torsdag 3 januari 2013

De politiskt inkorrekta nyhetssajterna blir slagkraftigare - men "antirasisterna"/terroristerna finns kvar

Idag stod det i toalettpappersblaskan Metro en artikel som tog upp en sak angående år 2013 som jag själv tycker är ganska intressant, detta i min egenskap av bloggare.
Det handlar nämligen om hur året ur bloggsynpunkt kommer att se ut.
Några kända bloggare, dock politiskt korrekta sådana (men visst sjutton, Metro är ju som Aftonbladet, Expressen och Expo: De tillåter ju bara en åsikt), såsom t ex "bloggexperten" Anna-Maria Johansson, Ida Warg som driver en blogg om hälsa och träning, samt Emma Sundh (som bloggar om vintage), har uttalat sig i denna fråga.
Nu läser jag visserligen aldrig den sortens bloggar som dessa tre representerar, detta på grund utav att dessa saker inte intresserar mig särskilt mycket.
Men jag tycker ändå att dessa tre personer har några poänger, även om de har glömt en sak som de själva inte tänker på.
Nåväl, så här säger Anna-Maria Johansson bl a:

"– Fler kommer att bli mer noga med att ta bort elaka kommentarer och se till att man inte får vara anonym. Även om bloggarna blivit snällare är trollen kvar och det är ett hårt klimat."

I och med detta uttalande så skulle hon ju kunna syfta på mig t ex, jag är nämligen väldigt snabb med att radera elaka kommentarer, jag har ju kommentarsgranskning. Men det klart, ordet elakt kan många gånger täcka en ganska vid bredd.
Angående det där med anonym så, ja, vad ska man säga? Ingen är ju anonym på internet, alla lämnar ju "spår" efter sig. Men vad beträffande anonyma kommentarer så tycker jag det är självklart att man ska få lämna sådana, i alla fall om de är sakliga och trevliga.
Några motsatta exempel på trevliga och sakliga kommentarer fick jag när jag i samband med att jag skrev några inlägg om Anders Behring Breiviks terrordåd blev anklagad för att vara medskyldig till dessa dåd, de kommentarerna raderades naturligtvis och om jag hade gett mig tusan på det så hade jag inte gett mig förrän personerna som hade skrivit dem hade blivit dömda för grovt förtal.
Angående trollen" så visst, det finns troll i kommentarsfält, men då vänsterextrema och "antirasistiska" sådana.
Usch och fy för sådana alltså!

Ett annat intressant uttalande har vi från Ida Warg, hon säger bl a så här:

"Bloggar som handlar om till exempel träning, matlagning eller smink känns mer hållbart än en blogg som bara handlar om en person. Det känns som att folk börjar tröttna på de bloggarna – man vill läsa om något vettigt."

Angående bloggar som bara handlar om en person så håller jag fullständigt med, sådana är bara slöseri med tid att läsa. Det ger ingenting helt enkelt.
Likadant tycker jag om bloggar som handlar om träning, matlagning och smink, det är mest överklassaktiga "mentalbombas" (en mer allmänriktad variant på indoktrinerade "dubbeljönssor/"dubbeljönssar") som driver sådana.
Men visst, det finns säkert en och annan abnorm "pappskalla" (vilket för övrigt är en feministisk variant på ordet pappskalle) som gillar sådana också.

Även Emma Sundh har en intressant syn på saken.
Men vad säger hon då? Jo, så här:

"– Jag tror att fler kommer att starta egna domäner och bli sin egen lilla ö på internet i stället för en del i ett stort kluster."

Varför hon kommer dragandes med detta just nu förstår jag däremot inte alls, det är ju redan ett faktum att det är så som hon säger.
Även jag har funderingar på att starta en egen domän.
Men jag får se hur jag gör, möjligheten är ju knappast borta. Dock kostar det ju en del.

Avslutningsvis får dessa tre damer hyfsat betyg av mig...eller rättare sagt, de skulle ha fått det om de hade tagit upp de politiskt inkorrekta nyhetssajterna och nyhetsbloggarna också.
Vilka tänker jag på då? Jo, t ex Avpixlat, Exponerat samt en massa andra liknande sådana.
Men om dessa kvinnor hade uttalat sig om den politiskt inkorrekta/sakliga median, ja, då hade med all säkerhet inte artikeln publicerats.
Istället hade de båda "journalisterna" som har skrivit artikeln garanterat fått sparken och blivit omplacerade, och de tre kvinnorna blivit belagda med "munkavlar" för att stoppa dem från att någonsin uttala sig i sådana frågor mer.
För sanningen, ja, den klarar inte svensk PK-media av!

Läs hela artikeln på http://www.metro.se/noje/bloggarna-blir-snallare-men-trollen-ar-kvar/EVHmab!D0Wx2NFp4fCDk/ .

1 kommentar:

Anonym sa...

En egen domän är inte så dyrt... kolla in one.com..

StefanG