onsdag 2 januari 2013

En av det nya årets första tragiska nyheter

Som vanligt så begicks det även under denna Nyårsafton våldtäkter och annat "trevligt" i den vidriga mångkulturens namn. Men det är inte sådant som årets första inlägg i denna blogg ska handla om, utan följande:
Igår stod det klart att den kände svenske skådespelaren Jarl Borsse'n nu har avlidit, detta i en ålder av 75 år. I och med detta så har Sverige minst en av sina, i mitt tycke, flitigaste skådespelare.
Japp, ni läste rätt, jag skriver flitigaste på grund av att han gjorde väldigt många mindre roller, eller hur man nu ska säga.
Vem minns inte t ex hans roll som kines i filmen "Jönssonligan dyker upp igen" från 1986?
Och går vi längre tillbaka i tiden så hittar vi honom som kyrkoherde som har drabbats av s k "stående problem", detta i en erotisk film vid namn "Den ståndaktige kyrkoherden" (i vilken han spelar huvudrollen) där byns kvinnor gör sitt bästa för att hjälpa honom med det.
Själv gillade jag honom bl a i rollen som sjörövaren Kapten Blod-Svente i filmen "Pippi Långstrump på de sju haven", men också naturligtvis i tv-serien "Gäster med gester". Min favorit i den sistnämnda är när han med kroppen försöker beskriva en porrskådis in action.
Även i många revyer medverkade han i.

Läs mer om Jarl Borsse'ns död på bl a följande:

http://www.dn.se/kultur-noje/jarl-borssen-dod ,

http://www.svd.se/kultur/jarl-borssen-ar-dod_7790692.svd

och

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1186821-skadespelaren-jarl-borssen-ar-dod .

Angående vidrig mångkultur förresten, nämligen svenskfientlig sådan, så har vi här ett av det nya årets första bevis på sådant: http://www.friatider.se/fler-invandrare-ska-fa-bidrag-for-att-starta-foretag .

Och här har vi ett av det nya årets första invandringsbrott: http://www.exponerat.info/tre-domda-for-narkotikabrott-ingen-utvisas/ .

Inga kommentarer: