagt intressant att ni inte har koll på vad ni själva skriver för någonting.

Och hur är det med bokstaverandet, Expo? Uppenbarligen är det käpprätt åt helvete det också, i min rubrik stavar jag nämligen inte "f" med stor bokstav.

Gör om och gör rätt, ni på Expo.
Men framför allt: L Ä S   R Ä T T !
Här har ni för övrigt Expos "artikel": http://expo.se/2012/sd-politiker-flyktingar-ska-inte-stalla-krav_4824.html .

Det enda som egentligen är sant i Expos så kallade  "artikel" är att Annika Rydh har publicerat mitt blogginlägg på Sverigedemokraterna i Älmhults hemsida, ni finner det på https://almhult.sverigedemokraterna.se/2012/03/06/bloggare-som-haller-lite-koll/ .

6 kommentarer:

Simply Lifestyle sa...

Ha ha, Expo borde läsa på ordentligt innan de uttrycker sig ;)

Karpstryparn sa...

Svar till Simply Lifestyle: Ja, det verkar faanimej inte bättre än att Expos "journaister" har pluggat till journalister varenda gång som de har suttit på skithuset, lidit utav kraftig rännskita (mest i sina hjärnor då) och varit så stenhöga som det någonsin över huvudtaget går att bli.
Dessutom kollar de aldrig igenom sina arkiv, läsa innantill kan de tydligen inte heller.
Och de kallar sig för journalister, HA HA HA! Jag skulle kunna vara bättre journalist än de allihopa tillsammans, även om jag hade varit så vanskapt att jag hade sett ut som en amöba både invändigt och utvändigt.

Erik sa...

UNHCR för den typen av statistik varje år, senaste artikeln på området: http://www.unhcr.se/en/resources/statistics/artikel/40c74f89db9ce3bdc78227b9635c2c20/asylum-trends-in-the-baltics-and-nor.html .

Denna säger att 8,5 procent av alla asylsökande i Sverige erkändes som flyktingar enligt FN:s flyktingkonvention.
Värt att notera är dock att denna är väldigt snäv i sin definition och definierar flyktingar som sådana som flyr av rädsla för förföljelse av olika anledningar. De som exempelvis flyr från svältkatastrofer eller andra naturkatastrofer omfattas alltså inte.
Ordvalet i konventionen gör det också oklart huruvida exempelvis personer som flyr av rädsla för förföljelser på grund av sexuell läggning eller kön ska räknas som flyktingar.

Jag tror personligen att de definitionerna skär sig ganska kraftigt med vad de flesta anser vara flyktingar.
Är det med den oerhört snäva definition som dessa 4 procent du talar om har beräknats?

Karpstryparn sa...

Svar till Erik: Den UNHCR-uppgift som jag pratar om stod i ett exemplar av Expo från år 1995, 1996 eller 1997, jag minns inte det exakta årtalet men jag har ett flertal exemplar av Expo från mellan 1995 till 2000 hemma.
Vad beträffande UNHCR:s hemsida så står det väldigt mycket där, mer än vad jag har hunnit läsa idag.
Men som sagt så bevisar Expo åter igen att de inte har koll på någonting, t ex vet de ju inte vad de själva har skrivit.

Anonym sa...

Tack Erik, för din referens!

Fenixmonas sa...

Det är riktigt illa att uttala sig innan man är påläst...verkligen ännu mer illa om det är en journalist! Kramiz