måndag 31 augusti 2009

Den senaste Herr Trångsynthet i kategorin inkokta dummerjönsar angående Israel-artikeln

De så kallade turerna kring den omstridda Aftonbladet-artikeln om israeliska soldaters likplundring av organ på döda palestinier är tydligen inte över än.

Den senaste trångsynta personen i den föga angenäma kategorin inkokta dummerjönsar är den italienske politikern Franco Frattini.

Fast i svensk folkmun borde han få smeknamnet Frätini, eftersom det ligger nära till hands att tro att hans ögon lider av frätskador med tanke på hur han har tolkat Aftonbladets artikel.

Följande artikel stod nämligen ikväll i Metro:

EU: Ska inte diskutera Aftonbladets artikel

Nej, EU:s utrikesministrar ska inte diskutera Aftonbladets artikel om påstådd israelisk organstöld vid mötet i Stockholm på fredag och lördag.

Det klargör svenska UD:s kommunikationschef Cecilia Julin, sedan Italiens utrikesminister Franco Frattini påstått motsatsen i en telefonintervju med den israeliska dagstidningen Haaretz.

- Från svensk sida har vi inga planer på att behandla den här frågan vid det informella utrikesministermötet i Stockholm, säger Julin till TT.

I intervjun säger Frattini att han kommer att kräva att unionen explicit fördömer den text som Aftonbladet publicerade om påstådd organstöld och att han och utrikesminister Carl Bildt vid sitt senaste möte var överens om att EU-ministrarna i Stockholm bör göra ett uttalande som fördömer antisemitism.

Bildt, som är i Afghanistans huvudstad Kabul, låter genom Julin hälsa att uppgifterna måste komma av ett "italienskt missförstånd".

Enligt Frattini, som tillhör premiärminister Berlusconis parti, är planerna att EU vid det informella mötet antar en resolution som fördömer alla former av antisemitism och att unionen deklarerar att den kommer att agera mot alla yttringar av judefientlighet.

Frattini säger till Haaretz att han då ska argumentera för att Aftonbladets artikel i deklarationen fördöms som ett flagrant fall av antisemitism.

Ja, vad ska man säga?

Frätinis, hoppsan, Frittinis påståenden är ju som om man inte skulle få fördöma förintelsen på grund utav att dessa fördömanden skulle kränka sedan länge döda toppmän inom den tyska nationalsocialismen under andra världskriget.

Vad anser ni själva?

2 kommentarer:

rantalicious sa...

Ja det är ju f*n sant, men ändå blir det inte ett intelligent samtal oavsett promillehalt =)

Karpstryparn sa...

Svar till rantalicious: Nej, det stämmer allt för bra.