torsdag 16 februari 2012

Grästorps kommunchef: "Man ska ha rätt att skjuta ihjäl människor"

För inte så länge sedan så dömde JO (alltså Justitieombudsmannen) ut Grästorps kommunlednings attack emot Svenskarnas parti (SvP) angående en demonstration emot partiet efter dess framgång i kommunen efter valet 2010, då fick nämligen SvP ett mandat där.
Enligt JO så har kommunen i sitt agerande brutit emot en grundläggande bestämmelse i grundlagen genom att åsidosätta kommuns objektivitet, alltså var Grästorps kommunlednings attack olaglig.
Men det anser inte Ove Jansson, kommunchef i Grästorps kommun. Själv säger han följande om det hela: -Det är en ganska ointressant fråga. Vi har gjort ett formellt fel, ett litet litet, tycker jag.

Men det här var ju intressant. Enligt honom så ska man då även ha fullt laglig rätt att avrätta människor som står för en annan politik än man själv gör?
För det verkar det inte som om han har någonting emot, det finns det ju inga fel med.
Läs mer om det hela på t ex http://www.nationell.nu/2012/02/15/grastorps-kommunchef-ok-att-bryta-mot-grundlagen-nar-man-bekampar-nationalister/ och http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.843898-grastorps-kommun-klandras-for-nazistkritik .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tål du att se sanningen, läs då det här
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2012/02/18/ibland-ar-sanningen-brutal/

Simply Lifestyle sa...

Oj då, det går hett till där i Sverige inom politiken.

Sv: Jepp, jag ska vänta och se ifall det blir bättre när bloggen är inkörd. Ska nog också lista den, det är bara så homla trögt arbete :)