onsdag 11 april 2012

Rovdjursfrågan är att jämföra med invandringsfrågan

Att varg- och rovdjursfrågan rent allmänt många gånger är hätsk när det gäller motsättningar ifrån rovdjurshatare och rovdjursvänner är väldigt känt vid det här laget, många gånger urartar det till både mordhot, hot om grov misshandel samt en massa andra "trevliga" saker. Dessa tendenser finns på båda sidorna.
Men jag får nog ändå säga att rovdjursmotståndarnas "argument" (inte minst vargmotståndarnas) är minst sagt både extremt djupt okunniga och snudd på "lobotomerad dubbelidiotiska". En del rovdjursmotståndare går så långt att de vill att ALLA rovdjur ska bort, detta innebär alltså att de vill att mer än 60-70 % av alla djur i Sverige ska utrotas.
Frågan är bara hur man har tänkt när man menar att t ex rovinsekter som t ex jordlöpare och myrlejonsländslarver ska bort. För när det kommer till kritan så finns det bra många fler arter av rovdjur i Sverige än det finns djur som inte är rovdjur.
Ännu mer intressant är dock att det finns rovdjursmotståndare som vill ha bort rovdjur som är så små att de inte ens syns med blotta ögat. Jag syftar nu på encelliga djur (alltså urdjur) som t ex musseldjur och klockdjur.
Och varför vill rovdjursmotståndarna att t ex vesslor ska utrotas? Dessa är ju nyttodjur som håller efter råttor, råttor utgör nämligen en betydande födodel för vesslor.
Ja, som sagt så är varg- och andra rovdjursmotståndares "argument" sällan några argument, utan mest okunnigt svammel.

Man kan ju jämföra rovdjursfrågan med invandringsfrågan. De som är för rovdjur är oftast sansade och kunniga människor, så är det också med människor som är emot massinvandringen och det mångkulturella samhället.
Men deras motståndare då? Ja, håhå jaja.........där saknas det inte brist på idioti och trångsynthet i alla fall, den saken är fullständigt klar. Men det största felet är att det finns fanatiker på båda sidor, även om det är långt ifrån alla som är det.
De värsta fanatikerna hittar man dock på rovdjursmotståndarsidan, precis som man hittar de värsta fanatikerna på invandringsförespråkarsidan.

En annan sak som dessa båda frågor har gemensamt är att det förkommer mycket "smått och gott" på båda sidor, invandringsmotståndare blir anklagade för att vara rasister och främlingsfientliga (dessa anklagelser grundar sig alltid på djup och ren okunnskap) och rovdjursvänner blir mordhotade.
Men visst sker det hot och annat från rovdjursvänner också tyvärr.
Ett exempel på det stod det om i dagens VF, alltså Värmlands Folkblad. Artikeln löd så här:

"Rovdjursblogg släcktes ner efter personangrepp"

Artikeln handlar om rovdjursbloggen.se som där det de senaste dagarna har förekommit uthängningar av vargmotståndare i form av både adress, personnummer och telefonnummer. Även personangrepp har förekommit.
Jag tycker dock att VF rapporterar väldigt ensidigt (alltså precis som vanligt), säkert har det skett uthängningar av varg- och andra rovdjursförespråkare på rovdjursbloggen.se också.
Men allt eftersom man läser artikeln så blir det mer och mer klart att uthängningarna inte har så mycket med själva inläggena att göra, utan mer med vad som har stått i kommentarerna till inläggena på bloggen ifråga.
Det är nämligen svårt att tolka det på något annat sätt med tanke på vad som står i VF:s artikel.
Nåväl, efter nedstängningen så är nu bloggen flyttad till ett webbhotell i Tyskland.

Kvinnan som påstås ha drivit bloggen har dock en del förklaringar som jag inte får att gå ihop riktigt, t ex säger hon att hon inte vet vem som driver bloggen. Däremot förstår jag hennes förklaring när det gäller varför hennes namn finns med när det gäller betalningarna från företaget som hon och hennes man driver, även om det är "vissa ugglor i mossen" som man anar lite grann.

Varför webbhotellet har stängt ner bloggen är däremot glasklart. Enligt svensk lag får man ju inte hota eller bryta mot Personuppgiftslagen.....trots att sådant sker varje dag.
Jag har själv blivit utsatt för både mordhot, hot om grov misshandel samt brott emot PUL (Personuppgiftslagen) på grund utav mitt bloggande, så jag vet hur "trevligt" det är. En polisanmälan från mig om brott emot PUL är fortfarande under utredning, jag tror dock inte att de kommer någon vart eftersom länken där mina personuppgifter stod är borttagen sedan c:a ett år tillbaka.

Angående VF:s artikel om "stormarna" kring rovdjursbloggen.se så hittar ni den här: http://www.vf.se/nyheter/hagfors/rovdjursblogg-slacktes-ner-efter-personangrepp .

8 kommentarer:

Ninja sa...

Naturen brukar sköta sig rätt bra utan mänskliga ingrepp. Det är när vi ingriper på olika sätt som det blir för mycket eller för lite av det ena eller andra....

Fenixmonas sa...

Du har så rätt i det du säger...fanatiker är fruktansvärt och de är ju inte över huvudtaget mottagliga för skäl...Kramiz

Smörblomma sa...

Intressant alltihopa. Det får en att tänka på ekosystemet och vad utrotning leder till i förlängningen.

Karpstryparn sa...

Svar till Ninja: Det håller jag fullständigt med dig om.

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Ja, det här inlägget var nog ett av de lättaste som jag har skrivit. T ex är det faktabaserat till 290 %. kramiz

Karpstryparn sa...

Svar till Smörblomma: Tackar. Ja, det får det verkligen. Synd att det är så få rovdjursmotståndare som tänker bara.

Jonny sa...

I vanlig ordning så citerar tidningar hur dom vill, min kollega hänvisade till sekretess lagen när hon efter hot från Mikael Lund inte lämnade ut vårat kundregister, hon fick en icke inskickad stämningsansökan med fler hot, hennes arbetsuppgifter är att sköta ekonomin samt inköp som vi gör med alla kunder så köper vi domänerna som sedan skrivs över till kund när projektet är avslutat i detta fallet var inte projektet klart och vi väljer inte våra kunder efter deras politiska åsikter, dessutom är domänen registrerad under vår gamla bolagsform som inte ens finns sedan flera år tillbaka samt det är omöjligt att bevisa att hon privat skulle gått in och skrivit.

Du får gärna läsa stämningsansökan om du vill ha ett gott skratt.

jonny@allsmedia.se

Karpstryparn sa...

Svar till Jonny: Jo, det ska gudarna veta att tidningar gör.
Angående resten: Det var som tusan. Ska gå in och läsa.