onsdag 15 juli 2009

Har inte ett visst folk lärt sig någonting utav förintelsen?

Att Israel inte begick krigsbrott under Gazakriget är lika sant som att inga judar dog under andra världskriget.

Följande artikel stod nämligen ikväll på SVT text-tv:

Israelsoldater vittnar om Gazakriget

Israels förnekanden av övergrepp i Gazakriget motsägs nu av vittnesmål från israeliska soldater.
Uppgifterna kommer från en rapport som publicerades av organisationen Showrim shtika.

Flera soldater ger exempel på hur bl.a palestinska civila använts som levande sköldar.
-Budskapet var att vi kunde skjuta hur mycket som helst mot vad som helst utan att bekymra oss om följderna, säger en israelisk soldat.

Rapporten är mer detaljerad och ger en en betydligt större insyn än Amnesty och FN som inte har tillgång till israeliska soldater.

Ja, att ett folk som har förföljts sedan urminnes tider och även utsattes för folkmord under andra världskriget allt sedan staten Israel bildades har försökt att utrota palestinierna i Mellanöstern visar ju att detta folk inte har lärt sig någonting utav förintelsen.

Eller också är det just precis det som de har gjort.

10 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Fy sjutton vad elaka människor kan vara. De där stackars civila sköldarna. Det där har jag alltid tyckt varit extra vidrigt. Små barn t.ex som de använder. Hur tänker människor?
Själviskt och utan känslor totalt...och så lever de vidare på det där sättet...med alla dessa civila på sitt samvete.
Underbart...var väl det minsta man kunde säga.

Du skriver bra...och om intressanta saker tycker hon här borta från Hemma på Landet.:-) Stina

Kulturkamp sa...

Ärligt talat kan jag faktiskt inte förstå varför vissa islamkritiker tar den israeliska staten och det judiska folket i försvar hela tiden. Bara för att det är min fiendens fiende betyder det inte per automatik att det är ens vän.

Israel är en förtryckarstat som ockuperar, precis som praktiserande muslimer gör i västvärlden (i den värld muslimer säger sig hata och förakta). Men att bosätta sig här, ta del av vår välfärd med bidrag, utbildning etc. går bra för dessa muslimer!

Sionistiska judar däremot är mer smarta för även om dessa sionister inte har mycket övers för ickejudar, s.k. goi, så skyltar de inte öppet med sitt förakt. De har lärt sig att genom affärsverksamhet (media, bokförlag etc.) och lobbyism så kommer man så mycket längre med etnisk sammanhållning än vad muslimer någonsin förmodligen kommer att göra med sina predikningar om profeten och sharialagar i västvärldens länder.

För att det inte ska bi missförstånd vad gäller judisk etnisk sammanhållning så ställ dig frågan själv: En folkgrupp som judar i Sverige utgör en promille av befolkningsmängden och har gjort det under århundraden. Hur tror du de har kunnat bevara detta utan att gå till historien som ett f.d. folkslag i Sverige? Jo, genom att de i mångt och mycket är homogena.

Hebbe sa...

Jag har aldrig förstått varför man tillåter Israel att handla så som dom gör,andra förtryckarstater sätter vi press och sanktioner på,men mot Israel ska övriga världen sitta passiva och blunda..Varför??.Haé.

Karpstryparn sa...

Svar till Stina: Ja, det är bra att sånt här kommer fram.

Angående intressanta saker: Tackar.

Karpstryparn sa...

Svar till Kulturkamp: Ja, jag avskyr både judar och palestinier på grund utav bl a de orsaker som du har beskrivit i kommentaren.
Men ett folk som har råkat ut för det som hände under andra världskriget ska inte göra samma sak emot ett annat folk, judarnas mål har hela tiden varit att utrota palestinierna.

Karpstryparn sa...

Svar till Hebbe: Därför att man i princip inte ens får peta på en jude.

André sa...

Det är rent skitsnack att israelerna skulle ha som "mål att utrota palestinierna". Sånt här gör mig så less. Judar är ingen homogen grupp och alla judar är inte ansvariga för vad den judiska staten gör, vilket du verkar tycka. Jag stödjer Israel till 100 %, precis som jag stödjer andra västerländska och demokratiska länder. Hebbes kommentar är riktigt löjligt om man till skillnad från honom ser verkligheten och hur Israel HELA TIDEN kritiseras för en massa saker.

Karpstryparn sa...

Svar till Andre´: Tyvärr är det inget skitsnack. Hur förklarar du annars alla illdåd som Israel har begått emot det palestinska folket? Redan två dagar efter det att Landet Israel hade skapats sköt ett antal judar utan någon som helst anledning ihjäl ett stort antal palestinier, bara för att dessa inte ville lämna ifrån sig sin mark.

Anser du att det är rätt att göra så?

När det gäller hur många judar som är ansvariga för Israels alla terrordåd: Hur har du läst mitt inlägg egentligen? Tydligen starkt osammanhängande.

Var du stenhög när du läste det? Kom inte och säg att det finns judar i andra delar av världen som inte stödjer förintelsen av det palestinska folket i Mellanöstern. För det finns det, däremot menar jag inte att dessa är ansvariga för det som händer i Mellanöstern. Eller har du svårt för att fatta?

Personer som du gör mig bara less, öppna ögonen och se verkligheten istället.
Eller är du så himla trångsynt och rädd att du inte klarar av det?

Till skillnad ifrån dig stödjer jag Israel till 0 %, och det är jag stolt över. Eller rättare sagt över. Visst, det klart att judar har rätt att finnas i Mellanöstern, men de ska inte ha något land.

Hur skulle det se ut om alla folkslag skulle få en bit land överallt i hela världen? Jo, vi skulle få ett världskrig som finge alla andra krig att framstå som en fjärt i rymden! De anda ställena i världen där det inte skulle bli krig på vore väl Antarktis och obebodda öar då.

Tur att man inte resonerar så galet som du gör.

Och vad beträffande Hebbes kommentar så är den inte löjlig, eftersom han till skillnad ifrån dig har helt rätt.

Angående att Israel kritiseras hela tiden: Du har funderat på att det finns drösvis med orsaker till att Israel blir det? Israel vill inte ha fred i Mellanöstern, nej, istället vill de att allting ska passa dem i smaken.

Så sent som här om dagen gick Israel emot USA ganska rejält, Israel bröt nämligen en överenskommelse med USA som sade att inga mer israeliska bosättningar fick byggas i östra Jerusalem. Så nu är USA och Israel på stark kollisionskurs igen.

Vart bor du någonstans? I en grotta? Du har uppenbarligen inte så värst mycket koll på saker och ting du.

André sa...

När staten Israel bildades anfölls landet av omkringliggande arabstater. Jag har ingen aning om vad du pratar om för judar som sköt ihjäl "palestinier". Upplys mig gärna. "Palestinierna" kallade sig dessutom inte för ett folk förrän på 1970-talet. Innan dess såg man sig bara som araber och inget annat. De har ingen som helst rätt till Israel.

Jag tycker det är bra att Israel inte böjer sig för USA under Obama. Man har nämligen ingen som helst anledning att göra det. Obama har ingen rätt att säga åt Israel vad man ska göra.

Karpstryparn sa...

Svar till Andre´: Ja, det är väl inte konstigt att arabstaterna anföll Israel när bland det första en del av de judar som fanns därnere gjorde var att skjuta ihjäl en massa palestinier, detta skedde nämligen två dagar efter att Israel bildades. Känner du inte till historien om Israel bättre?

Har du ingen aning vad jag pratar om? Sånt går att ta reda på, om man vill och kan. Men du vill inte veta av fakta, det är rätt uppenbart för då kan du ju riskera att upptäcka att du har fel. Och det är ju jättefarligt det, eller hur? Och du som kommer med lögnaktiga antydningar om att du vet en massa saker om det här med Mellanösternsituationen. Du vet ju inte ett jävla dugg.

Har inte araberna rätt till Israrel? Israel ligger på arabisk mark, det är arabernas mark och inte judarnas. Eller vet du inte vart Israel ligger någonstans? Återigen, du vet inte ett jävla dugg om Mellanösternsituationen.

Obama har all rätt i världen att säga till Israel vad de ska göra, eftersom Israel inte vill ha fred i Mellanöstern så måste ju någon "rycka dem i örat". Visst, Obama är svart, men han är ändå tamejsjutton den bästa presidenten efter Jimmie Carter. Och Jimmie Carter var den bästa president som USA har haft.

Obama har som mål att få både judar och araber att samsas. Men för att detta ska ske så måste Israel tuktas, många palestinier har visat att de är villiga att nå en lösning. Men då måste Israel ge vika, för annars kommer det inte att ske.

Tänk dig in i palestiniernas situation. Om du var palestinier, skulle du då gilla och acceptera att en landbit där ditt folk har bott sedan urminnes tider skulle ockuperas och beslagtas av ett folk som inte har rätten till landbiten? Jag tror knappast det.

Säkert är du svenskfientlig också, skulle inte förvåna mig ett ögonblick om du är det. Eller också är du trångsynt, antidemokratisk och rädd för att ha fel.

Vilket utav dessa fyra saker är du? Eller är du allihop?