onsdag 25 januari 2012

Om Djurskyddet Sverige

I förra veckan skrev jag ett inlägg om djurrättsaktivister och deras vidrigheter i form av mordförsök och liknande, som exempel på oseriösa och fascistiska våldsorganisationer som gömmer sig bakom etiketten "Djurvänner" nämnde jag Djurrättsalliansen och Djurens Befrielsefront.
Men det finns bra djurrättsorganisationer också, t ex Djurskyddet Sverige: http://www.djurskyddet.se/ .
Jag prenumererar på deras nyhetsbrev som utkommer en gång per månad, och den 19:e januari i år fick jag ett nyhetsbrev därifrån som handlade om följande: http://www.djurskyddet.se/se/press/pressmeddelanden/2012/eu-oppnar-for-markning-av-kott-slaktat-utan-bedovning .

Enligt vad som står på http://www.djurskyddet.se/se/vart-arbete så framkommer det bl a att några
av de samarbetspartners som DS har är Världsnaturfonden ( http://www.wwf.se/ ), Sveriges Konsumenter ( http://www.sverigeskonsumenter.se/ ) och Djurhem.se ( http://www.djurhem.se/ ).
En djurrättsorganisation som samarbetar med dessa är knappast oseriös.
Några av de saker som står på Djurskyddet Sverige:s hemsida är följande:

"Förståelse och kunskap om olika arters levnadssätt, beteenden och behov."

" Djurskyddet Sverige anser att ett bättre djurskydd måste föregås av ökad kunskap och förbättringar i djurskyddslagstiftningen. Därför läggs mycket kraft på informationsspridning och remissarbete. Djurskyddet Sverige har tagit på sig uppgiften att stå till tjänst med expertis i så kallade remissärenden. Varje år tillfrågas Djurskyddet Sverige, huvudsakligen av departement och myndigheter, om synpunkter på ett tjugotal remissärenden som rör djur och djurhållning."

" Många av våra föreningar arbetar praktiskt med djurskydd genom djurhem eller omplacering av djur som far illa. Vi hjälper också många människor genom rådgivning om hur djur ska behandlas och hur man går till väga när man ser att något inte står rätt till. Vi driver också skolprojektet REDE där barn får lära sig hur man behandlar djur på ett bra sätt."

" Vi arbetar för att alla djur ska ges möjlighet att utföra sina naturliga beteenden och för att djurens livskvalitet ska förbättras. Vi vill att alla människor visar respekt och tar ansvar för alla djur. Djurskyddet Sverige accepterar att människan nyttjar djur, men att djur lider på grund av människan är inte försvarbart."

Det där om att det inte är försvarbart att djur lider på grund av människan innebär ju att organisationen är emot alla illdåd som begås utav djurrättsaktivister.
Men när det gäller ståndpunkten om att "Vi arbetar för att alla djur ska ges möjlighet att utföra sina naturliga beteenden och för att djurens livskvalitet ska förbättras. Vi vill att alla människor visar respekt och tar ansvar för alla djur." så blir det däremot väldigt konstigt, i alla fall om man pratar om alla djur överallt på hela jorden oavsett vilken storlek de har.
För det innebär ju att man även måste bry sig om djur som knappt syns med blotta ögat, t ex mikroskopiska klockdjur, mikroskopiska björndjur, amöbor, och fästingar som sprider den dödliga sjukdomen Borelia.

I övrigt tycker jag att organisationen har ett bra budskap och en bra målsättning.

Vad tycker ni själva?

5 kommentarer:

Ma sa...

Jag tror det behöver en ordentligt definion på vad ett djur är...

Ninja sa...

Bry sig om fästingar?....Då ska de vara utrotningshotade, fast jag har aldrig fattat vad de gör för nytta. Men det mesta (läs allt)i naturen verkar ha en funktion även om vi människor inte lyckats klura ut det.
Gillar du min reseblogg? Kan tänka mig att den passar dig bättre...men jag uppdaterar den bara i mån av tid.

Smörblomma sa...

Och jag diggar Katthuset här i Vasa. De gör en fin och viktig insats för hemlösa och övergivna katter :)

Fenixmonas sa...

Syftet är gott...fast usch o fy för dessa smådjur, gillar inte alls fästingar eller andra små äckliga parasiter...men anser mig ändå vara djurvän. kramiz

Karpstryparn sa...

Svar till Ma: Japp.

Svar till Ninja: Fästingar gör nog nytta, frågan är bara vilken.
Angående din reseblogg: Ska kolla in den.

Svar till Smörblomma: Aaah, bra det.

Svar till Fenixmona: Själv finns det nog inget djur som jag inte gillar, det skulle väl möjligtvis vara myggor då.
Kramiz