måndag 5 april 2010

När ska Socialdemokraterna göra upp med sin nazism?

Så var då dags för mig att skriva inlägget om Metalls förbundsordförande Stefan Löfvens lögnanklagelser om Sverigedemokraterna.

Det är skandal att ett utav Sveriges största fackförbund har en förbundsordförande som är en äkta antidemokrat och fascist, dessutom är han en ren och skär lögnare.

Jag pratar helt enkelt om herr Löfvens lögnkrönika om Sverigedemokraterna som i onsdags publicerades i årets fjärde exemplar av tidningen d.a, alltså tidningen Dagens Arbete.

Kröniikan hette "Felet är klassskillnad - inte hudfärg eller religion", bara i rubriken kommer ju den första lögnen.

För om rubriken vore sanningsenlig så skulle ju inte invandrare och "flyktingar" ifrån t ex Mellanöstern och de afrikanska länderna vara ledande på brottsligheten i Sverige, och det skulle inte heller finnas en religion som heter islam och därmed inte heller religionsutövare som heter muslimer.

Alltså, klara och tydliga indikationer på att typ 96-97 % av krönikan är rena lögner visar sig alltså redan i rubriken till den, vilket verkligen inte är illa pinkat av "herr" Löfven.

Däremot visar det hur djupt okunnig och inskränkt denna person är, ska här gå igenom hans lögner från punkt till punkt.

Men innan jag gör det så ska jag bara nämna att det till tidningen d.a redan har kommit in gått om motreaktioner på denna lögnkrönika, och det med all rätt.

För Metalls medlemmar är (i alla fall de flesta av dem), till skillnad ifrån sin förbundsordförande, verklighetsförankrade.

Ett av många exempel på det är det brev som efteråt skickades till Stefan Löfven efter att hans "krönika" hade publicerats, brevet finns på bl a http://www.blandatbloggen.se/index.php/insandare-oppet-brev-till-stefan-lovfen/ om ni vill läsa det.

Brevet finns publicerat på andra ställen också, t ex på http://politisktinkorrekt.info/2010/04/04/insandare-oppet-brev-till-stefan-lovfen/.

I brevet tar brevskrivarna, både svenskar och invandrare har undertecknat brevet, bl a upp en känd socialdemokratisk riksdagsman som även var landshövding och också en utav Sveriges mest kända antisemiter genom tiderna, bl a på 1930-talet. Hans namn var Albert Engberg.

Men det finns flera.

Läs gärna de artiklar som finns på t ex http://imittsverige.blogspot.com/2008/02/socialdemokraternas-nazistiska-frflutna.html , http://www.rebell.dk/?p=73 och http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/29/nazismen-alliansen-och-socialdemokraterna-del-5 .

Bevis i mer modern tid för att nazismen och nazister är fullt accepterade inom Socialdemokraterna än idag finner vi på t ex http://politisktinkorrekt.info/2010/02/06/socialdemokraterna-nominerar-ex-nazist/ och http://frianyheter.wordpress.com/2010/02/07/gamla-nazister-valkomna-hos-socialdemokraterna/ .

Så, jadu, käre Stefan Löfven, det är ju bara att konstatera att du inte vet så värst mycket om ditt eget partis, alltså Socialdemokraternas, nazism.

Eller också vet du detta mycket väl, men vägrar erkänna partiets allt igenom genomgående kopplingar och rötter med nazismen.

Och du har mage att anklaga Sverigedemokraterna för saker som skedde minst 43 år innan partiet bildades.

Hur i helvete går detta ihop?

Ta reda på fakta innan du yttrar dig istället (om du nu vet vad ordet fakta betyder och innebär).

Men nu till lögnkrönikan som "herr" Löfven skrev om Sverigedemokraterna, jag kommer här att gå igenom lögnerna från punkt till punkt. Vi tar dem i tur och ordning. (Krönikan finns på http://www.dagensarbete.se/home/da/home.NSF/unid/3991EB0FBECBEE4DC12576F700302D72?OpenDocument om ni vill läsa den).

Den första lögnen stod ju som sagt redan i rubriken till krönikan, nästa lögn kommer dock om Stefan Löfven själv.

Han säger nämligen så här om sig själv (citat): "Med den följer både min självrespekt och min respekt för varje annan människa, varje indvid."

Han hänvisar genom detta påstående till arbetarrörelsens grundläggande värdering, nämligen alla människors lika värde.

Men vänta nu ett litet tag här, det här går inte ihop riktigt, eller rättare sagt inte alls.

Ingen arbetare anser väl att en person som har våldtagit en annan människa har samma värde som en person som aldrig har våldtagit någon. (Jag är själv en helt vanlig arbetare förresten, om nu någon av er inte trodde det).

Eller har jag fel? Våldtäkt är ju ett av de mest vidriga brott som finns.

Vi kan ta ett annat exempel också: Hade diktatorn Saddam Hussein samma värde som de kurder som han avrättade?

Fler exempel: Hade Adolf Hitler & Co samma värde som de som dog i de tyska förintelselägren?

Hade kommunistsvinet tillika diktatorn Josef Stalin samma värde som de 42,7 miljoner människor som han på olika sätt lät dö i hans Gulagläger?

Vill ni jag ska fortsätta, eller förstår ni min poäng?

Har en muslim som dödar en homosexuell man på grund utav dennes sexualitet samma värde som en person som inte gör det?

Visst tusan, jag skulle ju inte fortsätta dra upp exempel ju, såvida ni inte har förstått hur jag menar.
Dock bör ni förstå hur jag menar, för om inte så måste ni vara näst intill hjärndöda, eller ha en så låg iq att ni får somalier att framstå som världens mest intelligenta folkslag!

Nästa stycke i krönikan inleds dock med, hör och häpna, en sanning.

Löfven säger nämligen så här (citat): "Därför känner jag just nu en underliggande olustskänsla och ett starkt obehag över den kommande valrörelsen. Jag är nämligen djupt bekymrad över att Sverigedemokraterna har opinionssiffror som inte utesluter att de faktiskt kan komm in i riksdagen".

Ja, det här är verkligen intressant. En person som anser sig vara demokrat (hans ord talar dock emot honom) är alltså oroad över att det finns människor i det här landet som röstar på ett parti som de tycker representerar dem.

Har Löfven glömt bort att i en demokrati får man rösta på vilket parti som man vill? Ja, uppenbarligen.

Visst, den demokrati som finns i Sverige blir ju mindre och mindre dag för dag, ett enkelt bevis på det är ju fackförbundet Transport som utesluter sverigedemokrater ur förbundet för att de är just sverigedemokrater.

Uppenbarligen så känner inte Transport till arbetarrörelsens grundläggande värdering, nämligen den om alla människors lika värde.

Men eftersom inte Metalls förbundsordförande Stefan Löfven står för alla människors lika värde, varför ska då Transport göra det?

Nästa lögn från Löfven, eller rättare sagt lögner, börjar med texten (citat) "Vi måste tala klarspråk: Sverigedemokraterna härstammar i rakt nedstigande led från nazistiska och rasistiska organisationer och partier".

Ja, sedan fortsätter lögnerna. "De har kopplingar till den svenska naziströelsen under andra världskriget" osv.

Men du Löfven, när ska du få huvudet ur arslet egentligen? Det är ju för fasen DITT parti som härstammar från allt det här, och som aldrig har gjort upp med sin nazism. I annat fall skulle ju inte nazism och nazister fortfarande vara accepterade och välkomna inom Socialdemokraterna.

När det gäller Socialdemokraterna som ett nazistparti så hänvisar jag till de länkar som finns högre upp i detta inlägg.

Socialdemokraterna grundade och drev förresten Rasbiologiska Institutet på 1920-talet (detta institut fanns för övrigt ända in på 70-talet i Sverige, detta enligt den "antirasistiska" tidskriften Expo), där bl a tattare och efterblivna beskrevs som "denn mänskliga slaggen"..

Löfvens krönika innehåller i princip bara en enda sanning om Sverigedemokraterna som är någorlunda sann, nämligen den att partiet innan 1988 hette Sverigepartiet.

Men inte ens där talar han sanning, han påstår att Sverigedemokraterna bildades (citat) "vid den senaste splittringen till Sverigedemokraterna".

Men hallååååååååååååååå, wake wake, gånggången slår på Stora Trumman och alla hjärncellerna borde slås band runt så att de inte "springer" iväg åt alla håll igen!

Stefan, det är en jädra skillnad på splittring och att lägga ner någonting.

Fler citat från honom om SD: "Sverigedemokraterna står för någonting vi aldrig kan acceptera" (okej, självklart ska vi acceptera brottslighet i det här landet, va?), "Partiet delar upp människor i bättre och sämre" (okej, våldtäktsmän och pedofiler har alltså samma värde som människor som aldrig har begått sådana vidrigheter, mycket intressant) "Nästa gång är det någon annan som ska förtalas" (Nej, Stefan, det är sådana som DIG som förtalar och ljuger), "Därför att de splittrar oss" (Jaha, men om alla tycker likadant så är det ju inte demokrati) osv.

Ja, om jag skulle dra upp alla lögner som Löfven drog upp i "krönikan" så skulle ni nog inte orka läsa detta inlägg.

Så därför skippar jag det.

Det sista påståendet (längst ner i krönikan finns det) som han kommer med är en sak som Olof Palme en gång sade, han sade så här (citat): "Det finns inte vi och dom - det finns bara dom".

Herre jösses, Löfven, det stavas "dem", inte "dom".

Dom, det är en dom det, t ex en fängelsedom.

Och angående Olof Palme så vände han sig nog i sin grav om han finge veta att du, en antidemokratisk lögnare och fascist, har citerat honom.

Nej, Stefan Löfven, du skulle ha citerat den gamle nazisten Josef Göbbels istället, han sade nämligen en gång så här (citat): "om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den sann".

För du har ju tagit efter hans påstående!

15 kommentarer:

Emma-Lou sa...

SVAR: Jupp, det var riktigt gott också!

Anonym sa...

lfast det är ju det som ÄR demokrati- att få tycka vad man vill. alltså tycker jag att hán har rätt att uttala sig även om det kanske inte var så bra sagt.

sv: vilken bild?

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Det är inte frågan om att han inte har rätt att uttala sig, utan att denna förbundsordförande har skrivit en krönika som bara består utav rena lögner, grova förtal samt absurda anklagelser om fascism mot Sverigedemokraterna.

Det är en stor skandal att ett utav Sveriges största fackförbund har en fascistisk antidemokrat och lögnare till förbundsordförande, han borde avsättas och någon som verkligen ÄR demokrat skulle ta hans plats.

Det är bra att det har kommit så många motreaktioner på hans krönika, för det handlar om att människor i Metall och även andra fackförbund ska få tycka vad de vill, och få rösta på vilket parti de vill.

Men detta är Stefan Löfven uppenbarligen emot, alltså är han ingen demokrat utan en jävla fascist. Han är uppenbarligen också för att människor blir uteslutna ur sina fackförbund, på grund utav vilket parti som de sympatiserar med.

Ska en förbundsordförande ha sådana åsikter, tycker du?

Det tycker inte jag, sådana som han är en skam för hela arbetarrörelsen!

För han går tvärtemot det som arbetarrörelsens grundläggande regel.

Fenixmonas sa...

Intressant inlägg...Jag har slutat att lyssna på mångt o mycket för jag vet var jag ska lägga min röst...och funderar inte så mycket på det just nu...Kramen

Anonym sa...

Vilken störtbra kommentar
ha en bra kväll

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Ja, jag kommer att rösta på samma parti som jag har röstat på de senaste 13 åren. För riksdagspartierna är inte värda ett skit, de är inte mänskliga och de har inget värde i mina ögon. Nej, det måste in partier som vill stoppa det vansinne som vi har i Sverige. *Kram*

Thomasson sa...

Trevlig bloggpost som jag ska spara på. Det är alltså jag som är initiativtagaren till ett av mailen som nämns (det första) och jag har förgäves försökt få en kommentar av Stefan (eller ett 5-tal medarbetare jag skickade CC till).

Nu, när jag återigen mailat honom, lade jag till "Hur ser du på en DO anmälan?" och det tog inte lång tid innan det plingade i inboxen. Märkligt.

Stefan vill träffas för möte med mig och hela gruppen, vilket jag tackat nej till av olika anledningar (vi jobbar inte kvar där, flera företag är inblandade, nån är rädd för att bli offentlig m.m.).

Jag svara samtidigt att han är välkommen att svara via mail, då frågorna och de påståenden jag kommer med inte kan kräva nån vidare raketforskningsnivå när det gäller IQ att förstå.

Jag ska försöka komma ihåg att återkomma när svar kommer.

Mvh
Thomasson

Karpstryparn sa...

Svar till Thomasson: Ja, jag tycker att brevet var ett bra initiativ, demokratin är ju viktig i Sverige. Men detta har tydligen Stefan glömt bort helt och hållet, det är illa när en person som påstår sig värna om arbetarrörelsens grundregel och alla människors lika värde förkastar och föraktar en utav demokratins grundpelare, nämligen åsiktsfrihet och att rösta på vilket parti man vill. Han visar ju också i artikeln att han inte står för alla människors lika värde, hans ord talar ju emot honom.

När det gäller DO-anmälan så var det bra att du nämnde det för honom, för då är det helt plötsligt en helt annan sak.
Återkom gärna, låt mig veta hur det går.

Thomasson sa...

> Hej Thomasson!
>
> Tack för dina mejl.
>
> Det tycks vara många på din arbetsplats som har synpunkter på min
> DA-krönika. Jag föreslår därför att vi träffas på ett medlemsmöte och
> går igenom era uppfattningar, mina ställningstaganden och IF Metalls
> grundläggande värderingar. Min kalender är ganska fulltecknad, men om ni
> hör av er med ett par alternativa förslag på tid och datum för mitt
> besök så ska vi säkert lyckas hitta en dag som passar oss alla.
>
> Med vänlig hälsning
>
> Stefan Löfven
> Förbundsordförande

Thomasson sa...

Så mitt svar, igen;

Hej igen!

Min arbetsplats är som Du skriver ett mindre problem. Det är den logistiska och praktiska biten bakom. Jag är oavsett detta lite förvånad över Ditt svar, då jag inte ser några problem med att svara på några av frågorna via mail. Om en dialog är ett krav, så är även detta som kan ske via mail. Men svara gärna på de frågor Du anser att Du tror Dig klara av att besvara. Om Du nu anser att någon fråga går att bevara alls, vill säga.

Jag kommer att höra med de andra om de är lika villiga som jag att gå vidare med detta och hänvisa dem till sina resp. ombud (om så ej är gjort redan).

Till detta så tillkommer det att jag personligen vill ha svar skriftligen (som genom mail) då denna diskussion om Dina uttalanden även förs på ett otal platser på webben. För att ge en korrekt bild av Dina svar vill jag således kunna citera ordagrant. Ett gyllene tillfälle att visa att vi har missuppfattat dina synpunkter således.

Så återigen; Vill Du att jag ska lista de frågor vi har så Du kan "välja och vraka" mellan dem?

Mvh
Thomasson

Thomasson sa...

Äsch, jag klippte in fel svar från Stefan!

Här kommer det rätta, som jag senare svarade på. Hoppas det inte blev alldeles för "klöddigt".
Mvh Thomasson

------------

Hej igen Thomasson!

Vissa frågor kan besvaras ganska kortfattat via mejl medan andra kräver en annan slags dialog. Mitt erbjudande kvarstår därför: jag kommer gärna på ett medlemsmöte om ni föreslår några alternativa datum. Att du då arbetar på en annan arbetsplats innebär inget hinder, du är välkommen ändå. Be klubben om hjälp att samla ihop alla intresserade medlemmar, oavsett åsikter. Då behöver ingen känna sig utpekad eller vara rädd att tvingas ”träda fram”.

Med vänlig hälsning

Stefan Löfven

Karpstryparn sa...

Svar till Thomasson: Bra att han kanske har insett att han har skrivit en krönika som är helt åt helvete för demokratin, men det är en sak att köra ett spel för galleriet, en annan att förstå att han i den totalt förkastar demokratins och arbetarrörelsens grundläggande värderingar.

Konstigt att han ville att ni ska ses man mot man, det går ju lika bra att föra diskussionen via mail. Men han kanske har som mål att slänga ut er ur Metall, för vet han vilka ni är så kan han göra det, jag tror det i alla fall. Men gör han det så gör han ett STORT misstag, ett rejält sådant.

Underrätta mig gärna om fortsättningen, t ex mötet.

Mvh

Karpstryparn

Gorm sa...

Göbbels ord "om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den sann" kunde vara ett valspråk för SD...

Men varför vågar du inte se sanningen i vitögat när det gäller ledande medlemmar i SD och deras direkta koppling till och bakgrund i nazistiska grupperingar? Detta går inte 43 år tillbaka i tiden, kanske bara 5-10 år.
Vore inte det något att ta upp här om du på allvar tänker vara "politiskt inkorrekt"?

Karpstryparn sa...

Svar till Gorm: Men nu är det inte det.

Jag ser sanningen i vitögat, eftersom Sverigepartiet hade vissa kopplingar till nazismen. Men som du borde ha förstått så var inte Sverigepartiet SD.

Angående 5-10 år: Sverigepartiet fanns fram till 1988, du pratar inte bara om fel år utan också om fel parti. Snacka om att du har gjort två REJÄLA klavertramp. Lyckat, grabben!

Men varför vågar inte DU se sanningen i vitögat? Ditt eget parti har gått om kopplingar till nazismen, såvida du inte tillhör Kristdemokraterna eller Miljöpartiet förstås.

När det gäller politiskt korrekt så tar jag i mitt inlägg upp bevis som visar att Stefan Löfven har fel i sin krönika om SD, vilket också var orsaken till att jag skrev inlägget.

Att vara politiskt inkorrekt är för övrigt att vara demokrat, men om du syftar på hur många procent man är demokrat och hur många procent som man inte är det så förstår jag hur du menar.
För om man ska hårddra det hela så beror det hur mycket demokrat man är på hur många procent demokrat man är, detsamma gäller hur många procent antidemokrat man är.

Vi kan ta Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin som exempel, båda två ligger klart över "50-50-spärren" för vad som anses vara en demokrat, alltså är de bra mycket antidemokrater än demokrater. Däremot är det svårare att avgöra vem av dem som är mest antidemokrat, jag skulle säga att båda två är antidemokratiska till 80-85 % och demokratiska till 20-15 %, fast på olika sätt. Jag funderar faktiskt på att skriva ett inlägg som det, om det blir så kommer det att heta "Att vara demokratisk och att inte vara det".

Karpstryparn sa...

Rättelse till Gorm: Politiskt inkorrekt ska det stå.