måndag 16 juli 2012

Demonstrationen i Grums blev ett föredöme för hela Sverige

I lördags (alltså i förrgår) så gick då en viss demonstration i Grums av stapeln, en demonstration som har anklagats för att vara allt som den inte är. Jag pratar nämligen om den demonstration som anordnades av de personer som står bakom Facebookgruppen "Aktion mot deportation - Grumsgruppen", eller Grumsgruppen, om man så vill.
Vissa har försökt att stoppa demonstrationen genom att på olika sätt "sätta käppar i hjulen" för dessa personer, demonstrationen har anklagats för att vara rasistisk, högerextrem osv. Och allt detta bara för att de personer som var emot den fortfarande är det...och det trots att den nu är genomförd och avklarad. Jag tänker nu på t ex ortens socialdemokratiska kommunalråd Torbjörn Bood och kommunchefen Annika Lomarker, dessa båda kan uppenbarligen inte acceptera demokrati, yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Men OM de kan det så är det i alla fall extremt sällsynt.
För istället för att lyssna på människor som var (och är) starkt emot kommunens beslut om att vräka skötsamma hyresgäster (både svenskar och invandrare) till förmån för "ensamkommande flyktingbarn" (som för övrigt inte ens ville flytta in i de nya lägenheterna bl a på grund utav att de har det bra där de bor och att man tyckte att kommunen hade gjort fel) så körde Grums kommunledning över både de människor som man krävde skulle flytta in, samt de människor som blev vräkta.
Dessutom var det inte bara svenska familjer som hade blivit vräkta, ånej, en asiatisk familj, varav ingen kunde svenska i, vräktes också fortare än kvickt.

Och mitt uppe i allt detta så hade Grums kommunledning med Torbjörn Bood i spetsen mage att prata om integration!
Men okej då, låt oss för ett eller två ögonblick låtsas att Bood & Co hade rätt. Då var det väl frågan om integration i förintelselägret Auschwitz också då, jag menar, där möttes ju människor av olika slag. För det var ju inte bara judar där.
Ja, Auschwitz ja, Torbjörn Bood har tydligen glömt bort sitt eget partis historia rätt ordentligt. Eller också har han aldrig vetat om den.
För om han tänkte lite längre än vad hans näsa räcker, även Lomarker borde göra det, så skulle han inte köra med åsiktsförtryck. Det är ju nästan så att man kan tro att en av hans största idoler är Iraks före detta diktator Saddam Hussein.
För vad som hände när Saddam Hussein kom till makten och allt annat som efter det hände i Irak vet vi ju alla vid det här laget. Fortsätter Bood med sina fasoner så kan faktiskt Grums bli en svensk variant på Irak under Saddam Husseins regim. Eller varför inte Auschwitz, Bood? Varför slå småslag, när man kan slå på "Stora trumman" DIREKT istället?

Men tillbaka till demonstrationen nu.
Finns det någonting negativt att säga om hur den sköttes? Finns det någonting positivt att säga om demonstrationen?
Ja, om vi börjar med den första frågan så...nej, det fanns faktiskt ingenting negativt att säga om det, allting funkade nämligen väldigt bra. Bara ta det här med att så många människor med olika sorters partitillhörighet, olika sorters politiska åsikter, olika etnicitet osv gick sida vid sida i demonstrationståget t ex.
För det vara nämligen inte bara svenskar som gick i det, även invandrare från bl a Libanon fanns med i det.

Finns det någonting positivt att säga om demonstrationen då? Tja, när till och med de poliser som fanns på plats lovordade demonstrationen och hur den hade genomförts så....t ex förekom inga partisymboler, tröjor med liknande symboler osv inte, om någon hade haft på sig någonting sådant så hade den eller de personerna blivit avvisade ur demonstrationståget.
Inte heller något negativt yttrande om invandrare accepterades, inte emot de vräkta hyresgästerna heller. Men eftersom ingenting sådant förekom så behövde polisen inte ingripa.
Däremot skreks det slagord som pekade på människors lika värde, t ex "Ropen skalla, bostad åt alla". Demonstrationen var ju opolitisk.

Jag tycker ändå lite synd om de poliser som var där, de behövde ju inte göra någonting alls....förutom att bana väg för tåget, så att säga.
Anledningen till att polisen var där var dock mest på grund av att så kallade "antirasister" skulle komma dit och ställa till med bråk. Men inga sådana dök upp, inte en enda en faktiskt.
Men det klart, de hade väl annat att göra, t ex gå på pridefestival. En sådan hölls nämligen i Karlstad samma dag.
Dessutom är ju inte Grums känt för demonstrationer. Och demonstrationen var ju varken rasistisk, nazistisk eller liknande.

Demonstrationen gick ända fram till kommunhuset, och där hölls ett tal emot kommunen utav en kvinna vid namn Veronica Eklund. Det var ett bra och sakligt tal, hon kunde dock ha höjt rösten lite mer. Men i övrigt var det väldigt bra, talet handlade nämligen inte enbart om hur kommunen hade behandlat de vräkta hyresgästerna och "flyktingbarnen" utan även andra saker som t ex skolfrågan.
När talet var slut blev det eftersnack på platsen om lite allt möjligt, det var en härlig och bra stämning rent allmänt.
Demonstrationen avslutades med att samtliga skyltar och plakat med slagkraftiga texter på som de flesta deltagarna hade i demonstrationståget demonstrativt kördes ner i en form av behållare framför kommunhuset, detta som en hälsning till Bood & Co.
Några av plakaten stod det bl a "KOSKIT" på, dessa symboliserade då vad de franska bönderna dumpade utanför det franska parlamentet för några år sedan i protest emot att politikerna där hade skurit ner på böndernas EU-bidrag.
Visst, om samtliga som gick i tåget hade haft några kilo koskit med sig och hällt ut alltihop framför kommunhusets ingång så hade säkert det varit effektivare, Men man var ju tvungna att städa efteråt också.
Nästan 80 personer var med i demonstrationen, en del hade åkt över 200 mil för att komma dit.
För alla som gick med i det bodde inte i Grums.

Även media rapporterade bra och sakligt om demonstrationen. Exempel på media som var där var bl a Nya Wermlandstidningen, Realisten.se, Värmlands Folkblad, SVT Värmland (alltså Värmlandsnytt) och en journalist från Svenska Tryckfrihetssällskapet. Fria Tider skrev om den också, samt även en viss rabiat SD-hatare som dock bara hade bra saker att säga om demonstrationen.
Däremot har inte varken Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet skrivit om demonstrationen. Men det klart, den var ju inte rasistisk. 
Inte heller den "demokratiska"/"antirasistiska" tidsskriften Expo skrev om den, däremot totade de ihop en 99,99 %:ig lögnartikel om den två dagar innan.
Men om några personer från Expo hade kommit dit så hade de inte varit välkomna, extremister accepterades ju inte på demonstrationen.

Men hur kan jag veta allt detta? Jo, jag var nämligen en av de deltagare som var med på demonstrationen.

Läs mer om demonstration på bl a följande:

http://www.friatider.se/demonstration-mot-vrakningarna-i-grums ,

http://www.vf.se/nyheter/grums/lugn-demonstration-i-grums ,

http://www.swedenconfidential.info/2012/07/15/videoklipp-och-bilder-fran-grumsdemonstrationen/ ,

http://nwt.se/grums/article1138040.ece ,

http://sockerbitar.se/demonstrationstalet-14-juli-2012/ ,

http://camillasvra.wordpress.com/2012/07/14/hogerextrema-demonstrationen-i-grums-blev-aldrig-verklig/ ,

http://sagaberlin.wordpress.com/2012/07/14/demonstration-i-grums/ ,

http://www.realisten.se/2012/07/14/demonstration-mot-svenskavhysning-i-grums/ ,

http://www.karlskrona.nu/blogg/?p=9955 ,

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/lugn-manifestation-i-grums ,

http://petterssons.bloggsida.se/politik/lugn-demonstration-i-grums ,

http://www.nationell.nu/2012/07/15/film-nationalister-och-fore-detta-sverigedemokrater-demonstrerade-ihop/ .

2 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Så bra att det blev en bra demonstration och att den också får önskad effekt! Kramiz

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Ja, den var mycket lyckad.
Kramiz