onsdag 13 juni 2012

När fick du permission ifrån hispan, Jan Björklund?

I skrivande stund pågår riksdagens partiledardebatt, idag handlar den om vad Folkpartiet har åstadkommit.
Samtidigt kan man fråga sig vad exakt det är som Folkpartiet har åstadkommit, särskilt med tanke på att de inte har gjort ett endaste dugg. Och nu syftar jag på saker och ting rent allmänt, alltså inte enbart det som debatten mest handlar om.
Som vanligt är SD:s partiledare Jimmie Åkesson den som mest sätter huvudet på spiken, när han undrar bl a vad Folkpartiet tycker har fungerat i integrationspolitiken de senaste 20 åren.
- Kan Jan Björklund ge mig tre exempel, säger Åkesson.

Men vad svarar då Björklund på detta? Jo, följande:
-Vi ska stå upp för att vi välkomnar folk från andra länder. Vi behöver mer arbetskraftsinvandring och vi har ett ansvar att hjälpa flyktingar.

Men hallå där, Björklund! Det var ju inte det som Jimmie Åkesson frågade. Dessutom struntar Björklund fullständigt i att lyssna på vad invandrarna själva tycker, de flesta invandrare i Sverige vill nämligen inte ha arbetskraftsinvandring bl a på grund av att det blir problem för dem själva att få jobb.
För som bekant så har Sverige Europas näst högsta arbetslöshet, alltså någonting som fröken Bjö.., ursäkta meeeeej, Jan Björklund, menar jag, inte verkar känna till.
Och angående " ett ansvar att hjälpa flyktingar": Sedan när har Sverige det, Björklund? Eller har du totalt glömt bort att världen består av fler länder än Sverige? Ja, det verkar inte så värst mycket bättre än så.
Visst, att Björklund inte är verklighetsförankrad är ju ganska vanligt (snudd på alltid dessutom), men ändå....

Och som om inte detta skulle räcka så breder han sedan på med följande:
-Till exempel att 700 000 utrikes födda har jobb, att 70 000 invandrare är egna företagare.  Du säger att vi kommer med floskler när vi säger att fler invandrare måste komma i arbete. Floskler? Vad är det för floskler med att säga att fler behöver arbete.

Men hallå igen, Björklund. Att 700 000 utrikesfödda har jobb och att 700 000 invandrare är egna företagare är inga svar, t ex nämner du ju inte vilka sorters invandrare som det är frågan om. Dessutom finns det ju invandrare som är födda i Sverige, alltså t ex andra och tredje generationens invandrare. Men att däremot svenskar ska ha arbete nämns inte över huvudtaget, alltså är du rasist, Björklund.
Dina påståenden blir ju ännu mindre verklighetsförankrade om man tar det som politikerna i Gävleborg ängnar sig åt.
För i Gävleborg är det öppet rasistiska myndighetssatsningar som gäller, detta emot svenskar. Enligt projektledaren Rina Näslund Rina ställs det där inga speciella krav på de invandrare som ska ta över företagen. Och någon utbildning behöver de inte ha heller.
Det enda kravet hon har är att man inte ska vara svensk, är man det så ska man inte ha något jobb.

– Absolut inte, man kan ta över ett hemslöjdföretag som inte kostar så mycket. Eller så kanske man inte har något krav på att köpa företaget utan bara på att ta över det, säger Rina Näslund till radions P4.

Jadu, lilla Rina, att du inte är allmänbildad står ju ännu mer klart efter att ha läst detta. Men att tro att man inte behöver utbildning för att driva ett hemslöjdsföretag....håhå jaja, gick du ens i skolan över huvudtaget?
Oavsett vilket företag man ska driva krävs det utbildning. För annars kan man det inte.

Men men, åter tillbaka till Jan Björklunds stolligheter.
Även hans påstående om floskler är ju helt absurdt (hans påståenden rent allmänt är absurda för övrigt), ja, faktiskt mer absurdt än det låter. Visst, jag har inte sett och hört hela debatten så här långt, men skitprat är verkligen inte Jimmie Åkessons starka sida. Däremot är den sidan Jan Björklunds, han får ju dessutom inte bara kritik från Åkesson utan också ifrån både sina borgeliga partiledarkollegor (t ex Göran Hägglund och Annie Lööf) och från vänsterblocket (t ex ifrån Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt).
Visst, de kritiserar ju Björklund för lite andra saker också, men ändå.
Om Björklund hade varit smart så hade han inte kommit till debatten, utan skyllt på sjukdom eller något liknande.
Fast varför ska han skylla på tillfällig sjukdom? Han är ju sjuk dygnet runt, i huvudet alltså.
För jag undrar nämligen hur länge som Jan Björklund har lett sitt parti ifrån hispan, när han fick permission därifrån, hur länge den varar och när han ska tillbaka dit igen.

Läs om den svenskfientliga/rasistiska situationen i Gävleborg på t ex http://www.friatider.se/skattepengar-ska-hjalpa-invandrare-ta-over-svenskars-foretag .

Och på följande länkar hittar ni riksdagens partiledardebatt:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/direktrapport-partiledardebatten_7273469.svd ,

http://www.dn.se/nyheter/sverige/reinfeldt-fokuserade-pa-eu-krisen ,

http://www.swedenconfidential.info/2012/06/13/live-tv-partiledardebatt-i-riksdagen/

http://svt.se/nyheter/sverige/damberg-tar-debatten-med-reinfeldt

och

http://avpixlat.info/2012/06/13/riksdagen-partiledardebatt/ .

2 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Morning! Såg i tidningen om detta utspel men förstod ju rätt snabbt att han inte förstod...Detta handlar väl mer om att försöka greppa det berömda halmstrået innan han sjunker! Kramiz

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Ja, jag önskar honom lycka till med att greppa det. Det är lika bra att han "går till botten" ögona böj istället, alltså omgående. För annars är det bara slöseri med tid.
Kramiz