fredag 1 juni 2012

Svenska Dagbladet har mycket gemensamt med vad Auschwitz en gång var

Att en övervägande majoritet av den politiskt korrekta journalistkåren i Sverige hatar människor som kritiserar den och som inte har samma åsikter som dessa "journalister", ja, det är allmänt känt vid det här laget. Men att det är så är inget nytt, så har det ju varit sedan lång lång tid tillbaka och är så fortfarande. Skillnaden nu för tiden är bara att det nu är bra mycket tydligare än tidigare.
Det senaste exemplet i den raden är Svenska Dagbladet (SvD), igår publicerades det en artikel med rubriken "Streck i debatten efter tre kommentarer" där det bl a stod så här:

"Begränsningen att läsare får skriva maximalt tre kommentarer per artikel införs successivt under den här veckan, med start i dag.  Tekniskt går det till så att när du som läsare loggat in på disqus och postat din första kommentar talar systemet om att du har möjlighet att skriva ytterligare två kommentarer. Om du väljer att skriva alla tre kommentarerna kommer en ny informationsruta att visas som talar om att du inte kan posta fler kommentarer till den här artikeln."

Varför har Svenska Dagbladet infört denna regel? Ja, uppenbarligen beror det på att tidningens journalister inte accepterar det fria ordet, istället vill de precis som Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Sydsvenskan m.fl förinta det.
Om inte skulle inte en annan del av artikeln lyda så här:

"Med risk för att bli kallad odemokratisk, censor och andra mindre trevliga saker vågar jag påstå att det här kommer att höja kvaliteten på debatten."
Problemet med den "förklaringen" är bara det att det till att börja med måste få vara en debatt, man måste alltså få debattera och kritisera.
Alltså faller denna "förklaring" bra snabbare och tyngre än en elefant som har hamnat uppe i luften på grund av en tromb.

Efter det kommer det några småbarnsaktiga försök att "släta över det hela", för att i nästa andetag drämma till med följande:
"Och ärligt talat, om du inte får fram det du vill ha sagt på tre försök kanske du inte borde gett dig in i diskussionen från första början."

Svenska Dagbladets målsättning är alltså (liksom Aftonbladets, Expressens, Dagens Nyheters, Sydsvenskans och annan politiskt korrekt medias målsättning i Sverige) att döda det fria ordet.
Detta står nämligen klart och tydligt i slutklämmen av artikeln, för där står det så här:

"Nu gör vi ett försök att sätta stopp för det. Min önskan och förhoppning är att vi ska få högre tempo i diskussionen och fler som deltar, jag menar, när du är på väg att posta din tredje och sista kommentar till en viss artikeln, hoppas jag att du har slipat på dina argument och formulerat dig så väl du kan.

Och jag självfallet förstår jag om en del läsare blir frustrerade över att inte få sista ordet, eller känner sig angripna utan att få möjlighet till replik.
Men någonstans måste man dra ett streck i debatten."

Denna artikel är skriven av chefen för SvD.se, nämligen Fredric Kare'n.

Jaha du, Fredric, du och dina kollegor på Svenska Dagbladet vill tydligen på sikt ha förintelseläger a la' Auschwitz i Sverige, er inställning till åsiktsfrihet och yttrandefrihet är ju solklar:
-Tyck som oss, i annat fall får du inte öppna käften. Och om du öppnar käften utan att tycka som oss, ja, då ska du arkebuseras!

I och med denna artikel visar journalisterna på SvD (alltså Svenska Dagbladet) att de hatar människor som inte tycker som dem själva, de kan helt enkelt inte acceptera människor som kritiserar deras artiklar.
Men SvD är ju som sagt inte ensamma om sådant, detta ser man även i andra PK-tidningar som t ex Aftonbladet, DN och Expressen.
Aftonbladet kör förresten med åsiktsregistrering (för att kunna kommentera artiklar på Aftonbladets hemsida krävs ju att man har ett Facebook-konto) och sådant är förbjudet enligt svensk lag., alltså begår Aftonbladet lagbrott...vilket i och för inte är något ovanligt. Aftonbladet bryter ju dagligen på många olika sätt emot den svenska lagen genom att bedriva t ex hets mot folkgrupp och uppvigling.

Det är ju som Avpixlat skriver om det hela:
"DN har stängt ner debatten helt, Expressen öppnar upp emellanåt på nåder, Aftonbladet kräver Facebook-inloggning. Och samtliga använder Interaktiv Säkerhet i Varberg. Det är deras anställda som övervakar och modererar bort alla avvikande åsikter som går emot medias uppfattning om hur det ska vara."

Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Dagens Nyheter och andra politiskt korrekta mediatidningar i Sverige har tydligen inte hört talas om Evelyn Beatrice Halls så välkända påstående som står i en biografi från 1906:
"Jag delar inte din åsikt, men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den."
Och nej, det var inte Voltaire som sade detta.

Läs mer om detta påstående på  http://www.faktoider.nu/voltaire.html

Och här har ni SvD:s "demokratiskt lagda" artikel: http://blog.svd.se/svdse/2012/05/29/streck-i-debatten-efter-tre-kommentarer-2/ 

3 kommentarer:

Smörblomma sa...

Ja de vill väl undvika massdiskussion på det sättet och att folk ska säga sin åsikt ;)

Sv: Japp, vi ser alla kanaler med betalkort :) Kram

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Ja, uppenbarligen är det så.

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma angående betalkort: Sedärja. *Kram*