tisdag 17 juli 2012

Kommunalrådet Torbjörn Boods reaktion på demonstrationen i Grums

Jag har redan skrivit en hel del om den gångna lördagens demonstration på den värmländska orten Grums, men som en viss Arne Hägerfors titt som tätt sade i SVT-programmet Det kommer mera: "-Det kommer mera.".
För det gör det nämligen, en av arrangörerna för demonstrationen har nu släppt en film om den.
Så här står det i introduktionen till filmen:

"Grumspolitikerna kör över sina invånare med att fatta beslut om att flytta på invånarna för att ge plats åt ensamkommande flyktingbarn. Lägga ner skolor på mindre orter och flytta barnen till en enda skola. Ortsbor reagerar och agerar mot deras beslut. Men bryr sig kommunalrådet Torbjörn Bood om protesterna?"

Filmen sammanfattar demonstrationen på ett ganska bra sätt, många bitar från demonstrationen finns med och lämplig musik till filmen är det också.
Men frågan är om ändå inte slutet av filmen är bäst. I slutet av den kan man nämligen se Grums kommunalråd Torbjörn Bood:s egen reaktion på demonstrationen, nämligen följande:
Han ängnar sig där åt sin favoritsysselsättning, nämligen att spela TV-SPEL, i sin ilska och vrede över att den blev av. För han hade ju gjort allt som stod i sin makt för den INTE skulle bli av.
Det enda som han inte hade gjort var väl att döda folk då, men i övrigt hade han gjort det mesta.
Ja, vad ska man säga? Ett kommunalråd på nästan 45 år som ängnar större delen av sin vakna tid åt att spela tv-spel och leka med ballonger på sitt kontor i Grums kommunhus, när han istället borde göra någonting för Grums befolkning.

Eller vaddå, tror Torbjörn Bood att han har blivit inröstad i kommunhuset för att sitta dagarna i ända och spela tv-spel?
Det verkar som om han har sett lite för mycket på någonting som heter Mediaskolan, i det programmet fick man nämligen veta att den gamle ZTV-profilen Pontus Djanaieff satt och spelade Tetris (ett gammalt data-spel) 6 dagar per vecka på sitt kontor i väntan på att leda bakfylleprogrammet Bacon som när ZTV  fanns sändes varje söndag.
Måhända var Bacon Torbjörn Boods favoritprogram tro?

Angående demonstrationsfilmen så kan ni se den på http://www.youtube.com/watch?v=a2AJLJQJw3o .

Och här har ni lite information om programmet Bacon: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bacon_%28TV-program%29 .

Inga kommentarer: