lördag 22 augusti 2009

Om falsk mat, i det här fallet veganmat

Jaha, nu var det några månader sedan som jag skrev om de absurda människor som går under benämningen veganer. Så därför är det nu dags igen.

Innan jag går vidare i inlägget så ska jag dock bara utfärda en liten varning:

Ni som är veganer och läser detta inlägg gör det på egen risk, för ni blir nog bara urförbannade då och har ni otur så stiger blodtrycket så pass högt att ni löper stor risk att dö (vilket i och för sig bara är bra, för vår värld behöver inte fler idioter. Den klarar sig alldeles utmärkt ändå.)

Men om så skulle ske: Skyll inte på mig, för jag har ju faktiskt lagt ut en varningstext.

Nej, de enda som ni kan skylla på är i så fall er själva.

Men nu över till inlägget.

Veganer pratar jämt om hur bra det är med veganmat, eftersom det enligt dem dels skonar djur och dels är näringsrikt och nyttigt.

Men om det nu är så, varför envisas de då med att äta mat som är helt och hållet vegetarisk?

När allting kommer omkring är den maten varken näringsrik eller nyttig, dessutom är den inte skonsam mot frukt- och grönsaksriket och därmed inte heller skonsam mot växtriket.

För som de flesta människor vet (utom möjligtvis veganerna) så krävs det ju växter för att producera frukt och grönsaker.

Nej, om man är vegan så är det klart och överlägset bästa man kan göra att äta lera och jord och därmed löpa hela linan ut.

Varför? Jo, lera och jord förstör inte växtriket och gör inte så att många djur blir mat åt människor.

Dessutom är jord och lera både näringsrik och nyttig, slam är förresten också nyttigt med tanke på vad som finns i det.

Eller varför inte gå till närmaste reningsverk och dricka vattnet som finns i dess bassänger där all skit samlas?
Visst, det stinker och luktar vidrigt, men i sådant vatten finns det mängder med näring.

Hur är det nu man brukar säga? ”Liten skit rensar magen”….

Veganer bör sluta upp med sina fjantigheter när det gäller vegetarisk mat och istället visa att de bryr sig om naturen i största allmänhet.

Med andra ord: De ska sluta upp med att vara falska och istället börja att äta lera, jord och slam.

När det gäller drickbart så kan de skippa sojamjölk och annan vegandryck, avloppsvatten och vattnet i reningsverksbassänger fungerar alldeles utmärkt.

De kan också ställa sig i vattnet vid närmaste avloppsrör, sticka ner munnen i vattenytan vid rörets mynning och ”sörpla i sig” allt ”gottigottgott” som kommer ut där.

Bara det bästa är gott nog, som det heter.

Att det sedan smakar äckligt spelar ingen roll för det viktigaste är ju att mat och dryck är näringsrik och nyttig, samt att den skonar djur och naturligtvis också växter.

När det gäller växter behövs det ju som sagt sådana för att producera frukter och grönsaker, men eftersom veganer äter dessa båda saker så är de absolut inga naturvänner och därmed heller inga djurvänner.

Djur och växter är ju en del utav naturen.

Nej, veganer borde visa att de bryr sig om djur och natur genom att ”gräva ner” era ansikten i jord och lera.

Med andra ord: de ska göra som daggmaskarna och äta sig genom jorden.

Men det kan säkert inte veganerna göra för då skulle de visa att de verkligen är djur- och naturvänner som värnar om djuren, vilket de inte gör.

Nej, bort med de falska, motsägelsefulla och lögnaktiga veganerna!

Vad tycker ni själva om veganer? Och vad tycker ni om veganmat?

Om någon nu inte tror det så har jag faktiskt ätit veganmat, och enkelt uttryckt så var det knappast särskilt gott.

Jag åt nämligen en rätt som bestod av vegetariska lingon, dessa var olivgröna i färgen och smakade allt annat än lingon, och till dem drack man sojamjölk som för övrigt hade en färg som ur vissa synvinklar förde tankarna till sånt som kommer ut där bak när man inte mår så värst bra.

En röra som påstods vara vegetariskt mos, vilket var gulgrönt i färgen, åt man också och till det serverades det biff som, enligt de som stod för maten, inte kom ifrån något djur (hmm, vart sjutton kom de då ifrån?).

Denna "mat" åt jag på en rockkonsert med temat veganism, det var 7-8 band som uppträdde.

Anledning till att jag gick dit var bl a för att pröva veganmat, eftersom jag aldrig hade ätit sånt förut.

Jag var helt enkelt nyfiken, men min nyfikenhet omvandlades ganska snabbt till någonting helt annat som jag inte tänker nämna här, och det var absolut både första och sista gången som jag åt sådan "mat".

I mina ögon är veganmat helt enkelt inte mat, däremot passar den bra som kräkmedel.

4 kommentarer:

attis sa...

Hallojsan och jättetack. Här är oxå varmt och skönt. vi ska gå ut och käka och släppa några öl nerför srtupen. Blir säkert bra. En sak är säker, det blir inte veganmat. Ha det så jäätebra.
Kram

emma sa...

hahah du är fan tokig. och jag gillar det! jag själv är vegetarian och min dude också (han var dock vegan förr). jag håller med dig om vissa saker men annars måste jag tillägga att jag absolut förstår hur veganer tänker. men roligt skrivet ;)

Karpstryparn sa...

Svar till emma: Tackar tackar, hehe, klart att man måste driva lite grann med olika saker också.
Själv förstår jag till viss del hur veganer tänker, däremot är det absurdt utav dem att fördöma alla människor som äter kött och överösa folk med propaganda som får kommunisters och nazisters propaganda att framstå som en dubbelfjärt i rymden.

Karpstryparn sa...

Svar till attis: Aaah, det lät trevligt det.
Hoppas du har haft en bra helg förresten.
*Kram*