tisdag 8 september 2009

Inte konstigt att Sverigedemokraterna har vind i seglen

Idag stod det en artikel på TV4:s text-tv som hette följande:

Sverigedemokraterna fortsatt stora

Artikeln handlade om att Sverigedemokraterna nu för sjätte gången i rad sedan april hamnar över fyraprocentsspärren, enligt olika mätningar när det gäller väljarsympatierna. Partiet är nu större än såväl Centern som Kristdemokraterna.

Men är det så himla konstigt det, med tanke på att invandringen och det mångkulturella samhället till en kraftigt överhängande majoritet i princip nästan bara består av otaliga mängder med problem och nackdelar på ett sätt som får alla trådar i ett spindelnät att framstå som få i jämförelse?

De senaste exemplen på nackdelar och problem handlar om den våldsamma brottslighet i form av bilbränder, mordförsök på brandmän och poliser i form av t ex stenkastning, och andra "trevligheter" som invandrarungdomar i förorter som t ex Gottsunda i Uppsala, Hissingen och Bergsjön i Göteborg, m.m håller på med.

Men ingen representant för det politiskt korrekta har fördömt dessa händelser, inte ens Aftonbladet har gjort det trots att tidningens chefredaktör Jan Melin och några av hans journalister tar upp händelserna.

De politiskt korrekta mångkulturförespråkarna vägrar fortfarande att se vad många av oss vanliga människor ser, nämligen verkligheten.

Undrar just om de skulle resonera likadant den dag de själva ställs inför den?
Eller blir det absurda och patetiska negligeringsförsvar då också?

Även SVT-programmet Debatt har tagit upp dessa händelser, men inte heller där fanns det några svenska ungdomar med.

Oh my god vad konstigt.
Eller är det så konstigt?

Och de som inte tror att händelserna är invandrarproblem kan ju själva ta en titt i Aftonbladets exemplar från i går.

De tre reportrarna som hade skrivit artikeln hade nämligen följt brottsligheten på plats.

Men hittade man några svenska ungdomar där?
Svar: Nej. Däremot hade alla som reportrarna intervjuvade utländska namn som t ex Yosef och Amhed.

Dessa två killar var förresten med i artikeln, i alla fall enligt artikeln. De intervjuvades alltså.

Tänkte bara nämna detta, eftersom det alltid finns trångsynta och enkelspåriga idioter som inte har dammat av sina hjärnceller tillräckligt mycket.

Så här sade länspolismästare Erik Steen i en intervju i samma nummer om det hela (intervjun har jag hämtat ifrån bloggen Nätverket mot politisk korrekthet, men den står som sagt också i Aftonbladet. Jag köpte själv numret ifråga i går):

Polischefen: De ska ta i med hårdhandskarna

Polisen ska ta i med hårdhandskarna mot vandalerna som kastar sten och bränner bilar i Gottsunda.

- Bränner du bilar och kastar sten behandlar polisen dig illa, säger Länspolismästaren i Uppsala, Erik Steen till Aftonbladet.

Ungdomarna i Gottsunda menar att de utsätts för omotiverade visitationer, att polisen "jävlas" med dem, och att polisen gång på gång använder övervåld mot dem.

Vad är orsak, och vad är verkan, undrar länspolismästaren Erik Steen.

Polisen befinner sig i Gottsunda av en anledning och detta är att det händer många allvarliga brott i området. Polisen måste genomföra skyddsvisitationer för att leta efter narkotika, vapen och tillhyggen. Men naturligtvis ska ingen polis använda övervåld.

- Ungdomarna berättar om hur poliser förnedrar dem och slår dem.

Sådana påståenden ska naturligtvis också utredas. Men det är ju inte vi som kastar sten eller bränner bilar. Grundproblemet kan aldrig vara polisen.

- Ungdomarna säger att de vill hämnas på polisen.

– Det är där jag inte hänger med. Vi är ju där av en anledning från början – att de bränt någon stackars människas bil.

- De säger att ni behandlar dem illa.

– Det är såklart i viss mån sant. Bränner du bilar och kastar sten behandlar polisen dig illa. Men vi ska göra det inom de lagar och förordningar som finns.

Ja, det är ju som länspolismästare Erik Steen säger, det finns en orsak till polisens insatser.

Och att begå handlingar som t ex de som de ungdomar som det är frågan om håller på är fortfarande ett brott, åtminstone i Sverige.

Eller?

Nu är också, enligt en artikel idag på TV4:s text-tv, flera poliser som gjorde sitt jobb i Gottsunda misstänkta för misshandel. Gottsunda ligger ju i Uppland.

I artikeln står det bl a att polisen använde (citat) "onödigt mycket våld i samband med ingripanden i Gottsunda i Uppsala under förra veckans oroligheter".

Det här var det dummaste som jag har läst på säkert en månad nu.

Vad skulle polisen ha gjort då? Lekt mamma-pappa-barn?

Visst, jag kritiserar då och då polisen, men inte i sådana här fall.

Fast egentligen så är faktiskt polisen i fall som dessa skyldig till en sak.

Vad är det då? Jo, att de använder för LITE våld!

Vad tycker ni själva om det här?

4 kommentarer:

charlotte sa...

intressant inlägg men det är inte dessa ungdomar som bär den stora skulden, det är deras föräldrar som inte brytt sig att t ex lära sig språket...

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Både ungdomarna och föräldrarna bär lika mycket skuld. Inga utav dem vill ju ha någonting med det svenska samhället att göra, och de följer inte de lagar och regler som gäller i Sverige. Varför är de då här? Snacka om att de är dumma i huvudet och vägrar anpassning.

charlotte sa...

barn gör som sina föräldrar. härmningsprincipen. den stora boven i dramat är deras föräldrars jävla flathet. för att få invandra borde vissa krïterier ställas. som att lära sig språket t ex

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Absolut, det ska vara stenhårda krav på invandrare och invandrarungdomar.