måndag 2 januari 2012

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson - Årets lögnare?

Jag måste nog verkligen säga att jag idag har fått mig ett antal mycket goda skratt.
Varför detta då? Jo, för en liten stund sedan läste jag en artikel på http://www.expressen.se/nyheter/1.2666759/vem-ar-journalist-och-vad-far-vi-gora skriven av Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.
Ärligt talat så vet man inte om man ska skratta eller gråta efter att läst allt osakligt och lögnaktigt svammel (alltså precis sådant som precis som vanligt kommer ifrån Thomas Mattsson).
Så jag gjorde det enkelt för mig, jag gjorde båda sakerna.

Några exempel på lögner och osakligheter saxade från artikeln:

"Men det finns dryga 608 000 medlemmar till på Flashback, och allt som skrivs av dem är ju inte direkt publicistik utan tyvärr också en hel del personangrepp och, faktiskt, rena påhitt."

" Jag är varm anhängare av sociala medier på nätet, det publiceras många nyheter på Twitter och Facebook av användare som inte tillhör någon etablerad redaktion."

" Tidningar, radio och tv erbjuder en sorts ansvarig mångfald som vi bör försvara också i ett nytt medielandskap. Sajter som Politiskt Inkorrekt eller Avpixlat, däremot, erbjuder en oansvarig mångfald med främlingsfientlighet och förtal som lockelse."

" Frilansjournalisterna Schibbye och Persson åkte till Etiopien för att göra sitt jobb. Att de nu hotas av elva år i fängelse i Addis Abeba - dömda av en diktatur - är inget annat än en skandal."

När det gäller Flashback så verkar det inte som om Mattsson inte har ens varit inne på sidan, om han hade varit det så hade han sett att många som skriver på där länkar till olika artiklar i t ex radio och vanlig tidningsmedia.
Angående det sistnämnda så verkar det som om han anklagar sig och sina medarbetare för att ljuga om saker och händelser som de skriver om.
För en av de sidor som av en del av personerna där länkar till i diskussionerna är nämligen Expressen.
Men om han har varit inne på Flashback så har han tydligen bara läst någon enstaka kommentar i någon enstaka tråd, och då är det lätt att vara extremt trångsynt, oerhört fördomsfull och djupt okunnig.
Fast det klart, dessa tre saker är han ju ändå.

Och när det gäller påhitt: Jaha, så ni på Expressen och annan PK-media ljuger aldrig då? Det här var nog bland det dummaste jag har hört sedan Roffe Bengtssons sketch om den nyblivne nyktre alkoholisten som på ett stort nykterhetsmöte påstod att det är spritens fel att man missar när man skjuter på sina svärmödrar.
Nu är ju visserligen den sketchen väldigt bra, men ändå.

När det gäller Mattssons påstående om att han är en stark anhängare av sociala medier så är det ett av många exempel på hur motsägelsefull och förljugen han är, det verkar som om han har glömt bort andra sociala medier som t ex Avpixlat.
För när det gäller Avpixlat så skräder han ju inte orden precis.
Som sagt, snacka om självmotsägelse!

Hade Avpixlat och andra politiskt inkorrekta sanningsmedier varit främlingsfientliga och kommit med förtal så hade de inte tagit upp brott begångna av lite olika människor och granskat PK-media.
Främlingsfientligheten och förtalen står däremot PK-aktörer som Thomas Mattsson själv för.
Och när det gäller oansvarig mångfald så hittar vi den på ett ställe som vi minst av allt förväntar oss att hitta den, närmare bestämt på Aftonbladet.
För där finns det ingen mångfald alls, i alla fall inte om man syftar på etnicitet. Nej, där är alla journalister svenskar.
Detta är intressant med tanke på Jan Helins lögnanklagelser och förtalskampanjer emot Sverigedemokraterna, t ex den kampanj som heter "Vi gillar olika".
Dessutom har han i en intervju på frågan om varför han inte bor i något invandrarområde svarat följande: "-Det är för hög brottslighet där."
Och så gillar han olika, påstår han. Hmmmmm, okeej.......

Sedan har vi det här med journalisterna Schibbye och Persson också. De blev ju dömda för terroristbrott eftersom de ju faktiskt samarbetade med etiopiska terrorister.
Så att de blev dömda för detta är ju helt naturligt.
Men detta bortser uppenbarligen Thomas Mattsson ifrån, eller också har han inte hängt med i nyhetsrapporterandet riktigt.
Fast det klart, att driva en blogg som mest består av osakligheter och lögner verkar ju vara ett heltidsarbete. Så jag förstår om han inte hänger med i nyhetsrapporterandet.

Naturligtvis går det inte att kommentera Mattssons artikel heller, detta beror med all säkerhet på att det är många som har synpunkter på hans artiklar. Han har ju fått mycket kritik och det med all rätt, han är en offentlig person som befinner sig i "rampljuset" och då får man ju tåla lite grann.
Och kan man inte det, ja, då ska man inte vara där.

Sammantaget så har alltså år 2012 börjat "bra" för Thomas Mattsson. Året har knappt börjat förrän han slår rekord efter rekord när det gäller självmotsägelser och att göra bort sig.
Ett exempel: Mattsson påstår att han är seriös, detta måste verkligen vara en av årets första självmotsägelser från honom.
Men visst, låt oss leka med tanken på att han för en gångs skull har rätt.
Om han har rätt, hur kommer det sig då att han och några till på Expressen är åtalade för vapenbrott?
Angående "journalisttrollen": Syftar han på sig själv och Jan Helin nu, samt andra liknande? Ja, tydligen.

Och angående de två svenska journalister som nu har dömts i Etiopien: De har ju begått brott som t ex terroristbrott, därför blev de dömda. Ingenting märkligt med det.
Dessutom är den ene av den, nämligen Martin Schibbye, en radikal och vänsterextrem samhällsomstörtare som är engagerad i den av Säpo terroristklassade organisationen RKU, alltså Revolutionär Kommunistisk Ungdom.
Bl a har han varit chefredaktör för RKU:s tidning Rebell.
Att han har begått brott är därför helt naturligt: http://www.friatider.se/bildbeviset-oskyliga-journalisterna-pa-vapentraning-med-terroristerna .
Och här har vi en annan artikel om det hela: http://www.svd.se/nyheter/utrikes/bilderna-som-anvands-mot-journalisterna_6597500.svd .

Men vad menar jag då när jag menar att Expressens chefredaktör Mattsson är årets lögnare? Ja, det beror ju på vilket år som det är frågan om, alltså om det gäller år 2011 eller år 2012.
Men att redan nu utnämna honom till 2012:s lögnare nr 1 är ju faktiskt när allting kommer omkring lite fördomsfullt.
För som tidigare genom åren så har han ju konkurrenter ifrån andra håll i svensk PK-media på den punkten, t ex ifrån Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.
Och inte bara ifrån PK-media utan också som bekant ifrån svenskfientliga mångkulturextremister i riksdagen som t ex moderatledaren Fredrik Reinfeldt och Centerpartiets ledare Annie Lööf.
OBS! Inte att förglömma vänsterfascisterna på den rasistiska "antirasist-tidningen" Expo heller, t ex Alex Bengtsson.

Vi får helt enkelt vänta och se.
Men man kan ju i alla fall sakligt och seriöst lugnt konstatera att Thomas Mattsson har konkurrens.

8 kommentarer:

HosPetra sa...

Lite snö hade inte varit fel, här har vi inte haft någon alls.

Fri pdf sa...

Thomas Mattson känner bottenkylan stiga genom skosulorna. Han inser att Sverige är för litet för fyra stora dagstidningar som Exp, AB, SvD och DN. Några eller alla kommer att vara gratistidningar inom fem år. Det har han själv nämnt så vitt jag minns.

Det är tuffa tider för betald tryckmedia. Det enda vapen han har är att smutskasta Flashback, FT och Avpixlat. Men han verkar som du säger knappt veta vad han talar om. Flashback är ett diskussionsforum där envar får säga sitt, en del trams är det men det hör till. Det avgörande är att det finns och att det där skrivs texter som inte kan publiceras på annan plats med den genomslagskraften.

Det fattar inte Thomas Mattson. Stackars man. Snart får han söka nytt jobb. Dock är efterfrågan på lögnare, propagandister och "mörkare" liten just nu och den spås minska ännu mer de närmaste åren.

Livsnjuterska sa...

Journalister har för vana att klampa in i olika länder, men
Etiopien har sina lagar och stadgar oxå så det är väl att tänka sej för innan man ger sej i ett land som Etiopien. Samtidigt kanske Etiopien väntar på att ett stort ekonomiskt förslag skall komma.
Ett jävla gnäll i media om huruvida de ska bli hjälpta eller ej. Tråkigt att de sitter där men det var väl något som inte var helt onormalt heller.

God fortsättning

Karpstryparn sa...

Svar till Petra: Åh fasen.

Karpstryparn sa...

Svar till Livsnjuterska: Precis. De har ju begått allvarliga brott, de har bara sig själva att skylla.
Därför är det enbart patetiskt att svensk PK-media bortser från det, men å andra sidan bevisar det ju ännu en gång att de stödjer grov brottslighet.
För terroristbrott är ju minst sagt grov brottslighet.

Angående God fortsättning: Detsamma till dig.

Karpstryparn sa...

Svar till Fri pdf: Ja, då är det ju inte konstigt att han är desperat.

Ja, Thomas Mattsson har uppenbarligen väldigt dålig koll på både det ena och det andra.
Därför är det intressant att han anklagar de som finns på Avpixlat, Fria Tider, Flashback och andra politiskt inkorrekta sajter att sprida lögner när det är typer som han själv som gör det.
Precis, där sade du det, Flashback är ett demokratiskt diskussionsforum där man kan skriva texter som inte kan publiceras med samma genomslagskraft på andra ställen.

Ja, som sagt så fattar han inte mycket, eller också accepterar han inte demokrati. Det verkar som om det är båda två.
Precis, den dåliga efterfrågan på dessa tre saker ökar efter hand.
Så man förstår att PK-iter som Mattsson blir genomskådade mer och mer.
Allmänheten är, till skillnad mot vad han tror, inga idioter.

Fenixmonas sa...

Det ljugs lite överallt tycker jag...Här är det stressigt som attan och jag hinner mest bara ögna igenom mina vänners bloggar...året börjar i samma stressanda som det gamla slutade. kramiz

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Enkelt uttryckt kan man väl säga att det ljugs lite överallt, men det är intressant att de som påstår sig vara mest sanningsenliga ljuger mest.

Ja, det är nästan likadant här, jag är dock inne på bloggportalen.se nästan varje dag och kommenterar en del bloggar.

Japp, jag håller med, året har börjat lite stressigt, i alla fall vardagen.
Kramiz