fredag 7 augusti 2009

Det antidemokratiska Lissabonfördraget

-Ursvenskt är barbariskt. Resten av utvecklingen har kommit utifrån. Detta var statsminister Fredrik Reinfeldts lakoniska slutsats efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje.


I Mona Sahlins Sverige……

I höst skall våra folkvalda riksdagsmän fatta beslut om EU:s grundlag, det s.k. Lissabonfördraget. Svenska folket skall dock inte få folkomrösta om något av det viktigaste och mest omvälvande om har hänt för Sverige som nation i modern tid. Sverige är en av de äldsta nationerna i Europa och svenskarna är väl förankrade i sitt land.

"Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån." Citat av Centerpartiets ledare Maud Olofsson.

Svenska är ett språk som talas av över tio miljoner människor i Sverige och Finland, i det senare landet särskilt i kustområdena och på Åland. Liksom de övriga nordiska språken härstammar svenskan från en gren av den fornnordiska gemensamma språkstammen för de germanska folken i Skandinavien. Wikipedia

SVENSK HISTORIA: Svensk strävan av Vilhelm Moberg, utgiven 1941.

Utländska kvinnor ska få göra abort i Sverige.
Det kan riksdagen komma att besluta nästa år.
-Jag stödjer det här förslaget, säger socialminister Göran Hägglund (kd) i Ekots lördagsintervju.

Att skriva på den nya konstitutionen innebär att våra grundlagar inte betyder något längre. Läs artikeln i SvD.

Beträffande grundlagarna kan man läsa om dessa på riksdagen

Grundlagarna skyddar vår demokrati. De innehåller reglerna för Sveriges statsskick eller helt enkelt: samhällets spelregler.

Grundlagarna har därför en speciell ställning i samhället. Grundlagarna står över alla andra lagar. Med det menas att innehållet i våra övriga lagar aldrig får strida mot vad som står i grundlagarna.

Grundlagarna är svårare att ändra än andra lagar. Det ska finnas tid för eftertanke, och konsekvenserna måste vara särskilt väl genomtänkta. Tanken med detta är att demokratin ska skyddas. För att ändra en grundlag krävs att riksdagen fattar två beslut med likadant innehåll och att det hålls ett allmänt val mellan de två besluten. Riksdagen ska inte kunna fatta förhastade beslut som inskränker människors fri- och rättigheter.

Det är också möjligt att anordna en folkomröstning i en grundlagsfråga. Om riksdagen har fattat ett första beslut om att ändra i en grundlag kan riksdagen besluta att en folkomröstning ska hållas. Resultatet av en sådan folkomröstning är bindande. Det innebär att om resultatet blir nej så får riksdagen inte ändra i grundlagen. Denna möjlighet infördes 1980 men har aldrig använts.

Sveriges grundlagar: Regeringsformen, Successionsordningen, Tryckfrihetsförordningen, Yttrandefrihetsgrundlagen.


Margot Wallström anser inte att folkets åsikt är viktig i EU.



Idealisten och godhetsaposteln framför alla andra.







Källa: http://www.eutext.blogspot.com .

Vad tycker ni om Lissabonfördraget? Är det demokratiskt att svenska folket inte ska få folkomrösta om detta fördrag?

Att de politiskt korrekta i Sveriges riksdagspartier vill att Lissabonfördraget ska gälla i Sverige är ytterligare ett bra bevis i högen av mängder på att de föraktar och hatar den lilla bit av demokrati som vi har, och att deras mål är att förinta den fullständigt.

Och tyvärr är de på god väg att göra detta.

För i ärlighetens namn så existerar demokratin i Sverige bara på en fjuttig liten papperslapp, och inte i verkligheten.

Och denna lilla papperslapp blir mindre och mindre för varje dag som går.

8 kommentarer:

charlotte sa...

är de sanna eller.. vilka puckon..

Karpstryparn sa...

Svar till charlotte: Ja, de är sanna.

Anonym sa...

-Herregud,
är vi bara två stycken som har förstått innebörden av Lissabonfördraget ?

Var är alla andra upplysta Svenska medborgare ?

Var är protesterna?
Det är ju bara en dryg månad kvar,sen är det kört....

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym: Nejdå, det är många som har klart för sig innebörden utav Lissabonfördraget. Men kanske inte så många som det borde vara. Tänk om det blev ett lika stort nej till det i Sverige som det blev i Irland. Irland är ett föredöme på den punkten, för där röstade nästan hela folket nej, har för mig att det var 95 % nej. Men det är många länder i Europa där det ser illa ut för förespråkarna för Lissabonfördraget.

Ida sa...

Ja visst är det kul att få skratta! :)

Ja usch.. kan inte säga att man blir speciellt sugen. Det är ju som du säger att man aldrig kan veta med säkerhet heller.. men samtidigt tror jag att det är så med det mesta man äter. Det är nog mycket konstiga saker i flera rätter. Egentligen borde man försöka göra så mycket som möjligt själv så att man ser vad man stoppar i sig.

Ja det kan man verkligen säga..
Kram

Karpstryparn sa...

Svar till Ida: Svaret på allt som står i din kommentar är ordet exakt, du har helt rätt på varenda punkt.

eva sa...

SVAR:På biblioteket borde boken finnas och har inte just det biblioteket boken så tar personalen hem den:)Ja det är HEMSKT att så få bryr sig eller är insatt i vad ett sådant beslut kan innefatta för Sverige!!!
Jag hade inte en aning om detta och det är ju katastrof om de viktiga grundlagarna kan ändras om Lissabonfördraget skrivs på utan folks vetskap!!!!
Väldigt konstigt att politikerna inte går ut med DETTA VIKTIGA beslut som inte ens svenska folket får vara med och besluta om!!!

Karpstryparn sa...

Svar till eva: Okej, tackar för tipset, då vet jag.

När det gäller att svenska folket inte får folkomrösta om Lissabonfödraget så beror det på att våra stryrande politiker vet att det då skulle bli ett nej, det är därför som vi inte får rösta om det. Vi som bor i det här landet har inte någon demokrati i det här fallet heller. Vi har helt enkelt ingen demokrati i Sverige längre, och det har vi inte haft sedan 30-talet!