tisdag 10 augusti 2010

Man måste tänka på grannarna

I dag (eller rättare sagt i natt) stod det en artikel på SVT text-tv, vars rubrik löd så här:

Svårare för utlänningar att få bostad

I den stod det bl a att den vanligaste diskrimineringen på bostadsmarknaden sker emot muslimer och romer, och att detta är mer utbrett på hyresmarknaden än på bostadsrättmarknaden.
Detta var resultatet av en studie gjord av Diskrimineringsombudsmannen (alltså den svenskfientliga och fascistiska "flamspottan" Katri Linna, ni vet hon som diskriminerar sina anställda och som har blivit utnämnd till Sveriges sämsta chef de senaste tre åren) på uppdrag utav regeringen.

Läs mer om det hela på t ex http://svt.se/2.22620/1.2097073/svarare_fa_bostad_med_utlandsk_bakgrund .

Ja, vad ska man säga? Det här är inte det minsta frågan om diskriminering, utan om sunt och förnuftigt tänkande och resonnemang.

För vem vill ha våldtäktsmän, pedofiler, kvinnomisshandlare, terroristförespråkare, mördare, djurplågare, hbtmordförespråkare, analfabeter och tjuvar som grannar?

Man måste ju tänka på grannarna.

Eller hur?

Läs även en insändare på http://frianyheter.wordpress.com/2010/08/10/insandare-invandrartat-kommun/#more-39226 om en typisk invandrarfamilj.

4 kommentarer:

charlotte sa...

de för faktiskt ett väldans oväsen för det mesta. de pratar höägt deras ungar springer o gör massa hyss o de vuxna bryr sig inte

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Precis, de skiter i lagar och regler fullständigt.

Smörblomma sa...

Haha, just det. I ett våningshus där jag bodde (det var privatägda lägenheter där), förbjöd husbolaget att man sålde sin lägenhet till utlänningar när man ville sälja. Det stod till och med i någon klausul, och det togs på största allvar.

Men hur som helst: om man har lagt ut mycket pengar och köpt sig en lägenhet, inte vill man ju tattare som grannar då som komunen har beslutit sig för att hysa in någonstans :/ Kram

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Precis, ingen vettig och normalt funtad människa vill ha sådana till grannar.