onsdag 17 mars 2010

Rektorn på Arlanda gymnasium: "Elever med utländsk bakgrund är hjärndöda zombies"

Idag stod följande artikel på SVT text-tv:

Allt fler skolor släpper in SD

Fler gymnasieskolor är beredda att släppa in Sverigedemokraterna inför det här valet än för fyra år sedan.

Lärarnas tidning har frågat hundra gymnasierektorer om de är beredda att släppa in SD inför årets val.

62 svarade ja, 18 nej och 20 har inte bestämt sig. I förra valrörelsen öppnade knappt tre av tio rektorer dörren för Sverigedemokraterna.

Justitekanslern har slagit fast att inget parti får särbehandlas, säger man nej till SD måste man alltså säga nej till alla andra politiska partier. Stadsminister Fredrik Reinfeldt säger att han oroas av att så många stänger ute partierna.

Läs mer om det hela på bl a http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6793777.ab , http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fler-skolor-tar-emot-sd_4436371.svd och http://lizzies.se/2010/03/17/fullstandigt-oacceptabelt/ .

Att det finns skolor som vägrar släppa in Sverigedemokratierna visar bara att de rektorer som bestämmer på dessa skolor inte är några demokrater, alla partier ska ha tillgång till skolorna oavsett vilka de än är.

Att dessa rektorer och andra med samma åsikter på dessa skolor vägrar släppa in SD gör dem alltså till brottslingar, med tanke på vad JK, alltså Justitiekanslern, har beslutat.

I Aftonbladets artikel förklarar rektor Dan Sundblad på Arlanda gymnasium sitt beslut att bryta mot lagen med att han måste tänka på de elever med utländsk bakgrund som går på skolan.

Det som han säger är alltså följande:

-Eftersom dessa elever inte är kapabla nog att fatta sina egna beslut och därmed inte kan tänka själva så måste jag ju göra det själv, vi kan inte ha en massa hjärndöda zombies som ränner omkring här på skolan.
För hur skulle det se ut?
Jag måste ju tänka på skolans anseende, de elever med utländsk bakgrund som går på skolan måste spärras in någonstans, de är en fara för sig själva, de verkar ju gå på droger allihop.
Visst, jag har inga bevis för allt det här men uppenbarligen så måste det vara så, någon annan förklaring är fullständigt otänkbar.

Jadu, min käre rektor, du har mycket att lära dig du.

Undrar förresten hur en gammal pellejöns tillika "gallimattias" som denna kan vara rektor, personer som han är ett tydligt bevis på att det verkligen står illa ställt till med de svenska skolorna.

Men där har vi ju förklaringen till att sådana som han bryter mot JK:s beslut, och därmed också mot den svenska lagen.

Jag menar, det säger ju sig självt att rektorer som inte klarar av att hitta sitt eget arsel med sina båda händer ens ännu mindre klarar av att följa ett lagenligt beslut, särskilt inte om det har fattats utav JK, alltså Justitiekanslern.

Eller?

Vad anser ni själva om allt det här?

Ska rektorerna följa JK:s beslut och därmed följa den svenska lagen, eller ska de inte göra det och därmed visa att de förespråkar brott och är emot demokratin?

Och sist men inte minst: Är elever med utländsk bakgrund hjärndöda zombies som tar knark?

5 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Självklart skall ALLA ha rätt att framföra sina åsikter!! Kram på dig!

Ninja sa...

Yttrandefrihet är något mycket viktigt.....däremot behöver man inte understödja alla åsikter.

Smörblomma sa...

Ja, den käre rektorn verkar ha en del kvar att lära, eller vill han bara låta bli att ta ställning...

charlotte sa...

det är en farlig väg han slagit in på.. allt som är förbjudet är jhu betydligt intressantare. klart att de med utländsk härkomst inte är annorlundare än oss. det är ju en grov generalisering han gör..

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Absolut! Kram på dig!

Svar till Ninja: Precis.

Svar till Smörblomma: Exakt, förmodligen är det båda två.

Svar till charlotte: Precis, rektorn är ute och "cyklar" käpprätt åt helvete.