torsdag 21 juni 2012

När ska du ta din sista knarksil, Emanuel Karlsten?

Mycket ska man läsa innan ögonen trillar ut, heter det ju. Men knappt har minister Birgitta Ohlsson hunnit med att önska att Sverige ska avskaffas, och att SVT-profilen Elisabeth Höglund inför Nationaldagen hunnit kräva i Aftonbladet att Sveriges Nationalsång ska avskaffas, förrän det dyker det upp en minst sagt Sverigefientlig (alternativt IQ-befriad dubbelidiot) typ vid namn Emanuel Karlsten.
Denne Karlsten (som för övrigt verkar ha vaknat på fel sida om sin babysäng varje dag sedan den dagen han föddes) vräker nämligen i Dagens Nyheter (DN) ur sig att svenskt midsommarfirande i själva verket bara är en förljugen låtsastradition.
Enligt honom själv har han inte varit med om något midsommarfirande av värde före sin födelse (FÖRE sin födsel??? Heter det inte "efter", Karlsten??), därför menar han att svenskt midsommarfirande inte är någon tradition. Enligt denne Emanuel började Sveriges traditioner samma dag som han föddes, alltså närmare bestämt för 29 år sedan.
Så här skriver han i DN-artikeln "Midsommarnojan är egentligen obegriplig":

"Jo, så jag ligger och har ångest inför det här med midsommar. Vilket är märkligt, eftersom "ligger" i det här fallet innebär i en solstol i ett 35-gradigt sydostasien. I morgon påbörjar jag en lång hemresa för att hinna hem till midsommarafton. Vilket är ännu märkligare eftersom den högst sannolikt kommer att firas i ett pissregn till låtsassommar och följas upp av en besvärande förkylning.

Min ångestfyllda relation till högtiden är egentligen både obegriplig och rotlös. I min barndom kan jag knappt minnas en enda midsommarafton som var särskilt betydelsefull."

Han skriver också längre ner i artikeln följande: "Färskpotatis- och sillorgie så traditionstyngd att den gör Jimmie Åkesson fuktig på överläppen."

Usch och fy för svenskt "låtsasfirande" alltså, detta enligt Emanuel Karlsten.

Men käre lille Emanuel, när du nu är så himla trött, less och hatar det svenska midsommarfirandet så himla mycket, varför flyttar du inte till Thailand istället och stannar kvar där permanent? Eller passar det inte att se på när pedofiler förstör stjärthålen på thailändska småpojkar nätterna i ända?
Enligt din mediakollega på Expressen, alltså Thomas Mattsson, så gör ju ni "journalister" bara ert jobb, oavsett vilka lagbrott ni än begår. Sådant kallar ni nämligen alltid för s k "undersökande journalistik" (vad nu det är för någonting).
Och vem vet? Du kanske är den store huvudaktören själv när det gäller sådana övergrepp.
Om du sedan ägnar dig åt sådant hemma i Sverige låter jag däremot vara osagt, men om du nu skulle göra det så är det kanske därför som du är så trött på Sverige.
Jag menar, det kostar ju att ligga på topp, så att säga, i alla fall om man då och då brukar kränga.....nej, vänta nu ett litet tag här, sånt får man inte säga för då kör man ju med personangrepp.
Och som ni vet så förekommer det ju aldrig varken påhopp eller personangrepp i denna blogg.

Nåja, med tanke på att Emanuel Karlsten är före detta knarkare, i alla fall enligt vad jag har fått reda på (som dessutom tydligen inte har slutat punda än), så säger ju hans absurda påståenden om svenskt midsommarfirande allt.
Det här är snudd på värre och mer patetiskt än när SVT-profilen Elisabeth Höglund krävde att Sveriges Nationalsång skulle förintas till och med.
Skillnaden mellan henne och Emanuel är bara att hon inte är någon knarkare, i övrigt är de ganska lika.

Ni som vill läsa hela Emanuel Karlstens "kräkning" emot svenskt midsommarfirande (ja, han formligen spyr ju galla över denna fina svenska tradition) hittar den på http://www.dn.se/nyheter/midsommnarnojan-ar-egentligen-obegriplig?a=

Trevlig kräkning på er!

1 kommentar:

Fenixmonas sa...

Ja, herre min skapare så mycket dumheter som man får höra och läsa! Svensk midsommar ska givetvis bevaras som tradition precis som alla våra andra traditioner...har man problem med detta så får man väl bosätta sig någon annanstans, precis som du skriver!
Läste ditt meddelande om Grums men vill inte skriva om det då jag försöker undvika sådant pga av mitt jobb. Jag vill hålla bloggen på en vardaglig låg nivå, inte sticka ut hakan...Det förstår du säkert. Kramiz!