fredag 6 januari 2012

Om modernt slaveri i Sverige

Även om jag mest skriver om politiska nyheter som har med bl a mångkultur- och invandringsextremism att göra så händer det då och då att jag ibland också tar upp nyheter och händelser som finns på olika bloggar.
På kvällen den 4:e januari fick jag ett tips om en nystartad blogg vid namn Croms vrede, jag reagerade direkt på det något udda namnet och bestämde mig för att kolla upp den.
Då jag gick in på bloggen hittade jag ett kort men likväl intressant inlägg, nämligen ett inlägg där följande stod:

"Bloggande?
Allt för att ge en falsk känsla av betydelse i en tid då vi hyllar individualismen samtidigt som individen blir mer obetydlig i ett växande hav av människor. Eller för att sprida mer eller mindre intressant åsikter utan att behöva stå för dem?
Bah!"

Intressant text, eller hur? Om inte annat så en text som slagkraftigt och sakligt riktar in sig på "den ömmaste punkten i pudelns kärna", så att säga.
Någonting sade mig att den som driver den bloggen har en hel del synpunkter på hur det ser ut i det långdragna "pepparkakshuset" Sverige, och tydligen så hade jag inte fel.
Igår hade nämligen ett inlägg om modernt slaveri i Sverige publicerats, nämligen detta: http://cromsvrede.blogg.se/2012/january/slaveri.html .

I inlägget görs en jämförelse mellan det slaveri som den borgeliga regeringen utsätter arbetslösa och sjukskrivna människor för och vikingatiden då vikingarna importerade mängder med trälar till Sverige för att utnyttja dem som slavar.

Bloggaren skriver bl a följande:

"Paralellen mellan ett slavplantage i den amerikanska södern före inbördeskriget och Sverige anno 2011 är inte alls långsökt. Man kan föreställa sig hela Sverige som en enda stor bomullsodling. Varje kommunfullmäktige är som en sadistisk förman som manar på slavarna på just sitt bomullsfält för att stiga i gunst hos plantageägaren som sitter i herrgården, alltså statsminister Fredrik Reinfeldt i Stockholm, med finansminister Anders Borg som överförman. En finansminister som har lyckats bli utnämnd till Europas bästa just genom en framgångsrik politik byggd på slaveri."

Jag kan nog säga att jag på många sätt håller med om detta även om vi även under Görans Persson tid som statsminister också hade slaveri i Sverige, dock med den stora skillnaden att arbetslösa och sjukskrivna inte jagades med "bensin och blåslampor" lika hårt som har skett sedan den borgeliga regeringen tillträdde hösten 2006 och att det under hans tid vid makten inte fanns någonting som hette Fas 3.
Dagens vänsterblock och borgeliga block har dock gemensamt att båda vill förstöra Sverige genom att öka mångkulturextremismen och massinvandringen ännu mera, på denna punkt skiljer de båda blocken sig inte alls.
Även på andra punkter finns det andra gemensamma nämnare, men dock inte när det gäller arbetslösa och sjukskrivna människor.
För där är skillnaderna enorma när det gäller människosyn.

Vidare skriver bloggaren bl a att "Som slav i gamla dagar hade man åtminstone garanterat mat och husrum, då man ville ha slavarna i gott fysiskt skick, något som inte garanteras i dagens Sverige där försörjningsstödet, som uppenbarligen baseras på normer från före depressionen, inte räcker ens till det allra nödvändigaste.
Bestraffningar för att bryta mot regler, ifrågasätta överheten eller inte uppfylla sin arbetskvot är lika förekommande i dagens samhälle som någonsin förr: indraget försörjningsstöd är i förläggningen en lika fysisk och förnedrande bestraffning som piskan. Faktum är att gamla tiders slavägare åtminstone hade skäl att vara rädda om sina slavar då man investerat pengar i dem och de sågs som en tillgång, medans den moderne slaven endast ses som en belastning för samhället."

Man kan lugnt säga att detta är en både klockren och träffsäker beskrivning på Sverige av idag.
Eller vad tycker ni själva?
Jag tror att den här bloggen har förutsättningar för att kunna nå långt, hur långt är en annan femma.
Men förutsättningarna finns.

Jag kommer att följa bloggen Croms vrede:s utveckling, det blir intressant att följa detta.
För bloggaren har som det ser ut mycket att säga.
Om ni gillar inlägget från Croms vrede, lägg då till den bloggen på er egen blogg. För det kommer jag själv att göra.
Adressen till Croms vrede är http://cromsvrede.blogg.se/index.html .

Men vem var Crom? Vill ni veta det så kolla in denna länk: http://en.wikipedia.org/wiki/Crom_(fictional_deity)
Visst, jag vet att Wikipedia inte är världens mest pålitligaste källa, det finns gott om sakfel i vissa artiklar där.
Men det här var den enda länken där jag kunde hitta information om guden Crom.

6 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Härligt med människor som har åsikter...och kloka sådana verkar det som...Kramiz!!

Smörblomma sa...

Jag började också skriva i åttaårsåldern, säkert har vi grundlagt våra vanor där :)

Välformulerat inlägg du fått till,
som vanligt :)

Ma sa...

Tycker det har varit likadant. Strunt samma vilken regering vi har haft. Det kanske varit så att de som sitter vid makten helst jagar de som inte röstar på vederbörande. Så riskar man att bli "jagad" av dem så håll på hemligt vilket parti man röstar på det blir viktigt med valhemligthet i så fall...

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Ja, bloggarens inlägg var mycket slagkraftigt.
Kramiz!

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Det kan nog stämma att vi har, ja.

Angående mitt inlägg: Tackar tackar.

Karpstryparn sa...

Svar till Ma: Japp.