måndag 26 april 2010

Försmak om inlägget om presstödet till tidningen Nationell Idag

Under helgen så har det varit ett väldigt ståhej om att tidningen Nationell Idag nu har fått statligt presstöd i form av 2,4 miljoner kronor.

Naturligtvis var det självklart att tidningen fick detta presstöd, eftersom tidningen uppfyllde de krav som gällde för att den skulle få det, närmare bestämt att den har minst 1.500 prenumeranter.

Därför är det mycket märkligt att det nu har gastats och skrikits hejvilt om att presstödet nu ska bort, bl a ifrån en viss Martin Ahlqvist som satt i Presstödsnämnden och som vid beslutet avgick.

En annan antidemokrat som har uttalat sig om det hela är moderaten Lena Adelsson Liljeroth, hon har nämligen sagt bl a följande: -Det är nästan så att jag är beredd att försvara yttrandefriheten till vilket pris som helst.

Hon har också sagt att hon tycker att presstödet (citat från henne) "inte ska användas till sånt här".

Jaha, det ska alltså inte användas till det som är avsett för. Vad ska det då användas till?

Och vad är det som ska försvaras? Är det att vi har en grundlag, eller vaddå?

Grundlagen finns ju redan, och har funnits länge, den kommer knappast att försvinna såvida inte man tar bort presstödet förstås.

För om så skulle ske så försvinner en del utav grundlagen, vilket uppenbarligen är någonting som de fascistiska PK-typer som har "skrikit hals" hela helgen vill.

Har de tänkt på att ALLA tidningar i hela landet, oavsett partitillhörighet, förlorar presstödet då, t ex Aftonbladet och Expressen?

Lyckat, "gubbar" och "gummor", ni har "verkligen" koll på läget.............eller rättare sagt inte ALLS!

Läs t ex följande artikel på http://www.newsmill.se/artikel/2010/04/25/avskaffa-presstodet , någon dummare och patetisk artikel har jag fanimej inte läst på länge!

Den på http://www.newsmill.se/artikel/2010/04/23/felaktigt-att-ge-presstod-till-nationell-idag går inte av för hackor heller, när det gäller patetisk idioti a la' fascista.

Och vad den fascistiske åsikts- , yttrandefrihets- och demokratiutrotaren tillika folkförintelseförespråkaren Kurdo Baksi har att säga om det hela tänker jag inte ens nämna, för det är han inte värd, inte i det här inlägget i alla fall.

Han kallar sig förresten skrattretande för både svensk, demokrat och journalist, när han i själva verket är kurd, fascist/antidemokrat och "plutte lille dutte-journalist".

En av de artiklar som är för demokratin i det här fallet hittar ni på http://www.newsmill.se/artikel/2010/04/24/presstodet-ar-livsviktigt .

Nåja, nog snackat om detta i detta inlägg, mer om det hela kommer i nästa inlägg antingen i morgon eller på tisdag kväll.

Väl mött då.

9 kommentarer:

Gilla sa...

Vi äter mackor med olika slags pålägg även falukorv eller ost som du nämnde.

Vad presstödet beträffar, så har jag inte satt mej in i det så noga. Jag trodde att vårt husorgan Helsingborgs Dagblad klarade sej utan, men det visade sej vara fel, när jag Googlade om det.

Gilla

bibbisblogg sa...

Min åsikt om press-stödet är rent generellt att om en tidning inte klarar sig utan statliga bidrag så borde man lägga ned. Det har ingenting med yttrandefrihet att göra utan bara ekonomiskt. Varför ska hur många miljomer som helst av våra skattepengar gå till olönsamma tidningar när vi har folk som inte kan försörja sig p.g.a. bl.a. sjukdom.
Om inte en papperstidning bär sina egna kostnader så starta en web-tidning. Inga tryckkostnader och webhotell finns en hel del till bra pris.

Karpstryparn sa...

Svar till bibbisblogg: Jag förstår hur du menar, men jag håller inte med. För om presstödet tas bort så kommer ALLA papperstidningar i Sverige som har presstidningar att läggas ner, även rena vänstertidningar som t ex Arbetaren och Proletären kommer att läggas ner.
Jag är varken åt vänster eller höger, däremot är jag starkt nationalistisk, men presstödet är viktigt för demokratins skull, även om vi knappt har någon demokrati i Sverige längre så är den lilla bit som vi har ännu viktigare då.

Karpstryparn sa...

Svar till Gilla: Sedärja.

Angående Helsingborgs Dagblad: Precis, Helsingborgs Dagblad är en så pass stor tidning, de skulle inte klara sig utan det.

Karpstryparn sa...

Rättelse till Bibbi: Som har presstöd, menar jag.

bibbisblogg sa...

Okej, presstödet får vara kvar men då ska det bara gå till de tidningar som behöver. Inte de stora drakarna som ändå bara skriver om kungligheter och kändisar. Skvaller har ingenting med demokrati att göra. För övrigt anser jag att kungahuset borde läggas ned. Förlåt urspårningen men jag är så j-la trött på allt skvaller om ointressanta kungligheter och F-kändisar i s.k. nyhetsmedia.

Gilla sa...

Kanskedetja! Gilla

Karpstryparn sa...

Svar till bibbisblogg: Det är lugnt, hehe, ibland "spårar" man ju ur. Angående skvallertidningar, t ex Se & Hör, så håller jag däremot med dig, de borde inte få presstöd för de tillför ju ingenting. Men som sagt, enligt presstödlagen så har alla tidningar som har fått minst 1.500 prenumeranter statligt presstöd.

När det gäller kungahuset så har jag ingen uppfattning om det borde läggas ner eller inte, men med tanke på att kungafamiljen bara åker runt och visar upp sig utan att göra någonting så kan man ju undra varför kungahuset ska finnas.

charkotte sa...

allt som är förbjudet blir genast mer spännande o så har man chansen att bilda sig en engen uppfattning.. även att vi inte delar samma så tycker jag att det var bra att de fick presstöd