måndag 23 januari 2012

"Hela havet stormar" både före och efter Håkan "Jag är djupt inkompetent" Juholts avgång

Under helgen har "hela havet stormat" inom Socialdemokraterna, det som jag syftar på är att Håkan "Jag är djupt okunnig" Juholt under de senaste dagarna har avgått som partiledare.
Vem som ska ta över efter honom är det knappast någon som har en aning om, partiet är alltså ännu en gång i djup kris.
Men med tanke på att Juholt så klart och tydligt ända sedan han tillträdde till den nedsmutsade posten som ledare för sitt parti titt som tätt har visat att han är allt som en partiledare inte ska vara, t ex extremt okunnig och djupt inkompetent, så var en definitiv avgång oundviklig.

Jag menar, Juholt har ju ända sedan han tillträdde gjort uttalanden och betett sig på sätt som till och med får Mona Sahlin att framstå som Moder Teresa.
Hans senaste dundertabbe skedde ju förra veckan, närmare bestämt när han efter att ha tagit en timout på grund av alla sina absurda uttalanden ännu en gång "trampade sönder det redan söndertrampade klaveret" genom att påstå att den borgeliga regeringen med hjälp av Sverigedemokraterna hade drivit igenom sin försvarspolitik.
Problemet med hans resonnemang var bara att SD inte var ett riksdagsparti när detta skedde, men även om de hade varit det så har ju "dörren" från moderat håll hela tiden varit stängd mot SD.

Men vem kommer att ta över efter Håkan Juholt? Eller rättare sagt, finns det någon som verkligen vill göra det?
För stackars den person som tar över som socialdemokratisk partiledare efter honom, med tanke på Juholts alla dundertabbar så kommer den personen att ha ännu större press på sig och bli ännu hårdare granskad av media.
Den enda som möjligen skulle kunna ta över efter Juholt är en förrymd mentalpatient med gravt psykiska problem, så ser i alla fall nuläget ut.
Mycket talar också för att det kommer att se ut så under en överskådlig tid framöver.

Läs mer om Håkan Juholts avgång på bl a

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lago-ny-ledare-inom-en-vecka_6789495.svd ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hakan-juholts-lag-sitter-lost_6788829.svd ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/jag-hade-behovt-min-stab-tidigare_6789133.svd ,

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/finns-inte-tid-for-en-oppen-process_6789053.svd ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/en-forlorad-var-for-s_6788907.svd

http://twoinvandrare.blogspot.com/2012/01/ar-alla-s-ledare-bedragare-eller.html

och

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sa-avsattes-hakan-juholt-som-partiledare_6788787.svd  .

Så här i efterhand undrar man ju också om det låg en baktanke med att Juholt blev partiledare, nämligen den att partiet under hans ledarskap skulle tappa förtroende ännu mera (ja, mer än det gjorde under Mona Sahlins ledarskap) och att det skulle leda till ännu en haverering för Socialdemokraterna.

För om det var det som var målsättningen så har de som ville det lyckats väldigt bra.

10 kommentarer:

Livsnjuterska sa...

Den som efterträder honom kommer att bli synade både utanför och inanför sömmarna. Tror nog inte att någon vågar eller vill pga av detta, det finns ingen politiker som har rent mjöl i påsarna.
De enda som är vinnare av detta ståhej är Moderaterna de har inte ens behövt ha vind i seglen. De har suttit och klappat händerna när Juholt har gjort bort sej.

Ha en bra dag

Znogge sa...

Han hade verkligen inget val. Inte om han ville vara delaktig i det fortsatta grävandet av den egna graven! Lustigt nog blir det precis så att Mona Sahlin framstår i helt annan dager...

Smörblomma sa...

Måste erkänna att jag aldrig har hört talas om denna Juholt ;)

Ninja sa...

För en oinvigd som betraktar det hela utifrån så är det ganska rörigt....

Fenixmonas sa...

Än en gång i djup kris skriver du, fast jag tycker nog inte att de har kommit ur den förra krisen eller...jag vill nog påstå att det snarare är fritt fall för sossarna! Kramiz!

Karpstryparn sa...

Svar till Livsnjuterska: Ja, med sosseledare som Juholt behöver Moderaterna inga fiender.

Karpstryparn sa...

Svar till Znogge: Ja, och det trodde man ju aldrig att Mona Sahlin skulle göra med tanke på all den skit som hon har sagt och gjort.

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Konstigt det, trodde att han var lite känd i Finland också.

Karpstryparn sa...

Svar till Ninja: Åh fasen, för hur någon har lyckats missa det här om Juholt är för mig fullständigt ofattbart, i alla fall om personen bor i Sverige.

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Det är ungefär det som jag menar, den djupa krisen fortsätter. Det är bara det att den tidigare har avlösts av en som är ännu djupare.
Men det har nog inte med enbart med Mona Sahlin och Håkan Juholt att göra, utan med hela det socialdemokratiska partiet.
Så det är precis som du säger, det är fritt fall.
kramiz