tisdag 28 februari 2012

Har ni på DN aldrig spelat schack?

Igår stod det en artikel i DN om att Säpo bevakar terrortränade personer, ni finner den på http://www.dn.se/nyheter/sverige/sapo-bevakar-terrortranade-svenskar .
Intressant artikel, eller hur? Dock finns det ett rejält grovt sakfel i den, nämligen det faktum att man benämner dessa bevakade personer som svenskar. Ingen av dem är nämligen svensk, däremot är de utlänningar allihop.
För det är ju så här att bara för att man har svenskt medborgarskap så är man inte svensk. Har man medborgarskap i något land så är det inte säkert att man tillhör det landets nationalitet för det, t ex kan man ju inte vara neger om man inte är svart/brun och inte kommer ifrån Afrika och USA (med vissa undantag då förstås, t ex om man är född i Sverige och är svart/brun, dock finns det ju mörka asiater). Riktiga negrer kommer dock ifrån de svarta delarna av Afrika och de svarta delarna av USA, medans falska negrer kommer ifrån Kaukasienområdet: http://sv.wikipedia.org/wiki/Kaukasien .

När det gäller DN-artikeln så står det efter bara några få rader väldigt klart att det inte är frågan om svenskar, inte heller syns några svenskar på bilden ifråga.
Dessutom är det tveksamt om dessa personer ens har något svenskt medborgarskap. De personer som Säpo bevakar är alltså icke-vita invandrare.
Nu kanske det finns någon som säger följande: -Det är väl ingen skillnad på svart och vitt?
Då säger jag följande: -Jo, naturligtvis är det. Om ni inte tror mig, spela då ett parti schack.
Eller är ni färgblinda?

2 kommentarer:

Simply Lifestyle sa...

Ja du. Ett parti schack är alltid på sin plats. Ha ha, något för alla att lära sig att spela ;)

Karpstryparn sa...

Svar till Simply Lifestyle: Hehe, precis. Vet man inte skillnaden mellan svart och vitt, ja, då är ett enkelt sätt att ta reda på det att spela schack.