tisdag 27 september 2011

Helmut Schmidt: "Vi behöver ingen invandring"

Ni som läste mitt förra inlägg såg att det inte bara handlade om Centerpartiets nya partiledare, utan också om invandring. I det här inlägget gör jag en uppföljning på det sistnämnda.

Även om artikeln i detta inlägg är från den 17 december 2010 så är den minst lika aktuell nu som då.
Dels handlar den om ett intressant ämne, och dels är det hela sagt av en tysk före detta förbundskansler vid namn Helmut Schmidt.

Själva artikeln hittade jag på en sida på Facebook, var den person som lade ut den hade hittat den framkom tyvärr inte.
Jag har läst artikeln förut på Google, men av någon anledning går den inte längre att hitta där. Jag har i alla fall inte lyckats hitta den, så om någon läsare lyckas bättre så är den personen välkommen att tipsa mig.

Men citera den kan jag åtminstone göra.

Här följer artikeln. Varsegoda:

""Helmut Schmidt: ”Vi behöver ingen invandring”
Publicerat 17 december 2010 kl 09:29

Alltfler tyska makthavare talar nu öppet ut om sin kritiska syn på massinvandringen. Senast i raden är det socialdemokratiska partiets mycket omtyckta "grand old man", Helmut Schmidt, som menar att invandring från främmande kulturer nästan bara skapar problem.

Den nu 92-åriga Helmut Schmidt, som var Västtysklands förbundskansler 1974-1982, talade ut om sina bekymmer rörande invandringsfrågan i en intervju i den tyska tv-kanalen Das Erste. Han kritiserade partikollegan Thilo Sarrazin för att han talar om genetiska skillnader, men håller med honom om att massinvandringen är en ödesfråga för Tyskland.

Schmidt sade att Tyskland inte bör ha någon invandring ens av fackfolk eller arbetare – åtminstone inte så länge det rör sig om invandrare från utomeuropeiska länder.
- Invandring från främmande civilisationer skapar mer problem än det gynnar vår arbetsmarknad. Invandring från närbesläktade civilisationer, till exempel från Polen, Tjeckien, Italien eller Österrike är oproblematiskt. Mer österut börjar det bli problematiskt. Invandring från Mindre Asien till exempel är inte oproblematiskt. Invandring från Afghanistan för med sig avsevärda problem.

Helmut Schmidt har länge skarpt kritiserat Tysklands massinvandring av gästarbetare under tidigare decennier. För ett par år sedan varnade han för att en ökad muslimsk invandring sätter landets ”inre fred” på spel.
I Tyskland har mångkulturalismen, som nu sågas från höger till vänster, inte till samma grad som i Sverige varit en medveten konstruktion av landets makthavare. En stor del av invandrarna från Turkiet och Jugoslavien är eller härstammar från gästarbetare som förväntades återvända till sina hemländer."

Som ni säkert förstår så menar Helmut Schmidt inte bara Tyskland.
Tysklands situation kan nämligen översättas till vartenda land i EU, vilket man kan se om man jämför Schmidts resonnemang med hur det ser ut i resten av Europa.

Här följer information om denne Helmut Schmidt:  http://en.wikipedia.org/wiki/Helmut_Schmidt .

Och här följer ett axplock av några relaterade artiklar till ämnet:

http://politisktinkorrekt.info/2011/03/30/nicolai-sennels-varfor-mangkultur-alltid-kommer-att-misslyckas/ ,

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nationalismen-har-inga-svar-pa-de-globala-utmaningarna_6501956.svd ,

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/prognosen-for-antal-invanare-stammer-inte_6501670.svd  ,

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/var-framtid-finns-i-kineser-och-indier_6502532.svd  ,

http://varforgornidetta.blogspot.com/2011/09/sveriges-befolkning-12-miljoner-2040.html ,

http://www.friatider.se/centerpartiet-vill-importera-31-miljoner-nybyggare-till-sverige ,

http://www.friatider.se/svenskarna-byts-ut-snabbare-an-vantat ,

http://politisktinkorrekt.info/2011/09/27/debatt-om-muslimska-brodraskapet-och-dess-vaxande-inflytande/

och

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4238908.ece .

2 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Kanske klokhet o klarsynthet kommer med åldern...han var ju till åren kommen denne man. Kramen

Karpstryparn sa...

Svar till Fenixmona: Jo, han var ju det. Själv tror jag dock att klokhet och klarsynthet har mindre med ålder att göra än man tror, men det klart, ju äldre desto visare.