fredag 21 augusti 2009

Djurplågeriet halalslakt

Innan jag börjar inlägget så ska jag bara nämna att ingenting av det som står i det är hets mot folkgrupp, kränkande emot andra folkgrupper eller liknande, om det nu är någon som efter att ha läst rubriken till det tror det.

Ni som tror det kan ju t ex läsa inlägget först innan ni skriker er hesa om ditten och datten osv, för om ni gör det så inser ni att det inte innehåller någonting sådant.

Och ni som ändå anser det efteråt kan jag bara säga följande till:

Har ni röntgat huvudet någon gång? Om inte så ta då och gör det, för ni är tydligen i starkt behov utav en extremt grundlig och djupgående psykoanalys på sisådär 9-10 år. Och stackars den person som ska hålla i den, han eller hon får nog ett kraftigt nervsammanbrott efter något år och måste bytas ut.

Med andra ord: Trångsynta typer som ni är en samhällsfara.

Sådärja, nu var det sagt, så nu över till inlägget.

Det ska handla om djurplågeri, bl a muslimskt sådant.

Vad tycker ni om djurplågeri? Är det bra eller dåligt? (Den som svarar ja på den sista frågan ska ha ett nackskott.)

Själv tycker jag att djurplågeri är ett utav de värsta och vidrigaste brott som finns, och att de typer som sysslar med sånt ska avrättas.

Den här veckan har det på många håll i media stått om en 20-åring ifrån Lerum som har plågat ett 20-tal katter och en hund till döds, bl a spikade han upp en katt på en vägg bredvid polisstationen i Alingsås.

Ett exempel på ett internationellt djurplågeri är den tjurfäktning som sker i Mexico och Spanien där sporten går ut på att se hur många spjut som tjuren får i kroppen innan den stupar omkull och dör. Inte bara matadoren kastar spjut i tjuren, ånej, i detta djurplågeri deltar större delen av den folkmassa som finns på plats.

Ska detta kallas för tjurfäktning? Den rättmätiga benämningen är i stället tjurmord.

Ett annat exempel på djurplågeri är det muslimska djurplågeriet halalslakt som ju sammanfaller med den muslimska fastemånaden ramadan.
Denna månad börjar förresten idag, och under den här veckan har det i Sverige varit stor efterfrågan på lamm.

Detta har resulterat i att kilopriset på svenska lamm ligger på 2,50 kronor högre än vid samma tid förra året.

Enligt Elisabeth Svensson vid Scan är detta en unik hösituation.

Men snälla lilla Elisabeth, hur resonerar du egentligen?
Det är ingenting unikt med djurplågeri, för sånt händer tyvärr varenda dag.

När det gäller själva halalslakten så är det ofattbart hur de makthavare som styr Sverige, inte bara dessa förresten, kan se mellan fingrarna när det gäller detta djurplågeri.

Skulle de själva vilja få halsen avskuren och sedan förblöda till döds?

Att sedan traditionell halalslakt, alltså ett exempel på äkta djurplågeri, är förbjudet i Sverige spelar ingen roll så länge det finns människor som struntar i den svenska lagen.

För som bekant så spelar det ingen roll hur många lagar som finns om de inte följs.

Ett exempel på skedde förra året i samband med ramadan då det på en pizzeria någonstans i södra Sverige (minns inte vilken ort) utövades halalslakt på traditionellt vis.

Vad hände då? Jo, pizzaägarna blev dömda för djurplågeri och blev dessutom belagda med näringsförbud för tid och evighet.

Att det sedan finns så kallade "seriösa firmor" i Sverige som sysslar med halalslakt, t ex i Haninge, spelar ingen roll.

På det Haningebaserade företagets hemsida kan man läsa bl a att de genomför en form av halalslakt som är förenat med den svenska lagstiftningen.

Är det någon som på fullaste allvar tror på detta? För det är ju självklart att de inte kan skylta med vad de egentligen håller på med.

Företaget kan ju inte gärna skriva på sin hemsida någonting i stil med följande:

"Vi genomför äkta genomblodig halalslakt enligt traditionell muslimsk sed. Djuret får halsen avskuren utan bedövning och får sedan så sakta som möjligt förblöda till döds till sista blodsdroppen."

Om ett sådant företag hade salufört sig på detta sätt så hade det få slå igen med omedelbar verkan, och de som jobbar där samt ägarna hade dragits inför rätta.

Fast ändå är det inte säkert att det hade blivit så. För vi lever ju i det mångkulturella Sverige där personer ur vissa folkgrupper kommer undan med nästan vad som helst, medan människor ur andra folkgrupper inte gör det.

Det som jag reagerar på när det gäller halalslakten är alltså inte vilket folkslag som har den som sed, utan själva handlingen.

Vad är för fel med att äta kött som inte är halalproducerat?

Varför äter de människor som halaltjosanet är till för mat under fastemånaden ramadan över huvudtaget förresten?

Det heter ju inte fastemånad för intet.

Eller?

I vilket fall som helst så borde detta vidriga djurplågeri stoppas med alla medel, det gäller förresten inte bara i Sverige utan över hela världen.

För det är nämligen exakt vad det är det, nämligen djurplågeri.

Vad anser ni själva om det här?

8 kommentarer:

attis sa...

Detta är så genomjävligt det bara kan bli. Att överhuvud taget plåg försvarslösa djur går över mitt förstånd. Dessa människor skulle få samma behandling själv. Sen har vu ju allt annat djurplågeri oxå. Tuppfäktning , anser att allt sånt är rent jävla djurplågeri. Rodeo där de knyter nylonlinor runt testiklarna på tjurarna är väl oxå djurplågeri. Det finns hur mycket som helst att räkna upp och allt är lika jävla sjukt. Ha en skön fredgaskväll.
Kram

emma sa...

jag håller med om allt det ovanstående!

charlotte sa...

o folk reagerar på plågsamma djurförsök inom medicin det är ju iaf ett nödvändigt ont..

klopp.an sa...

måste lämna en kommentar till:iofs tror jag att det på många sätt är en långt bättre död än vad många djur i slakterier upplever..

klopp.an sa...

förresten det är bara jag som skaffat googlekonto som klopp.an/charlotte på metrobloggen

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte/kloppan: Ja, det finns tyvärr mycket djurplågeri, och angående det där om en långt bättre död så kanske det, men det är likförbaskat djurplågeri.
Bra förresten att du nämnde det där om googlekontot, trodde först att det var någon annan.

Karpstryparn sa...

Svar till attis: Bra och riktigt sagt, kunde inte ha sagt det bättre själv.
Tackar i efterskott, hoppas di var fin också.

*Kram*

Karpstryparn sa...

Svar till emma: Ja, jag hade blivit rätt förvånad om någon hade skrivit att han eller hon är för djurplågeri.
Å andra sidan finns det sjukt folk överallt, så jag kanske inte hade blivit så värst förvånad ändå, snarare RASANDE!