söndag 24 juni 2012

Demonstration emot kommunledningen i Grums

Ni som följer min blogg har säkert upptäckt att det skrivs väldigt mycket om högaktuella nyheter här, för det mesta "ränner" jag runt bland olika nyheter att blogga om även om jag naturligtvis då och då får tips om händelser som man kan blogga om.
Angående det sistnämnda så fick jag faktiskt under den här veckan ett tips om en nyhet, nämligen att det på den värmländska orten Grums ska anordnas en demonstration lördagen den 14:e juli. Demonstrationen är en reaktion på hur kommunpamparna där har skött en viss uppmärksammad sak, nämligen bestämt vräkandet av skötsamma hyresgäster till förmån för "ensamkommande flyktingbarn".

Uppenbarligen så är det så att det är Facebookgruppen "Aktion mot deportation - Grumsgruppen", (vilken för övrigt startades lördagen den 16:e juli) som står som arrangör för demonstrationen.
Demonstrationståget startar vid hotellet i Grums (det enda hotellet i Grums) vid Sveagatan (den gata som går igenom den centrala delen av Grums, alltså förbi kommunhuset) och fortsätter fram till kommunhuset, någon eller några talare kommer troligen att finnas med också.
Angående vilket klockslag som demonstrationen startar på är dock ännu inte bestämt än.
Det som däremot står glasklart är att demonstrationen är avsedd för alla, oavsett partitillhörighet eller politiska åsikter, som är emot kommunens beslut att vräka skötsamma hyresgäster till förmån för "ensamkommande flyktingbarn", inte heller behöver man bo i Grums för att kunna deltaga i den.

Att denna demonstration blir av ses förstås knappast med älskande ögon av de båda Grumspolitikerna Annika Lomarker (hon är för övrigt jävig, t ex sitter hon på "dubbla stolar") och Torbjörn Bood.
Men å andra sidan vore det väl väldigt konstigt om dessa två personer skulle ha gjort sig kända för att kunna tåla kritik, de har ju som ni säkert vet gjort sig kända för helt andra saker, t ex att göra skiljnad på människor och människor.
Och sedan har de mage att komma dragandes med det eviga tjatet om hur viktigt det är med integration.
Men om det nu är så himla viktigt med integration, varför ser då Bood och Lomarker till att slänga in en massa "flyktingbarn" i en och samma trappuppgång medans de slänger ut de hyresgäster som bor där?
Det verkar som om dessa två politiker inte har en endaste aning om vad som menas med integration.
Däremot undrar man ju så här lite till mans över om de har någon typ av diagnos, det måste man ju i alla fall ha om man ser icke-existerande nazister överallt i världen vart man än vänder sig.
En annan fråga är om någon av dem (eller varför inte båda två) har fått permission ifrån någon hispa, och när de i så fall måste vara tillbaka igen.

Både Torbjörn Bood och Annika Lomarker verkar tydligen vara väldigt populära i Grums, i alla fall om man ska gå efter att det var eviga dag sätts upp löpsedlar på dem här och var i Grums.
Vi kan ta några exempel på detta, nämligen följande:

På följande löpsedel får man reda på var Annika Lomarker har sitt huvudkontor:

Och här gör Torbjörn Bood klart att han har problem med icke-existerande nazister, att han också tror på andar och diverse demoner står även det väldigt klart:

Och på följande löpsedel gör Annika Lomarker ett tafatt försök att bevisa att hon vet vad hon pratar när det gäller integration:
Hur hon däremot kan få det till att invandrare integreras i Borgvik när det inte finns några invandrare där förklarar hon däremot inte.
Däremot verkar Lomarker ha lite svårt att förstå Grums inte är detsamma som Borgvik, det är ju frågan om helt olika orter. Så geografi är tydligen inte hennes starka sida precis, men å andra sidan är hon nog knappast ensam om att inte ha det på sin arbetsplats.
För det är ju faktiskt inte i Borgvik som hyresgäster vräks till höger och vänster, utan att ha blivit tillfrågade om de vill flytta ifrån sina hem som de har haft i 30-45 år.

Däremot tycker både Bood och Lomarker att det bara är bra med både luft- och "utslängningsombyten":

Men om det nu är så himla bra med omväxling, varför överlåter de då inte sina egna hem till "flyktingar"? Varför ska vanliga människor drabbas utav deras galenskaper?
På följande affisch kan man förresten se vad Grumsborna själva tycker om detta:

Om Torbjörn Bood & Co vägra att lyssna på vad vanliga människor, både i Grums och på andra ställen i Sverige, tycker om vad han och de andra i Grums kommunhus håller på med så kan det faktiskt sluta med följande:

Men vad är då denne Bood för sorts person? Vad försigår i hans huvud? Försigår det någonting över huvudtaget där förresten, och i så fall vad? För inte fasen är det tankeverksamhet i alla fall, den saken är fullständigt glasklar.

Det är också intressant att Bood anklagar andra människor för att vara rasister, när han själv är en sådan:
Hörru du Torbjörn, hur var det nu med det här med ditt eviga tjat och gnat om alla människors lika värde? Menar du verkligen vad du säger, eller låtsas du bara? För om det är det sistnämnda (vilket det ju uppenbarligen är), ja, då får du allt låtsas lite bättre nästa gång, och det inte så LITE heller förresten.
Fast det klart, varför ska Torbjörn Bood bry sig den här gången, när han inte gör det annars?:

Och när vi ändå är inne på Torbjörn Bood, var det möjligtvis han som var i farten här?: http://nwt.se/grums/article1128323.ece .
Visst, att bli förbannad över att det här och var sitter uppsatta affischer på en lite överallt, ja, det är en sak det. Men att bli så förbannad över detta att man spränger ett av elskåpen som det sitter en sådan affisch på,...ja.....

Läs mer om den kommande demonstrationen på lördagen den 14:e juli i Grums på t ex följande:


http://sockerbitar.se/grumsgruppen-ar-pa-g/ ,

Och här har ni FB-gruppens sida: http://www.facebook.com/#!/groups/205419262913434/ .

Även en namninsamling är startad på grund av detta, och den finner ni på http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6698 .

5 kommentarer:

Kattvinge sa...

Vem som än satte upp de där "löpsedlarna" får en guldkant från denna trollkärring.

Den gruppen skulle försöka sprida sina tentakler till resten av Sverige... (till min lilla avkrok som heter Nora/Gyttorp) också... om jag hade möjlighet och skrivare så skulle de tippa ut lite "fulsedlar" så som dessa som visas... Jösses - de har gett mig ett gott skratt....


Låt oss alla hoppas på att de fått Grums-borna att vakna till och reagera....

Karpstryparn sa...

Svar till Kattvinge: Ja, personen som satte upp dem har många "strängar" på sin "lyra". Jag känner personen ifråga, så jag vet.

Angående "Den gruppen skulle försöka sprida sina tentakler till resten av Sverige... (till min lilla avkrok som heter Nora/Gyttorp)": Så kommer allt att ske också, dock vet jag inte om "tentaklerna" kommer att spridas till just Nora/Gyttorp.
Vad jag däremot vet att gruppen har stora planer på gång. För detta är bara början. Du ska få se, tro mig.....

Anonym sa...

På kort tid har politikerna i Grums blivit kända över hela Sverige....affischering är dock helt oslagbart på orten!

Tyvärr är väl Grums utsatt för utpressning, och blir tvungna att ta emot en våg av invandrare de rika kommunerna köper sig fria ifrån!

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Ja, politikerna i Grums kommunfullmäktige har verkligen lyckats med att "sätta" Grums "på kartan", de borde ju vara nöjda med att Grums har blivit så väl känt.

Anonym sa...

Politiker oavsett nivå blir alltid kända för någon speciell händelse under sina karriärer.

Sahlin och Juholt kommer alla att minnas för deras tabbar, nu får väl Torbjörn Bood och Annika Lomarker sina hundhuvuden i den här smutsiga affären!?