fredag 14 augusti 2009

Om den antidemokratiska och svenskfientliga Kurdo Baksi

Det som ni nu ska få läsa har jag hämtat ifrån tidningen Nationell Idag (dess hemsida är http://www.nationellidag.se), och det gäller den svenskfientliga och starkt antidemokratiska personen Kurdo Baksi.

Jag har valt att lägga in detta stycke i min blogg, på grund utav att jag tycker att det som isägs om honom i det är så klockrent.

Läs det gärna och kommentera det också, om ni vill.

Alla kommenterar besvaras, undantaget är sådana som innehåller personangrepp och skitprat. Men det har jag i och för sig skrivit ett inlägg om tidigare. Inlägget hette något i stil med "Till de fegisar som kommenterar anonymt".

Men nu till det som detta inlägg ska handla om.
Varsegoda:

Ett samhälle som vill göra anspråk på att vara demokratiskt måste kunna ge medborgarna tillgång till ett ofiltrerat nyhetsutbud. Ja, till och med extrema förespråkare för massinvandring som Kurdo Baksi ska kunna komma till tals – så länge de bemöts.

Tyvärr har nyhetsförmedlingen i Sverige varit allt annat än fri och opartisk. Endast ett smalt spektrum av åsikter har fått komma fram. Medierna friserar, undanhåller och vinklar viktiga fakta för att styra den allmänna opinionen. Detta får allvarliga konsekvenser i samhället. Att en våldtagen flicka får 50 000 kronor i skadestånd, hälften av de 100 000 kronor som en invandrarflicka i Landskrona tilldömdes för att hon inte fick göra praktik med sin slöja på sig, hade inte varit möjligt utan mediernas snedvridning. Listan med exempel kan göras lång.

Det finns en liten men inflytelserik klick proffstyckare i Sverige som är rädda för att vanliga människor ska få läsa om nyheter utan mediernas politiskt korrekta skygglappar. Det är människor som Kurdo Baksi som vill förbjuda och tysta rapportering som inte passar dem.

Baksis beskyllningar om rasism faller ganska platt när man tittar på vad han själv skrev för två år sedan (SvD 9 januari 2007): ”De närmaste fem åren skall alla vita, långa, heterosexuella, blonda och blåögda män mellan 40 och 50 år ställas längst ner i anställningshierarkin, i universitetskorridorerna, på tidningsredaktionerna och i bolagsstyrelserna.”

Är det dessutom inte väldigt oärligt av dig, Kurdo Baksi, när du med alla medel bekämpar europeisk nationalism, samtidigt som du själv är kurdisk nationalist?


Kurdo Baksi (t.h.) har gett ut den svenskfientliga propagandaskriften Svartvitt. Han har nära band till extremvänstern och en av hans vänner var trotskisten Stieg Larsson (t.v.). Larsson var den som tillsammans med den dömde våldsverkaren och AFA-aktivisten Tobias Hübinette grundande tidningen Expo, vars mål var att svartmåla den nationella oppositionen och trakassera enskilda nationella.

De som regelbundet läser Nationell Idag lär vara förvånade över den beskrivning som ges av tidningen i debattartikeln i Expressen. Hetsa mot ”alla som inte är blonda, heterosexuella och män”? Hetsar då alla kvinnliga skribenter mot sig själva? Det som tog priset är nog tidningens ”hets mot funktionshindrade”. Kan någon hitta en enda artikel i Nationell Idag som gör sig skyldig till detta?

Baksi griper efter halmstrån för att få någon som helst substans i sina frustrerade påhopp. Han tar upp ett fall där nationaldemokrater anordnat en fredlig protest, varpå de blivit attackerade av maskerade och beväpnade vänsterextremister, och sedan blivit dömda för att ha försvarat sig. Är det vad Baksi har att komma med?

Vad tycker ni om Nationell Idags beskrivning utav Kurdo Baksi?
Själv tycker jag att den säger väldigt mycket om hans verklighetsförnekande inställning till vad ordet demokrati betyder. För demokratin gäller alla, och inte bara sådana som han.

Vem vet? Han kanske levde som eremit i en grotta innan han kom till Sverige och därför inte hade någon kontakt med sin omgivning, utom möjligtvis de fladdermöss och råttor som fanns i grottan då.

För grottor finns i det land som han kommer ifrån, precis som i många andra delar av världen.

Man kan ju tro att han har bott i en grotta under 95 % av sitt liv, med tanke på hur absurdt han resonerar i olika sammanhang.

I så fall skulle de kända Lummelundagrottorna på Gotland vara ett passande ställe för honom att bo i.

Men visst sjutton, det går ju vid närmare eftertanke inte.

Varför inte det då?
Jo, för att de är sevärdheter.

Och sevärdheter är inte avsedda att skrämma iväg folk.

Inga kommentarer: