torsdag 12 juli 2012

Likt hungriga vithajar kring en död blåval

I förrgår stod det en minst sagt intressant artikel i Nationell Idag. Den handlade om att sverigedemokraten Kent Ekeroth försöker sig på att mäkla fred mellan två parter, där det i jämförelse är lättare att få ett gäng hungriga vithajar att inte slita loss köttstycken från en död blåval än att få dessa båda parter att sluta fred.
Men vilka är de båda parterna då? Jo, palestinska klanledare och judiska bosättare. Det handlar alltså om en del av den evigt enorma pågående konflikten mellan judar och muslimer i Mellanöstern.
I artikeln står det bl a följande:

"Det uttalade syftet med mötet från judarnas sida var att nå en uppgörelse med palestinier på lokal nivå, för att på så vis motarbeta bildandet av en palestinsk stat. En tvåstatslösning skulle nämligen innebära att Israel fick lämna tillbaka Västbanken till palestinierna och utbyggnaden av bosättningar, som idag sker i ett rasande tempo trots omvärldens kritik, skulle stoppas.

Shejk al-Jabari å sin sida anser det omöjligt att sluta fred med ett Israel som har lagt under sig nästan hela det historiska Palestina, men vill ändå göra det bästa av läget och förhandla fram förbättringar för sitt folk. Idag finns över 120 judiska bosättningar på Västbanken, olagliga enligt internationell rätt."

Ja, ni hör väl själva hur det låter, ingen av sidorna vill ju ha fred.
Med andra ord så är Kent Ekeroth mer positivare och mer naiv angående detta s k "fredsförsök" än en gris är hos slaktaren.
Men det klart, att drömma kostar ju ingenting. Det är bara det att så länge som USA hela tiden håller Israel om ryggen oavsett vad de än tar sig till, och Israel fortsätter att anklaga alla länder som kritiserar Israel för rasism och nazism, så kommer det aldrig att kunna bli fred.
Men motståndarsidan då? Nja, säga vad man vill om en organisation som Hamas, men de verkar tydligen mer fredsbenägna än Israel är....ja, om man bortser från en massa raketer och andra "trevligheter" då.
Israels klappjakt på palestiner så fort någon muslim gör någonting "stolligt" gör dock knappast att det blir lättare att nå fred i Mellanöstern.

Men allt det här är alltså tydligen ingen match för Kent Ekeroth, ånej, här slås det för bröstet med King Kong-slag, samt ut och in med magen i en takt som skulle få den mest krystande kvinna att bli olivgrön av avund.
"Undan gubbar, för nu ska jag visa vem som är bäst och störst i fredsteknik!"
Men, käre lille Ekeroth, om du ska lyckas med detta fantastiska konststycke så får du nog slå så hårt att du får början på filmen "Fredagen den 13:e, del 6" att verka som en daggmask i en koltrastnäbb.
Jag tänker nu på den sekvens när mördaren Jason slår sin ena näve rakt genom rygg och bröst på en kille, och därefter sliter ut killens hjärta samma väg som Jasons näve kom ifrån.

Så slå på du, Kent Ekeroth, i ditt anletes svett så får vi vart "du" hamnar någonstans.

Läs mer om det så kallade "fredsförsöket" på http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1875 .

Inga kommentarer: